Skocz do zawartości

Faviconki w reklamach tekstowych - co o tym myślicie?

Levy

Rekomendowane odpowiedzi

Google wprowadził nowy wynalazek jakim są faviconki w reklamach tekstowych. Została dodana ikonka z logo reklamodawcy przed linkiem do jego strony co zmieniło szyk reklamy i wielkość. Niby ikonka przyciąga wzrok i teoretycznie powinno to dawać lepsze efekty, ale u mnie po tych zmianach CTR spadł 5x ;)

Jestem ciekaw co myślą o takim wyglądzie reklam osoby, które z AS przeżyły trochę więcej i jak to wpłynęło na wasze statystyki?

Pozdrawiam

Kompletne i aktualne informacje jak złożyć wypowiedzenie umowy OC u Twojego ubezpieczyciela w 2015 roku

Na razie chyba dopiero to testuje. Jak się okaże, że poprawia nam CTR, to ikonki zostaną.

Nie zawracam sobie xxxx takimi pierdołami, bo nie mam na to wpływu. Tobie też to radzę.

ale ma to wpływ na naszą kasę jaką otrzymamy, bo to nic nie dało jak te strzałki obok reklam tekstowych wygląda to syfnie i beznadziejnie. w kreacji 300x600 mamy aż 9 strzałek, użytkownik może pomyśleć ze admin jest nie normalny. I wymuszanie na właścicielach stron tego aby były jednostki graficzne i tekstowe bo Adsense wie jak maja u nas się wyświetlać. Tym głębiej w las to bardziej mi się to nie podoba. Jak to wygląda jak zamiast 300x600 wyświetlają się 160x600 :D tragedia i ta szpara na 50px po bokach. Niby pierdoły ale uderzy to w nasze dochody z Adsense.

U mnie największy problem to to, że wpycha 4 reklamy do 300x250 co skutkuje tym, że są poucinane...

Nie zawracam sobie xxxx takimi pierdołami, bo nie mam na to wpływu. Tobie też to radzę.

Jeśli CTR spadło drastycznie to logiczne, że zarobki tak samo co oznacza, że to wcale nie są pierdoły :)

Kompletne i aktualne informacje jak złożyć wypowiedzenie umowy OC u Twojego ubezpieczyciela w 2015 roku

ale u mnie po tych zmianach CTR spadł 5x ;)

W stosunku do jakiej ilości kliknięć w reklamę wyciągasz te wnioski?

To nie wnioski tylko informacja o obserwacjach moich statystyk po wprowadzeniu faviconek.

u mnie około 75 % spadło i jestem wkur..... bo teraz już mi się nie opłaca pozycjonować jej bo nie pokrywa kosztów utrzymania? I co będę musiał zamknąć stronę? Lub nawalić więcej reklam !!!

Na chwilę obecną trzeba przeczekać testy, jeśli większości rypnie się CTR to Google raczej nie wprowadzi tego na stałe. A jeśli wprowadzi to trzeba będzie testować jakie jednostki i gdzie będą dawać najlepsze CTR :P

u mnie około 75 % spadło i jestem wkur..... bo teraz już mi się nie opłaca pozycjonować jej bo nie pokrywa kosztów utrzymania? I co będę musiał zamknąć stronę? Lub nawalić więcej reklam !!!

Po ostatnich eksperymentach Gugla to i u mnie potężne spadki. Ruch mniejszy, bo taki sezon, reklamodawców mniej, to tez rozumiem, ale spadki większe niż u Kuby to już ciężko mi pojąć. Myślę, że i ze strzałek i faviconek się wycofają, bo to może prowadzić do pochopnych kliknięć i zwracania kasy AdWordsom, skoro ktoś kliknie, zainteresowany faviconką, a zaraz potem backspace.

Zamiast się martwić strzałkami, favikonkami czy wpychaniem 160x600 w jednostki 300x600, skupcie się na tym, na co MACIE WPŁYW.

Jeśli Google uzna, że favikonki przynoszą mu globalnie więcej zysku, to je wdroży. Nikt z nas nie ma w tym temacie nic do powiedzenia. Serio, szkoda sobie głowę zawracać.

Zawsze warto też mieć alternatywę w postaci innej sieci reklamowej. No ale to pewnie każdy wie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności