Skocz do zawartości

Zbieranie i wysyłanie listy mailingu

freakable

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie robię tak:

Posiadam wtyczkę na stronie contact form 7, w której to dziennie dostaję około 1500 maili na moją pocztę. Teraz dzięki thunderbirdowi mogę te emaile przechwycić oraz masowo odpowiedzieć. Dzięki temu mogę w prosty sposób odpowiadać na emaile zaznaczając tylko te z wybranego przeze mnie okresu czasu (np. po miesiącu od pozyskania emaila przerzucam go sobie no nowej kategorii).

Czy to jest dobry sposób na pozyskiwanie mailingu? Są jakieś alternatywy?

Dzięki wtyczce contact form db mogę automatycznie pozyskiwać emaile wpisywane w formę kontaktu i zapisywać je w formie:

email@xx.pl

email2@xy.pl

email3@bl.pl

I tak dalej. Wtedy w jakim programie mógłbym to zaimportować i masowo wysłać ?

Tak, aczkolwiek aktualnie interesuje mnie to, w jaki sposob najlepiej pozyskiwac emaile, czy prosto
Tworząc stosowny newsletter...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

dziennie dostaję około 1500 maili na moją pocztę

Pytanie, od kogo są te wiadomości - od potencjalnych klientów, agencji PR wysyłających notki prasowe, czy robotów spamujących?

Możesz między innymi za pomaca języka programowania PHP połączyć się ze skrzynką pocztową i wyciągnąć wszystkie adresy email z jakich wysłano wiadomości.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności