Skocz do zawartości

Pare podstawowych pytan

mwic

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pare pytan. Przejrzalem sporo postow z forum i to, co wyczytalem dosc mocno zmienilo moje pojecie o pozycjonowaniu. W przeszlosci co prawda udalo mi sie wypozycjonowac dosc wysoko pewna strone, ale odbywalo sie to na zasadzie 'dodam link gdzie sie da' oraz na wymkianiach A-B, B-A.

Niedlugo zamierzam odpalic wiekszy serwis i w zwiazku z tym go wypozycjonowac. Zanim jednak to sie stanie, chce sie upewnic, czy dobrze pojalem etapy, wg ktorych powinienem sie kierowac:

- optymalizacja zawartosci strony

- poprawnosc kodu, optymalizacja kodu, wszelkie znaczniki META

- dodanie stron do wyszukiwarek, dodawanie linkow do katalogow i innych stron z odpowiednim anchor tekstem, pod jakims chce wpozycjonowac strone.

Czy to wszystko?

Jesli chodzi o 'dodawanie stron do katalogow', to w wielu wypowiedziach spotykam sie z twierdzeniem, ze powinno sie dodawac do 5 katalogow dziennie. Skad akurat taka liczba? Czy mozna dodawac wiecej (oczywiscie tak, aby nie mialo to negatywnego wplywu na pozycje strony).

Aktualnie dla proby staram sie wypozycjonowac te strone: https://www.zdzieszowice.mihau.waw.pl/zdzieszowice/ pod slowem "Zdzieszowice" w Google. Codziennie dodaje strone do ok ~ 8 katalogow. Czy wszystko robie dobrze?

Z gory dziekuje za pomoc.

Liczba katalogów do których dodajesz stronę na dzień nie ma znaczenia byleby byl to proces ciągły a nie 800 katalogów w 3 dni a później d.. blada. (to tak opisowo ;) )

Zdzieszowice to raczej prostacka sprawa więc mądre dodanie do paru kat powinno styknąć (nie przeprowadzałem oceny trudności słowa - oceniam je ze słuchu :) więc niekoniecznie mówię prawdę.)

1. nie pozycjonuj KOMUŚ - czyli kup domene ! Obawiam się, że jak usługodawcy domeny CÓŚ się odwidzi to Twa praca na marne będzie.

2. Do katalogów dodawaj 'z głową'. Dokładnie z anchorem jakim pozycjonujesz a nie np. "Zdzieszowice - portal tematyczny, belll, blee..". Odnośnie ilości - patrz uwaga Nimka.

Ok, dzieki wielkie. :-)

Czyli np. Jesli bede dodawal po 15 dziennie (nie mysle tu jedynie o tej stronie, bo pozycjonowanie tej konkretnej raczej nie potrwa dlugo), lecz stale, to nie bedzie problemow?

Jesli chodzi o domene 'mihau.waw.pl', to nalezy do mnie :-)

Aha! Jeszcze jedna sprawa - na w/w stronie slowo "Zdzieszowice" jest wymienione chyba 10 razy. Czy to nie za duzo?

"Zdzieszowice" jest wymienione chyba 10 razy. Czy to nie za duzo?

To już wyjdzie w praniu czy nie za dużo. Ogólnie zasada taka żeby słowo kluczowe stanowiło około 3-5% całości tekstu, choć na chwilę obecną nie ma to już wielkiego znaczenia. Teraz liczy się siła BL.

Jak odrzuci? Bana nie dostaniesz o to sie nie bój.

Napisałem Ci ogólna zasadę ile danego kreyworda powinmno byc na stronie, jak jest za dużo to może to mieć wpływ na pozycję, ale w wiekszości przypadków i tak nadrabia się to ilością BL.

Rób sobie testy przy jakiej ilości słów kluczowych na stronie (i gdzie umiejscowionych) strona ma najlepszą pozycję.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności