Skocz do zawartości

Nowe wytyczne od Google...

morgi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Robić dużo wartościowych stronek i czekać aż ktoś się zlituje i da linka, innej możliwości nie ma. Tylko trzeba uważać, żeby nie dostać linka z oflagowanej strony. Jak się zorientujesz, że ktoś Ci dał linka z podejrzaenj strony, to możesz go zadisavować na śmierć!

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

W dniu 29.07.2013 o 17:56, Robbieriviera napisał(a):

Robić dużo wartościowych stronek i czekać aż ktoś się zlituje i da linka, innej możliwości nie ma.

:lol:

Nowy sposób na opony... :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Cytat
Nowy sposób na opony...

A via@rę myślisz jak robią? Wszyscy linkują via@rę naturalnie, bo im nie rośnie przez Google.

Po co oni piszą te wytyczne, jak i tak to się kupy nie trzyma. Ten kto je pisze nie ma zielonego pojęcia o webwritingu (treści przyjaznej internautom). A zatem te wytyczne są bezwartościową informacją. Więc blog Googla powinien zajmować niskie pozycje (według ich wytycznych). Dodatkowo samo Google ma sporo nienaturalnych linków, zatem samo siebie też powinno ukarać i wysłać sobie informację do Webmaster Tools.

Praktycznie zamieszczając atrakcyjną (przyciągającą uwagę treść a co za tym idzie skłaniającą do linkowania) w każdej chwili można być posądzonym o "kupowanie linków" bo określenie to może być rozumiane bardzo szeroko.

Najogólniej Google stosuje socjotechnikę nazywaną FUD

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

W dniu 29.07.2013 o 21:00, kuba1110001 napisał(a):

to można zrobić tak odpalić programik do spamu, pospamic konkurencje i zakablować. A nasza strona White SEO będzie się pięła do góry. I tak z tygodnia na tydzień 2 oczka 3 do góry :D a jak konkurencja stwierdzi że to bezsensu zostanę sam :D

Świetny plan z dokładnością do tego, że przy obecnych wytycznych Google jak ktoś zakabluje Twoją White SEO stronę to wyleci ona razem z najgorszym spamem. :D

W dniu 29.07.2013 o 19:07, milkus napisał(a):

Więc blog Googla powinien zajmować niskie pozycje (według ich wytycznych). Dodatkowo samo Google ma sporo nienaturalnych linków, zatem samo siebie też powinno ukarać i wysłać sobie informację do Webmaster Tools.

I tak było - ostatnio ich bloga nie było w top100. Podejrzewam, że dostali filtra. Pewnie napisali o ponowne rozpatrzenie(skorzystali z disavow) i znowu mają topa :lol:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Mnie zawsze bawiły te ich "samobiczowanki" - porównywałem to do słynnej komunistycznej "samokrytyki" wygłaszanej przy okazji dana doopy przez jakiegoś komucha wyższego rangą w celu uspokojenia rosnącego wkurw*** mas pracujacych miast i wsi ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Ciekawe gdyby zrobić coś w rodzaju buntu to znaczy: linkować absolutnie wszystkie domeny istniejące na świecie masowo rumakiem w sposób najbardziej niezgodny z wytycznymi. Potrzeba by było do tego trochę serwerów... ale ciekawe co by wtedy G zrobiło, zbanowało wszystkich? :D

W sumie teraz to łatwo wypozycjonować stronę. Trzeba pamiętać tylko o trzech rzeczach:

-mieć dużo linków z anchorem

-nie linkować, a tym bardziej nie z anchorem

-pilnować, żeby nikt do nas nie przypadkiem nie linkował, bo google stwierdzi, że linkujemy. Szczególnie wystrzegać się wartościowych linków - one są wyjątkowo podejrzane!

I TOP10 gotowe

W dniu 29.07.2013 o 20:55, Beerbant napisał(a):

Najogólniej Google stosuje socjotechnikę nazywaną FUD

Nie znałem tej socjotechniki, ale czytając ten skrót za pierwszym razem rozszyfrowałem go jako Fucked Up Day. Nie wiem, czy to rozwinięcie nie pasuje bardziej do wszystkiego, co z google związane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności