Skocz do zawartości

page-rank ma nieaktualne keywords

maxipalia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam proste pytanie.

Czy ktoś orientuje się dlaczego w serwisie www dot page-rank dot pl widnieją nieaktualne słowa kluczowe (i czy to ma jakiekolwiek znaczenie)

moja strona to www dot zawory86 dot pl, słowa zmieniłem (pewnie na niewłaściwe ;) już bardzo dawno temu - ze 3m-c

a na pageranku nic sie nie zmienia ..

Może czegoś nie zrobiłem a powinienem był ?

Jestem w "pozycjonowaniu" zupełnie zielony. Czytam o tym już z tydzień i dalej im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości niż wiedzy ;P

A korzystając z okazji ;)

W jednym z darmowych portali wynajduje mi ze 30 backlinków a wspomniany page-rank wyświetla GoogleBL 0 - czy to oznacza że google olał te linki ?

Dodam że te BL są już bardzo stare i dodatkowo był okres że moja strona "nie istaniała" przez jakiś miesiąc.

Cała rzecz jest w tym, że nie ma narzędzia, które pokazywałoby wszystkie linki zaindeksowane przez Google.

Zazwyczaj dość dobrą ich ilość pokazuje GWT (po dodaniu do niego strony): www.google.com/webmasters/tools

Ale i tam linki pojawiają się z opóźnieniem, jak i nie masz gwarancji, że zobaczysz wszystkie, do których Google dotarł.

Natomiast większość serwisów takich, jak podany przez Ciebie korzysta z informacji o ilości linków, która nie pochodzi od Google.

Są serwisy (majestic seo, ahrefs, open site explorer i inne), które mają roboty sieciowe spacerujące po stronach tak, jak to robią roboty Google. I w tych narzędziach zobaczysz te linki, do których dotarły roboty należące do danego serwisu. A, że mają mniejsze moce przerobowe, to zazwyczaj pokazują ich mniej, niż "zauważa Google".

Zazwyczaj jest taka zależność:

Ilość linków do strony > ilość linków, do których dociera Google > ilość linków, do których docierają roboty innych firm

Google też nie dociera do każdego zakamarka Internetu, a nawet dotarcie robota do strony nie gwarantuje, że Google będzie ją trzymać w indeksie.

Pozdrawiam

Czy ktoś orientuje się dlaczego w serwisie www dot page-rank dot pl widnieją nieaktualne słowa kluczowe (i czy to ma jakiekolwiek znaczenie)
Czy tylko ja czuję swoisty zapach marketingu szeptanego <_<

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jestem w "pozycjonowaniu" zupełnie zielony

te BL są już bardzo stare

już bardzo dawno temu - ze 3m-c

Czytam o tym już z tydzień

echhh

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Panowie, bez przesady z tymi spiskami ;)

Co do czasów to i owszem jest to trochę dziwne.

Ale tą stronę ze 4 lata temu promowała firma. Wtedy stronka wyglądała inaczej i była pod "cudzym" nadzorem.

Potem zniknęła razem z ów firmą i jej serwerem. Wtedy nie było wyjścia i ja się zająłem opieką. Kiedyś nawet w prezencie (nie wspomniałem chyba że strona jest teściowej) zrobiłem ją od nowa (tak jak ją widać teraz)

Nigdy nie zajmowałem się pozycjonowaniem, ale co to keywords - z grubsza wiem od czasu kiedy pojawił się w polsce internet ;)

a nieco później zrobiłem pierwszą stronkę (czyt. stroneczkę). Koło roku 2000 nawet napisałem jedną stronkę "komercyjnie", ale nie jest to mój zawód wykonywany.

Tydzień drążę temat SEO i pokrewne, bo chciałbym aby stronka dała się odnaleźć w google.

A z innej beczki

Gdzieś wyczytałem że te BL trzeba podlinkować ... i dorzuciłem nawet taki skrypt rotacyjny z linkami "wstecz" do właśnie tych wpisów. To o to chodziło z tym podlinkowaniem ?

p.s. dziki_rysio_997 dzięki za pocieszenie

Podlinkowując podstrony, na których zostawiłeś linki zwiększasz ich "moc", no i naturalnie też zwiększasz prawdopodobieństwo odwiedzenia i zaindeksowania tej strony przez roboty (tak Google'a, jak i innych firm).

Z punktu widzenia "licznika BL", zwiększasz prawdopodobieństwo, że zostaną zauważone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności