Skocz do zawartości

Warunek sprawdzający datę dnia dzisiejszego

Rainmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki pozornie banalny problem, mianowicie: mam na swoim vortalu cms php-fusion z zainstalowanym modułem nadsyłania materiałów przez redaktorów z poziomu przeglądarki (wskaż, wyślij, gitarra). Na górze strony owego modułu jest przycisk do wskazywania i wysyłania pliku a w drugiej części na dole mamy listę plików załadowanych.

I teraz - chcę sprawić by no deadlinie, gdy minie czas nadsyłania materiałów na obecny numer (trza ich dyscypliny nauczyć, a co!) część pierwsza tej strony, a mianowicie kod z tym przyciskiem wysyłania po prostu znikał i zamiast niego pokazywało się zdanie, iż 'deadline minął, dziękujemy'.

Sądzę, że wystarczy zastosować w tym celu warunek if else, w klamrę po if wcisnąć cały kod tego przycisku do nadsyłania a w else zdanie, że deadline minął, ale... no właśnie... jak skonstruować takowy warunek, który sprawdzałby przy każdym wywołaniu tej strony czas serwera, a raczej datę - dzień miesiaca np. 15sty lub poźniej?

Z góry dziekuję za pomoc!

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Khe? Wystarczy? Spróbuję i dam znac, dziękuję.

-----------------------

dziękuję MMP, działa jak należy. ;) Teraz tylko dopieścić całość i będzie gitara.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności