Skocz do zawartości

Szkolenie z audytów seo - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedno. Takie materiały jak to szkolenie albo mój wcześniejszy kurs, nie mają za zadanie zdradzać tajników wiedzy ;-) To nie jest wiedza niedostępna nigdzie za darmo, którą dzieli się po cichutku tylko ze znajomymi z branży. Nie chciałabym, aby ktokolwiek spodziewał się tego typu informacji.

W moim materiałach zależy mi na zebraniu najważniejszych informacji "w pigułce" i ich odpowiednim uporządkowaniu, dlatego najlepiej posłużą one osobom, które nie lubią googlować godzinami, przeszukiwać forów, blogów, książek, tylko mieć takie informacje w jednym miejscu. Albo tym, które wolą skupić się na konkretnych działaniach zamiast najpierw od A do Z opracowywać swoje wzory i dopracowywać szczegóły - to już jest gotowe i jak komuś moje wzory odpowiadają to ograniczy się tylko do nich. A jak ktoś chce je mieć przygotowane bardziej "po swojemu" to co nieco pozmienia.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak czy inaczej jest to coś co początkującemu da ogarnąć temat i nie ma co ukrywać ale po tych podstawach jeszcze trzeba trochę wiedzy i praktyki "łyknąć" aby robić takie audyty na zewnątrz ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jeszcze trzeba trochę wiedzy i praktyki "łyknąć" aby robić takie audyty na zewnątrz

Tak, jeśli to trafi do początkującego to jeszcze spora droga przed nim, aby audyty wykonywać odpłatnie, bo musi być obcykany w technicznych sprawach.

Schematycznosc audytow prowadzi do ich bezuzytecznosci (jest to moje mniemanie )- dobry audyt zawiera krotkie wytyczne dla klienta ktory moze je przekazac wprost do firmy zajmujacej sie obsluga strony( albo wdrozyc samemu)....

Widzialem kilka audytow po 30-50 stron gdzie wiekszosc informacji byla calkowicie zbedna.

dobry audyt zawiera krotkie wytyczne dla klienta

Dobry? Celem każdego audytu jest przekazanie takich informacji.

Lexy moglbym krok po kroku pokazac jak bezcelowe sa niektore aspekty ktore poruszasz w audycie - mialem okazje czytac Twoje posty na forum dla webmasterow google - pozostawie je bez komentarza.

Dam Ci pewien przykład bzdur jakie zawierasz w swoim poradniku :

Cytat :

https://www.lexy.com.pl/blog/audyt-fragment.pdf

I teraz kwestia tworzenia title ktora tam opisałas :

Slowa kluczowe dzielimy na wszystkie podstrony tak aby kazda byla zoptymalizowana pod 3-4 ... niby dlaczego akurat 3-4 ? Wystarczy zobaczyc jak sie wbija na longtaile parasajty :

https://www.oehboku.at/forum2/index.php?topic=986380.0

W wiekszosci wypadków na taka podstrone potrafi przypadac nawet i 50 keywordow - podobnie może być w przypadku normalnych domen klienta - więc skąd liczba 3-4 ?

Idziemy dalej :

Najważniejsze słowa umieśćmy na poczatku tytułu : - kolejna rada z cyklu wsadźta sobie ja w d....

Google już od dłuższego czasu jest w stanie podmieniać title na pasujące do danego zapytania.

I tak dalej mógłbym jechać po kolejnych Twoich złotych radach.

niby dlaczego akurat 3-4 ?

Dotychczasowe doświadczenie pokazało, że tyle jest optymalnie, a jeśli ta liczba ma być inna to raczej mniejsza, niż większa. W szczególności zalecam to przy optymalizacji sklepów.

Najważniejsze słowa umieśćmy na poczatku tytułu : - kolejna rada z cyklu wsadźta sobie ja w d....

Google już od dłuższego czasu jest w stanie podmieniać title na pasujące do danego zapytania.

Ale taka podmiana nie wpływa w żadnym stopniu na pozycję strony na zapytania z tytułu zawartym w TITLE. To wyłącznie kwestia wyświetlanych danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności