Skocz do zawartości

google

Janek

Rekomendowane odpowiedzi

załozylem statystyki darmowe www.w3counter.com/ Pokazuja wejscia z IP ale nie pokazuja wejscia botow. Czy to znaczy ze sa zle statystyki czy po prostu omijaja mnie roboty (jest dana komenda aby wchodzily boty)

Strona stoi na daromwym serwerze republiki, ale sprawdzalem, ze roboty z google indeksuja inne strony z republiki. Poza tym dodam, ze mam kilka linkow prowadzacych do strony. Nic sie nie dzieje od tygodnia, w czy problem?

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

załozylem statystyki darmowe www.w3counter.com/ Pokazuja wejscia z IP ale nie pokazuja wejscia botow. Czy to znaczy ze sa zle statystyki czy po prostu omijaja mnie roboty (jest dana komenda aby wchodzily boty)

To znaczy, że złe statystyki ;) Te staty o których piszesz opierają się na wyświetlaniu obrazka bo i co tu innego zastosować jak chyba republika nie obsługuje php. Do tego same statystyki nigdzie nie wyrózniają wejscia botów. Ostatnie 25 wejscia sa wyszczegolnione, a więc masz tam tez dnsy. Posprawdzaj ręcznie czy było jakieś wejscie z dnsów z "bot" w nazwie czy tam googlebot.

Strona stoi na daromwym serwerze republiki, ale sprawdzalem, ze roboty z google indeksuja inne strony z republiki.

google indeksuje wszystko, nie ma znaczenia czy to stoi tu czy tam ;)

Poza tym dodam, ze mam kilka linkow prowadzacych do strony. Nic sie nie dzieje od tygodnia, w czy problem?

A na jakich stronach? Może te strony tak samo jak twoja narazie mają brak lub mały PR i googlebot na nie żadko wchodzi i tym samym jeszcze do ciebie nie trafił.

juz chyba wiem o co chodzi, mialem zle linki, mialem republika.pl/mojadres

a powinno byc www.mojadres.republika.pl A czemu w tych statystykach nie zobacze www.googlebot.com?

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

A czemu w tych statystykach nie zobacze www.googlebot.com?

Nie pisałem, że nie zobaczysz. Pisałem, że te statystyki nie wyróżniają same wejść botów i ci tego nie pokazą w jakims oddzielnym okienku. Jedynie możesz liczyć na farta, że w ciągu ostatnich 25 wejść na strone które są dokładnie wyszczególnione zobaczysz w dnsach wpis googlebot lub innego bota.

Jasne :-) Wiesz moze jak dlugo sie czeka na dodanie strony do katalogu google? i jak czesto jest update page ranku?

Dodanie do katalogu googla? Katalog Google to tylko zrzut z dmoz.org i tam musisz dodać sajt, a sam update katalogu googla w stosunku do dmoz.org jest dosyć żadko.... powiedziałbym, że co 2-3 miesiące?

A update PR jest raz w miesiącu a ostatni był gdzieś 3 tyg temu... chyba ;)

Kurde powinienem to sobie zapisywać bo nigdy nie moge sie potem doszukać.. ;)

Dodanie do katalogu googla? Katalog Google to tylko zrzut z dmoz.org i tam musisz dodać sajt, a sam update katalogu googla w stosunku do dmoz.org jest dosyć żadko.... powiedziałbym, że co 2-3 miesiące?

Bezpieczniej powiedzieć ze kilka razy w roku ;)

A update PR jest raz w miesiącu a ostatni był gdzieś 3 tyg temu... chyba ;)

Kurde powinienem to sobie zapisywać bo nigdy nie moge sie potem doszukać.. ;)

Ostatni update PR byl mniej wiecej tydzien-poltora temu.

cos nie jest w porzadku https://www.mojastronka111.republika.pl Jest bzdurna na razie bo zbieram materialy, ale liczy sie zeby byla widziana w google. Co jest zle, ze jej nie wchodza roboty google? Ma kilka zewnetrznych linkow na sajtach odweidzanych czesto przez roboty, pr tamtych stron ok.4 i 5.

Ciupagi z Helu na export

Jest bzdurna na razie bo zbieram materialy, ale liczy sie zeby byla widziana w google.

Czemu ci na tym zalezy by byc "juz" widzianym w google?

Nie lepiej poczekać aż strona bedzie sensownie wyglądać i wtedy dodać? Poco za przeproszeniem takim g..... bota karmić? :?

Zobaczy ten sajt o ile już nie zobaczył to następnym razem go możesz za kilka tygodni czy miesięcy zobaczyć i linki ze stron o PR powiedzmy 6 dużo ci tu nie pomogą :)

A jak dlugo istnieja owe linki w sieci?

Mozesz podac przykladowe strony, gdzie sa umieszczone? Bo ja na razie nie moge nawet linkow znalezc.

A co do uruchamiania takiej strony - ma to nawet sens, bo gdy juz wstawisz wlasciwy content, strona nie bedzie postrzegana jako zupelnie nowa i w zwiazku z tym moze ja ominac czesc niemilych niespodzianek, np. efekt sandbox.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności