Skocz do zawartości

Strona szkoły podstawowej

soraya

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie najważniejsze że strona otwiera się poprawnie

Drogi Arturze, może nawet bym się zgodził z tym argumentem, gdyby nie fakt, że jesteś też nauczycielem informatyki, a nie np. uczniem...

Niestety jest wysoce niewskazane, aby takiego kodu uczyć młodych ludzi, a strona, którą wykonałeś powinna być dla nich też jakimś wzorcem w tym względzie...

PS: Jak już wcześniej wspomniano masz trochę literówek na stronie.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dla mnie najważniejsze że strona otwiera się poprawnie

Drogi Arturze, może nawet bym się zgodził z tym argumentem, gdyby nie fakt, że jesteś też nauczycielem informatyki, a nie np. uczniem...

Niestety jest wysoce niewskazane, aby takiego kodu uczyć młodych ludzi, a strona, którą wykonałeś powinna być dla nich też jakimś wzorcem w tym względzie...

PS: Jak już wcześniej wspomniano masz trochę literówek na stronie.

Ja jednak będę się upierał przy swoim. Ważniejsze jest dla mnie aby strona otwierała się poprawnie we wszystkich przeglądarkach niż o poprawność kodu (dla przykładu onet.pl też ma sporo błędów).

otwierała się poprawnie we wszystkich przeglądarkach

Uwierz mi, że nie we wszystkich się teraz otwiera poprawnie...

Poprawiając kod na odpowiedni nie sprawisz, że strona będzie się źle wyświetlać - wprost przeciwnie, możliwe, że będzie się wyświetlać poprawnie w większej liczbie przeglądarek niż obecnie.

Zresztą jedną z podstawowych zalet pisania poprawnego kodu, jest większa przewidywalność zachowania przeglądarek, które powinny umieć poprawnie interpretować kod zgodny ze specyfikacją.

PS: Dla przykładu Onet nie prosił o ocenę swojej strony, ani nie uczy dzieci informatyki (choć nie wiem, czy w programie jest akurat nauka HTML i tworzenia stron).

W żadnym urządzeniu mobilnym stronie nie wyświetla się poprawnie.

Skąd twierdzenie, że się wyświetla?

Strona nie trzyma żadnych standardów - nie mówię tego ze złośliwości, po prostu takie są fakty.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

W żadnym urządzeniu mobilnym stronie nie wyświetla się poprawnie.

Skąd twierdzenie, że się wyświetla?

Strona nie trzyma żadnych standardów - nie mówię tego ze złośliwości, po prostu takie są fakty.

Dlaczego twierdzisz że się nie otwiera poprawnie w urządzeniach mobilnych?

Samsung Galaxy S III

m1g.png

wszystko idealnie jak na komputerze.

Jutro wyśle ci Screenshot z Nokii N97 czyli z Symbiana a także z tabletu Samsung Galaxy Tab II.

Stronę testowałem na Androidzie, Windows Phone (Nokia Lumia 610), i N97 Sybmian. Na wszystkich urządzeniach działa poprawnie.

Samsung Galaxy Tab II (także poprawnie)

ul6w.png

Mnie się podoba, jest przejrzysta i funkcjonalna, a to najważniejsze w przypadku takiej strony. Nikt jej nie będzie pozycjonował, bo przeznaczona jest dla konkretnej grupy odbiorców, która bezpośrednio zna/będzie znała jej adres, trzecioklasista nie będzie też grzebał w kodzie i szukał błędów.

PS. Pierwszy raz się spotykam z tym, że szkoła podstawowa ma swój kanał na YT :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Jak na stronę szkoły to jest całkiem ok. Ale tytuły w aktualnościach chyba powinny być klikalne..? Bo w info pt. "Nakarm pieska" jest jakby wszystkie niepełne i ucięte i trochę bez sensu (kliknij w banner - jaki banner??) ;) Jeśli miałyby tam być tylko fragmenty newsów to przydałby się link "czytaj więcej" czy coś w tym stylu.

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Jak na stronę szkoły to jest całkiem ok. Ale tytuły w aktualnościach chyba powinny być klikalne..? Bo w info pt. "Nakarm pieska" jest jakby wszystkie niepełne i ucięte i trochę bez sensu (kliknij w banner - jaki banner??) ;) Jeśli miałyby tam być tylko fragmenty newsów to przydałby się link "czytaj więcej" czy coś w tym stylu.

Tytuły przydałyby się klikalne jeśli zawierały by dodatkową treść, a jeśli jest to tylko parę zdań to moim zdaniem przekierowanie czytaj więcej jest niepotrzebne.

Design group 1, spróbuj proszę czytać ze zrozumieniem, już kolejny raz widzę (z całym szacunkiem) że masz z tym problem... "Czytaj więcej" lub/i klikalny tytuł musi być, gdy się cała treść wpisu nie zmieściła w "zajawce", a tam wyraźnie widać, że treści są niepełne.

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności