Skocz do zawartości

"Zrobię za free" jako sposób budowania portfolio

sindirus

Rekomendowane odpowiedzi

@siciliano - nie wiem o co chodzi do konca z patologia na PIO ;) Ja patrze na PIO jak na dosc mily zespol osob. Jak spojrzysz na to ze mamy na PIO jakies konkursy, zbiorki charytatywne czy bezplatne imprezy jak SEOPArty, etc to z mojego punktu widzenia spolecznosc jest zupelnie przyzwoita. Widocznie zadajesz sie z niewlasciwymi uzyszkodnikami ;P

search_auditor_500x80_bf.png

Mlody zawsze tak ma ze najpierw lata po piwo zanim mu sie kielnie w reke da ;) Jak chcesz wiecej dostepnej wiedzy, masz mase for BHW na zachodzie gdzie sa dostepy VIP. Platne od kilkuset dolarow na miesiac do kilkudziesieciu lifetime. Na niektorych poziom mieszania z blotem, tym razem za kase jest wiekszy niz tutaj ;)

To może zapytam inaczej - czy jako zleceniodawcy bylibyście gotowi wystawić referencje grafikowi/programiście/copywriterowi, który wykona za darmo jakąś drobną pracę?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

To może faktycznie tu nie jest tak źle. Jednakże atmosfera tego forum nie jest idealna i łatwo to wyczuć. W końcu jakby nie patrzeć każdy chce się jak najlepiej sprzedać i upolować jak najwięcej klientów.

Czasami jest fajnie, czasami nie.

Taka branża - pozycje skaczą jak nastroje forumowiczów.

Za darmo to można w zamian za...kolacje sąsiadce zrobić, albo dostać w ryj ;)

Za darmo, referencję dostanie w każdym biurze, podmiocie oferującym takie usługi po co szukać po świecie?

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

jeśli ktoś coś chce za darmo robić to w tematach związanych z internetem można wiele :) Poczynając od pisania tekstów na textmarket.pl, a kończąc na robieniu www dla jakiejś organizacji czy kółka różańcowego. Trzeba tyko uważać i nie brać zleceń jak leci, bo. np. noszenie worków w banku po 24.00 raczej ryzykowne jest, trudno będzie się później wolontariatem wytłumaczyć :)

Nie ma w tym nic dziwnego. Kilka lat temu np. na programistę php - do zleceń konkretnych - zgłosił się pan lat około 50, swego czasu niby dość dobry w C. Chciał się po prostu lekko przebranżowić, potrzebował kilku punktów do swojego portfolio żeby mógł normalnie szukać pracy. I napisał to wprost. Zależy to też w sumie od rodzaju zlecenia - o ile grafikę "za darmo" i w krótkim terminie bym zlecił - albo ktoś się w ciągu 2-3 dni sprawdzi albo nie - to większego projektu programistycznego już nie. Bo po 2-3 miesiącach okazuje się że jest wtopa a klient czeka na zamówienie.

dymna.jpg

Ja wystawiam referencje czasami nawet nie wiem kiedy ;) Np jestem w gronie referentow firmy Omni, ktorej notabene nie polecilbym na trzezwo nikomu. Kupilem u nich OmniAda + OmniPing i wystarczylo zebym mnie wpisac w referencje. Jeszcze jakby chociaz linka dali i poinformowali o tym ... A tu ani linka, ani informacji ;) Za to jest REGULAMIN ...

Jako dzieciak dorabiałem w szklarniach- pomidory, ogórki itp. Jeden gość powiedział, że mnie przyjmie do pracy jeżeli przez jeden dzień będę wrzucał węgiel. Pracowałem z takim starym wyjadaczem, który nie robił w ogóle przerw. Cóż, dałem radę, pan Prezes Ogrodnik pochwalił mnie i pozwolił przyjść na drugi dzień do pracy. Niestety, rano nie byłem w stanie wstać z łóżka i straciłem szansę na ekstra etat :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności