Skocz do zawartości

Podejrzany katalog.di.com.pl

lucas91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałem dodać wpis do tego katalogu, gdyż przy okazji ostatnich stron dodawałem i nie było problemów, jednak teraz coś się chyba zmieniło.

Musze się zarejestrować i podać swoje dane wraz z ulicą itp. bo "Uwaga: prosimy o podanie poniższych danych. Są nam niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży. / Ulica i numer, miasto i kod pocztowy - prosimy o pełne dane potrzebne do wystawienia i wysłania dokumentu sprzedaży."

Po co mi ich dowód sprzedaży wysyłany ... pocztą tradycyjną..przez serwis zajmujący się ...technologiami internetowymi.

Z innymi katalogami nie ma takich problemów, wysyłam sms, płacę, czy przelew, cokolwiek a tutaj dostanę paragon czy może fakturę za wpis do katalogu ... i reklamówkę ulotek.

Czy ktoś dodawał w tej opcji wpis ? o co tu chodzi, po co im te dane, ale tak naprawdę ;)

Może chodzić o to, że:

1. Mają trochę klientów będących osobami fizycznymi.

2. Po przekroczeniu pewnego limitu musieliby wprowadzić kasy fiskalne.

3. Do limitu sprzedaży obowiązującego w 2. nie wlicza się sprzedaż osobom fizycznym prowadzona przez internet, która jest ewidencjonowana z uwzględnieniem danych nabywcy.

Jeśli coś przekręciłem, bardzo proszę kogoś bardziej kompetentnego o sprostowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności