Skocz do zawartości

Pozycjonowanie versus porównywarka

Władek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam na imię Władek

Zapisałem sie do forum bo nie umiem odpowiedziec na pytanie ---

Pozycjonowanie czy porównywarka.

Mam problem polegający na zdecydowaniu co jest lepsze (korzystniejsze z punktu widzenia sprzedaży w sklepie internetowym) pozycjonowanie czy zapisanie się do ceneo, skapiec lub nokaut itp

Chodzi o to , że miesięcznie kosztuje to podobne pieniądze, ale aby jedno i drugie opłacac to za dużo.

Inaczej zadając pytanie. Jak w większości ludzie kupują.Jak szukaja towar.

Myślę pierwsze Allegro. Ale tu nie ma niektórych towarów bo występuja tylko w sklepach internetowych.

To czy w drugiej kolejości wypisuja hasło, patrzą gdzie jest a potem porównywarki cen. Czy może od razu porównywarka cen?

Chętnie posłucham bardziej doświadczonych

Zależy od branży. Ale jeśli sklep zawiera dużo opisów skopiowanych z innych serwisów, trzeba będzie wielu starań, aby uzyskać dobre pozycje w Google. Więc porównywarki wcale nie są najgorszą opcją.

Siemanko.

Cześć kris_set. Też przeszedłem tę drogę rozumowania, ale jak Ty sam kupujesz to korzystasz z porównywarek. Mnie chodzi o statystyczny aspekt społeczny. Czy w ogóle ktoś robił takie badania?

Jeżeli chodzi o GT, to właśnie analizuję decyzję.

Do sebau

Być może masz rację, to gdzie w takim razie można podyskutować na ten temat

Może być nawet dział https://www.forum.optymalizacja.com/forum/33-dla-poczatkujacych/ - wszyscy tam zaglądają, w przeciwieństwie do działu powitań :)

Można zastanowić się nad pozycjonowaniem tzw. długiego ogona, long tail, wówczas najbardziej unikalne frazy same wejdą w topy Google i to na pewno będzie tańsze niż porównywarki :)

Możesz dać sklep do oceny tu https://www.forum.optymalizacja.com/forum/24-strony-do-oceny/ - wytkną Ci wady, jeśli chodzi o SEO ;)

Witaj.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności