Skocz do zawartości

Wytyczne depozycjonowania stron

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problemem jest jak zwykle interpretacja słowa dobry katalog nadużywana przez stawiających pierdyliardy katalogów opartych na jednym skrypcie.

to się skończy pewnego dnia

już się skończyło

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chyba jak pamiec mnie nie myli to kiedys zalecali dodanie do dobrych katalogow.

Zalecali (masz źródło?) czy mówili, że do dobrych można dodać stronę?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Wypowiedź Kaspara z lipca 2010:

Często podaje się wpisy do katalogu jako inną metodę promowania młodych witryn w indeksie Google. Na pewno ma to sens o ile są to dobre katalogi tematyczne, które wnoszą pozytywny wkład do internetu. Nie jest ich jednak dużo w porównaniu do katalogów o niższej jakości. Jeżeli zdecydujesz się zgłosić swoją stronę do katalogu, upewnij się, że jest on na temat, moderowany oraz posiada dobrą strukturę. Masowe zgłoszenia, czasem oferowane jako szybkie obejście metod SEO, są w większości bezużyteczne i prawdopodobnie nie posłużą Twojemu celowi.

https://googlepolska.blogspot.com/2010/07/jak-zdobyc-linki-dobrej-jakosci.html

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

O zakładaniu katalogu - "Jak katalog ma być tematyczny, moderowany i wnoszący coś nowego do zasobów Internetu, to jak najbardziej ma Twój pomysł sens :-)" - Kaspar Szymański

Jeżeli zdecydujesz się zgłosić swoją stronę do katalogu, upewnij się, że jest on na temat, moderowany oraz posiada dobrą strukturę

Bardzo szerokie pojęcie, przykładowo dmoz nie jest katalogiem tematycznym, a bycie w nim gogiel sobie bardzo ceni. Moderowany - większość katów, dobra struktura - ??, też pojecie względne.

Ogólnie, wiadomo że nic nie wiadomo - standard.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

To nie jest żadne szerokie pojęcie, jest jasno napisane o katalogach że warto z nich pozyskiwać linki tylko trzeba dokładnie przemyśleć do jakich i to nie tyczy się tylko katalogów tylko wszystkich miejsc skąd można pozyskać linki. Jak ktoś nie widzi różnicy między katalogami postawionymi pod multikody w ilości 100 sztuk w 2tygodnie gdzie różnią się one tylko górnym topem, zazwyczaj podlinkowane pierwszego dnia bycia w sieci automatem z jeszcze "lepszych" miejsc, a katalogami typu Onet, Gwiazdor czy Interia to można dalej nie rozumieć czym jest dobry katalog czy dobre miejsce na umieszczenie linku.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

wnoszący coś nowego do zasobów Internetu

To jest właśnie przykład jak konkretną odpowiedzią odpowiedzieć niekonkretnie (w Google chyba ich szkołą z takiej komunikacji)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja to rozumiem tak, że jeśli coś ma wnosić to nie będzie to skopiowana treść w 100 innych katalogach, inna skórka itp., czyli jak kolega wyżej napisał katalogi typu Gwiazdor, gdzie nie przemyci się anchorków typu foto Śląsk tak łatwo, ale i tak się każdy chce dodać. I nawet jakby one miały 5bl to bym chciał tam być jak większość tutaj, wiec z jakiegoś powodu każdy wie o co chodzi. A to, że nie ma konkretów to normalka, chociaż na forum jeśli potwierdza zaznaczając najlepsza odpowiedzią takie katalogi pracownik rozumiem to za oficjalne stanowisko.

W takim razie powiedzcie mi proszę, czy ten blog narusza wytyczne Google.

E tam zaraz narusza, widocznie nic nie narusza :)

w stopkach stron wstawiajcie info:

" linkowanie na stronie wzorowane na https://googlepolska.blogspot.com "

Trzeba brać przykład od tych co tego linkowania pilnują :)

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Mijałoby to się z celem jakby napisał to na jakimś swoim profilu społecznościowym, a nie na oficjalnym blogu Google Polska.

miało by to sens kiedy wypowiedz by była aktualna a nie 3 letnia, od tego czasu Google diametralnie zmieniło podejście do linków, de-pozycjonowania i samego SEO. Wiem ze musisz sprzedawać katalogowanie, ale wyciąganie wypowiedzi z przed 3 lat osoby która na dodatek już nie pracujące w Google ( również można przypuszczać ze nie pracuje bo pisał herezje) to nie najlepszy sposób na marketing szeptany.

Wypowiedź Kaspara z lipca 2010:

Tak na marginesie to w tym czasie Ciebie nawet na PIO nie było

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności