Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisałem że już dostałem, ale bardziej dla was ciekawe moze być to że jeśli chodzi o procek, to mi się trafił Intel® Atom™ CPU N2800 @ 1.86GHz, a w ofercie jest Atom 1.6. Tak mi pokazuje przynajmniej monitor w ISPConfig na dedyku. Może ostatnie wolne maszyny rzucali dziś, a reszcie napisali że mają się...

Za to dysk chyba jest mniejszy:) Miało być 500gb a wynika że jest około 450. Chyba że się nie znam i czegoś tu nie pokazują.

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

Zamówiłem 16G o 17 o 19 już był, i5 2300 i jeden dysk 2TB.

Za to dysk chyba jest mniejszy:) Miało być 500gb a wynika że jest około 450. Chyba że się nie znam i czegoś tu nie pokazują.

Przecież nigdy nie masz pełnych 500GB, wynika to z tego że "kilo" w systemie dziesiętnym to co innego niż "kilo" w systemie binarnym. Powinieneś mieć ~460GB

Quas Primas

Wiec jak dla mnie TO WIELKA KPINA i OVH jako firma ma WIELKI MINUS.

Nie robi się oferty z które się wycofuje, bo jest za duże zainteresowanie. Przynajmniej nie powinny sobie na to pozwalać firmy pokroju OVH. Za przeproszeniem robią z klientów głupków .... Wystarczyło napisać, że oferta dostępna do wyczerpania zasobów i po zebraniu N zamówień wyłączyć formularz zamówienia.

Za takie coś powinny lecieć stołki prezesów od marketingu !

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No ale co to zmieni. Spójrz na oferte OVH ich sewery w cena/jakość są bezkonkurencyjne. W/g mnie OVH wkracza w wojnę cenową z konkurencją i po tym co teraz wprowadzili nikt im nie podskoczy. Ciekawe zjawisko i zastanawia mnie jak bardzo zmieni ono oblicze internetu.

Te potknięcia to początek projektu tylko i osobiście patrzę na niego z wielkim podziwem.

Quas Primas

No ale co to zmieni. Spójrz na oferte OVH ich sewery w cena/jakość są bezkonkurencyjne.

No właśnie cały czas mowa o ofercie OVH, a nie firmy krzak....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Podejrzewam że po raz pierwszy w historii sprzedało się tak wiele serwerów dedykowanych w jednym czasie, nikt tego nie przerabiał i problemy to norma. Support OVH mi mówił, że wstrzymali sprzedaż bo Intel nie wyrobi się z dostarczeniem proców.

Osobiście myślalem, że to tylko jednorazowa "wyprz" a tutaj wszystko wskazuje na to, że dedyki po 10zł to będzie norma w przyszłości.

Quas Primas

Osobiście myślalem, że to tylko jednorazowa "wyprz" a tutaj wszystko wskazuje na to, że dedyki po 10zł to będzie norma w przyszłości.

Raczej wątpię ponieważ rychło się okaże, że nowa oferta konkuruje ze starą!

Ile OVH może zarabiać na takim serwerze? Teraz na pewno dokładają do interesu, ale niech zapełnią serwerownię 200k takich serwerów czy utrzymają to w ruchu za te pieniądze plus amortyzacja? Jakoś mam duże wątpliwości.

Oferta była pomyslana jako starter, tylko komuś się pomyliło i ktoś czegoś nie dopilnował, te ktosie na pewno są już na wylocie z roboty.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Wątpię żeby ktoś wybudował serwerownie i zapchał ją serwerami tylko po to żeby na tym stracić. No ale zobaczymy co czas przyniesie. Co do ceny za 200k atomów, to myślę że w zeszłym roku za tą serwerownie w USA jednak zapłacili więcej.

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności