Skocz do zawartości

Pagerank subdomen

Ronin_rs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zalozmy mam swoja domene www.mojadomenka.pl i gdy towrzylem jakas subdomene np. dla forum dyskusyjnego - www.forum.mojadomenka.pl to owa subdomenka przejmowala pagerank tej domeny glownej. Na kilku stronach ktore obserwowalem zauwazylem ze bylo tak samo. Stworzyli jakies subdomeny i mialy taki sam pr jak ta domena glowna. Ostatnio zauwazylem ze tak nie jest. Na obserwowanych przeze mnie stronach pr na owych subdomenach wyzerowal sie. Spadło nawet z PR4 do PR0. Moja subdomena tez poleciala w dół ale o jeden tylko punkt.

Co jest grane? Czy na te obserwowane przezemnie subdomeny mogl miec wplyw ze niedawno odswiezali swoje strony? Maja teraz nowego cmsa, nowa grafe itd. No chyba nie bardzo, w koncu pr tyczy sie domeny a nie jej zawartosci, no nie?

PR tyczy się wszystkiego :) mimo, że niema on znaczenia "teoretycznie"...

Subdomena jest ja nowa domena i nie powinna przejmować PR z domeny głównej, tak samo nie powinno otrzymywać PR od razu każda podstrona w danej domenie...

Na PR trzeba zasłużyć np. stażem + linkami

• 2 tygodnie później...

Subdomena jest ja nowa domena i nie powinna przejmować PR z domeny głównej, tak samo nie powinno otrzymywać PR od razu każda podstrona w danej domenie...

ale jak jest połączona linkami z domeną nadrzędną to może być uznana za część całego serwisu i odziedziczyć PR w pewnym stopniu - w jakim to już trudno określić.

• 2 tygodnie później...

Dziedziczy PR np. subdomena jaką jest blog (tzn blog.wordpress.com) na wordpress.com otrzymuje PR taki jak domena główna. To zależy od podlinkowania tejże subdomeny z domeny głównej. Jeśli jest z nią powiązana wtedy dziedziczy.

Reklama firm w Internecie nie musi być droga. Szczególnie jeśli poznamy jak ją skutecznie wykorzystywać. Dlatego zachęcam do polubienia mojego profilu na Facebook. Na sam koniec krótka promocja mojej osoby.

Ale generalnie dla Google domena.pl oraz np. forum.domena.pl to inne strony. Tak jak Szczurek napisał, PR dziedziczy się jak główna linkuje do tej domeny. Chociaż nie ma reguły - sam byłem świadkiem wielu przypadków których strona główna miała PR 4 a forum na subdomenie PR2/PR3, ale to wynika pewnie też z większego nacisku na linkowanie strony głównej.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności