Skocz do zawartości

Google stoi w miejscu ?

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie również strony podbijają topy, tylko strasznie długo trwa podwyższanie pozycji. Strony wolnymi krokami idą do przodu... Na jednym z serwisów mam 4 świeżutkie, wartościowe artykuły i nie mogę wrzucić ich w indeks od 3 dni. Domena cały czas linkowana...

Wniosek: szykuje się aktualizacja ... ostatnio również zwolniło bieg i puścili update...

Zamrozili nawet spamreporty w tych branżach - zgłaszasz i nic a kiedys szło równo :)

Finansówki stoją w miejscu, w topach w pl przypadkowe domeny, ranking zabetonowany. W USA totalnie zablokowane i są tylko wikipedie i portale.

Zarabiamy x mln dolarów dziennie, afilianci zarabiali 10k dolarów dziennie (wszyscy łącznie) - puścimy ich z torbami i będziemy zarabiali x milionów + 10k dolarów dziennie. Będzie na koszernego szampana. Jak dla mnie bezlitosna korporacja zaślepiona zyskami, tyle.

co za bzdurny tok myslenia !!!!!

Skąd sie brały pieniądze na na płacenie afiliantom? - płaciły firmy oferujące swoje produkty

Komu płacili afilianci? - płacili SPAMEROM masowo zajmującym top20

Czyli reasumujac : Firmy płaciły spamerom za to że udostępniają im w ten sposób topy

Teraz firmy nie musza płacić haraczu spamerom - są w topach nawet bez adwordsa

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Zamrozili nawet spamreporty w tych branżach - zgłaszasz i nic a kiedys szło równo :)

weź spier.. kapusiu. Czy musimy tu trzymać na forum kapustę?

gdybys placil tyle kasy co moja firma na afiliacje to zatrudnil bys ludzi do slania spamreportow

@Studenciak to pochwal się jeszcze ile zarobiłeś, bo przecież do interesu nie dokładałeś. I pomyśl co będzie, jak pewnego dnia, Google Twoją stronę wyrzuci z topów i będzie tam tylko konkurencja.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

@Studenciak to pochwal się jeszcze ile zarobiłeś, bo przecież do interesu nie dokładałeś. I pomyśl co będzie, jak pewnego dnia, Google Twoją stronę wyrzuci z topów i będzie tam tylko konkurencja.

pewnie wywali i dalej bede płacił za reklamy lecz plusem jest to ze nie ma syfu.nie ma stronek nawet bez tekstu nacpanych afiliacjo z jakims glupim zdjeciem smiejacego sie ryja

.wszystkowylecialo i jest w miare czysto.

Robcie biznesy prawdziwe i zarabiajcie a nie placzecie ze skonczyla sie latwa kasa bo nie da sie wejsc do top z reklamami.Patologie uznaliscie za normalnosc.To była patologia.Pozycjonujcie strony klientów takze swoje strony biznesowe i niech TO dziala.

@Roli :) spróbujesz... zmienisz zdanie :)

Stosowane metody pozycjonowania przez topowych graczy są przeróżne i profile linków totalnie zróżnicowane .. nawet modne brandowe profile anchorów.... nie rankuje i tyle.

Ja rozumiem że frazy regionalne są ok i się wchodzi na nie (kilka linków i artykuł na bloga jaki to power) ale nie to jest celem i założeniem działań leadowych a o tym chciałbym porozmawiać.

Czy wg. osób monetyzujących się w afiliacji i trudnych branżach jest to ciąg dalszy zmian czy zmiany były tak duże i skomplikowane że algo buduje indeks na nowo a obecny jest jeszcze w jakiś sposób wegetujący gdzieś obok ?? Wiem że to trochę wróżenie z fusów ale tak czy siak ?

Z mojej strony: warto zwrócić uwagę że strony wypływające ostatnimi czasy (chyba trochę przypadkowo) mają rozpoczęty proces linkowania w połowie/końcówce maja i pięknie widać profil linków stricte i tylko z Xrumera tak więc nie ma mowy o "zabetonowanych metodach pozycjonowania".

Zastanawia mnie brak pokazania problemu i dyskusji na ten temat w "seo miejscach" sieci i albo wszyscy są total pro albo m.in. ja i moi klienci powinniśmy umierać :)

Pozdrawiam

Z mojej strony: warto zwrócić uwagę że strony wypływające ostatnimi czasy (chyba trochę przypadkowo) mają rozpoczęty proces linkowania w połowie/końcówce maja i pięknie widać profil linków stricte i tylko z Xrumera tak więc nie ma mowy o "zabetonowanych metodach pozycjonowania".

cos w tym jest

co za bzdurny tok myslenia !!!!!

Skąd sie brały pieniądze na na płacenie afiliantom? - płaciły firmy oferujące swoje produkty

Komu płacili afilianci? - płacili SPAMEROM masowo zajmującym top20

Czyli reasumujac : Firmy płaciły spamerom za to że udostępniają im w ten sposób topy

Teraz firmy nie musza płacić haraczu spamerom - są w topach nawet bez adwordsa

Oj chłopie :)

Na przykładzie paydayów lenderzy np. Wonga skupowały leady na markecie oceniając ze swojego punktu widzenia ich atrakcyjność, scoring itp.. Metoda dostarczenia leada dowolna - jedną z nich było/jest seo :)

Teraz w G to możesz sobie poczytać o tym co to jest payday czy short therm loan a leada przeklikać przez Adwordsa (po wiadomej stawce dla reklamodawcy) ew trafisz do lendera który odrzuci twój wniosek :)

Składając wnioski przez strony afiliacyjne twój lead był rozpatrywany przez wielu lenderów i zapewne poziom akceptacji konkretnego wniosku był wyższy - i to chyba było lepsze :)

Edit:

To nie jest haracz tylko optymalizacja kosztów konwersji która jest celem.

Oj chłopie :)

nie wiem jak za granica bo mnie to nie interesuje.zobacz ze teraz na wiekszosc fraz finansowych w polsce siedzą w topach firmy pozyczkowe.siedzą tam nie płacąc za afilliacje nie placąc za adwords i TAK POWINNO BYĆ.

po co oplacac afiliacje ktore wyhodowaly spamerow oblegajacych cale topy SMIECIAMI?afiliacja powinna opierac sie na żywych stronach internetowych a nie spamach wepchanych na hama w top

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności