Skocz do zawartości

Czy warto kupować ofert z allegro?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym poznać opinie osób doświadczonych w pozycjonowaniu na temat kupowania ofert z allegro typu "900 LINKÓW ! 300 presell page". Oferty takie są w cenie 10zł i oferują dodanie artykułu do 300 presell page, w tym 900 linków do naszej strony.

Czy taka oferta może wpłynąć chodź trochę pozytywnie na naszą stronę? Czy raczej jest to bezwartościowe i w dodatku łatwy ban google?

Jak zdasz sobie sprawę ile pracy (w tym czasu), kosztuje dostęp/stworzenie takiej grupy to szybko dojdziesz do wniosku, że to nie ma sensu.

Oferty z allegro najczęściej są szybkie i tanie ale na pewno nie dobre :)

Owocni.pl - co możesz zyskać? Projektowanie logo to nasza codzienna praca, potrzebujesz unikalnego logo - chętnie je dla Ciebie stworzymy! Chcesz więcej? Sprawdź nas na: projektowanie stron warszawa i przekonaj się o naszych możliwościach!

Jak uważnie czytasz co kupujesz to nie ma problemu. Prawda jest taka,że można całkiem dobre rzeczy na Allegro kupić - jednak nie w cenie 10 zł. Niemniej zanim coś sprawdzisz na "kliencie" sprawdź najpierw na swojej zapleczówce, wtedy będziesz wiedział czy warto czy nie dana ofertę kupić.

Warto sprawdzić ile napisanie samego artykułu w miarę dobrego z synonimami kosztuje :)

kosztuje około 30 sek z synoglotą. Masz art, którego nie zdesynonimizuje żaden wynalazek z tych, które się na tym forum ostatnio pojawiały.

Oferty z allegro najczęściej są szybkie i tanie ale na pewno nie dobre :)

E tam, u mnie za 9,90 można było się dowiedzieć mniej więcej co ile kosztuje, trzeba było śledzić alledrogo :)

Prędzej sobie zaszkodzisz niż pomożesz

Nie zawsze, wręcz napiszę, że nigdy kupując konkretne usługi, ale.. jeden warunek - musisz wiedzieć czego chcesz i dać odpowiednie wytyczne.

Prawda jest taka,że można całkiem dobre rzeczy na Allegro kupić - jednak nie w cenie 10 zł

Prawda jest taka, że nawet za 10 zł można kupić dobre rzeczy, ale nigdy KUP TERAZ tylko najpierw gadasz z gościem, bo 50% "prywatnych" precli jest od 3 lat zbanowanych....

bo tam niska cena to jeszcze niższa jakość

No jeżeli ktoś myśli, że za 10 zł będzie w topach to chyba nie myśli poważnie o swoim biznesie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Są oferty co warto zakupić na allegro toć 70-80 % co na pio to i na allegro i są oferty co nie warto :)

Przypomina mi się stara reklama telewizyjna ŻEBY NIE BYŁO ŻE SZEPTANIEC :)

Warto nie warto ubezpiecz się z .....:)

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Prawda jest taka,że można całkiem dobre rzeczy na Allegro kupić - jednak nie w cenie 10 zł.

I za 10zł kupisz, tylko trzeba trafić na ofertę ;)

Tutaj na forum jest paru użytkowników z dobrymi bazami pressell i własnych katalogów, którzy sprzedają np. multikody na Allegro. Witryny firmowej czy jakiejś ważniejszej strony nie "pozycjonowałbym za 10zł" linkami z Allegro, ale zapleczówki czy zwykłe blogi jak najbardziej - oczywiście uprzednio czytając taką ofertę, bo nieraz (zawsze?) za 300 linkami kryje się 10 domen z subdomenami na których stoją "presselle" czy katalogi.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

bo nieraz (zawsze?) za 300 linkami kryje się 10 domen z subdomenami

To jeszcze pół biedy, gorzej jak za 300 linkami kryje się baza 300 katów i precli z donlinka sprzed pół roku (zbanowanych).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności