Skocz do zawartości

SEO wtyczki do przeglądarek

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

excel i ołówek - zawsze pod ręka niezależnie od przeglądarki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

firebug - analiza kodu, usuwanie divów (np. div polub z czasem zamkniecia 10 minut - usuwasz diva), a i przy ZP sie przydaje

imacros - ;P Prosty przykład - jesteś na jakiejś stronie - np. właśnie na tej - klikasz na skrypcik i w nastepnej stronie masz analizę w ahrefs, a w następnym tabie np. analizę pana Xradara :) itd...

VERSION BUILD=8300326 RECORDER=FX
TAB T=1
SET !VAR1 {{!URLCURRENT}}

TAB T=2
URL GOTO=https://ahrefs.com/
EVENT TYPE=CLICK SELECTOR="#site_explorer_user_query" BUTTON=0
EVENTS TYPE=KEYPRESS SELECTOR="#site_explorer_user_query" CHARS="{{!VAR1}}"
EVENT TYPE=CLICK SELECTOR="#site_explorer_form_main_page>DIV>INPUT:nth-of-type(2)" BUTTON=0

TAB T=3
URL GOTO=https://www.seoptimer.com/
EVENT TYPE=CLICK SELECTOR="#url_input" BUTTON=0
EVENTS TYPE=KEYPRESS SELECTOR="#url_input" CHARS="{{!VAR1}}"
EVENT TYPE=CLICK SELECTOR="#form_generate>P>INPUT:nth-of-type(2)" BUTTON=0

piaff: można sie pokusić o dodanie tutaj wielu rzeczy i zapisanie ich do jednego wspólnego raportu - tym samym sam sobie stworzysz mega własną, profilowaną SEO wtyczkę :)

Przydatna też jest wtyczka Wappalyzer - w pasku adresu pokazuje m.in. na jakim silniku postawiony jest skrypt odwiedzanej strony - nie trzeba szukać footprintów w stopce, czy źródle strony. FlagFox - pokazuje w jakim kraju położony jest serwer. Z innych niekoniecznie związanych z SEO - polecam Session Manager - zapamiętuje zakładki otworzonych stron - dla mnie świetne roziązanie - zazwyczaj mam pootwieranych kilkanaście(dziesiąt) stron i przy ponownym uruchomieniu przeglądarki mam je pootwierane na nowo (nie ma potrzeby przeszukiwania ulubionych, czy historii stron).

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

...Session Manager - zapamiętuje zakładki otworzonych stron - dla mnie świetne roziązanie - zazwyczaj mam pootwieranych kilkanaście(dziesiąt) stron i przy ponownym uruchomieniu przeglądarki mam je pootwierane na nowo...

W FF od dawna mam taką funkcjonalność bez żadnych dodatkowych wtyczek do tego.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

Zgadza się, ale z tego co pamiętam, to w FF można było ustawić niejako na stałe strony, które miały się wczytywać przy uruchomieniu FF, mało to było wygodne. Ale mogę się mylić, nie sprawdzałem nawet jak to teraz wygląda - przyzwyczaiłem się do session managera - mało tego sesje można tam zapamiętywać i przy uruchomieniu FF wybrać pożądaną sesję, chociaż to akurat w moim przypadku nie jest przydatne.

P.S. MaxPan, dzięki za info o RDS bar - nie znałem tej wtyczki, całkiem fajne informacje daje pod ręką.

P.S.2 Polecam używanie dwóch profili FF - jeden w miarę czysty, pozbawiony ciężkich wtyczek, do szybkiego działania, drugi z wszelkiego typu seo wtyczkami, analizatorami kodu itp, które wykonując dodatkowe odpytywania, potrafią spowolnić wczytywanie stron.

demo_miniacz_468x60.gif

Polecam projektowanie stron Łódź, oraz moderowany, podrasowany katalog, w którym znajdziesz dobre polskie strony, o niebagatelnej treści.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności