Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mam wydzieloną przestrzeń na jakiejś macierzy NAS

Przestrzeń na macierzy NAS na serwerze za 12zł :D Sprawdź sobie najpierw ile taka macierz kosztuje i sie zastanów nad tym co wypisujesz. Każde rozwiązanie macierzowe byłoby droższe od wsadzenia starego, styranego dysku 500gb. Poza tym weź pod uwagę, że oferta jest zrobiona na szybko i dlatego są niejasności. Kilka dni temu było ograniczenie do 5 serwerów na osobę, i nie było informacji pt "brak suportu poza hardware" tak w ramach ciekawostki ;)

Moim zdaniem bardzo fajnie wyskoczyli z tą i5, za 80zł netto już bardzo fajny procek z 4 fizycznymi mocnymi rdzeniami i 16gb ramu, nie wspominając o 2 dyskach.

Wcześniej za 99zł netto miałem c2q 4x2.5ghz 4gb ramu i tylko jeden dysk. Osobiście już czekam drugi dzień na nową maszyne (niestety czas realizacji do 10 dni).

PS.

Nie wiem czy zauważyliście ale OVH zmniejszyło również ceny za IP do 2zł netto

Ceny są bardzo atrakcyjne. Ja też czekam 2gi dzień...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tak, ale w regulaminie zastrzegli możliwość zmiany tych cen w zależności od "nastawienia rynku"...

ale i tak do nowych kimsufi nie można nic z ip dołożyć... jedynie jest 1 IPv4 i 1 IPv6... a w "normalnych" serwerach bez "zastosowania pro" masz 3 ip Fail Over, chyba, że wykona się opłatę na rok z góry wtedy można dokupić do 12 IPv4... dodatkowo zmienił się regulamin świadczenia usług...

Ze względów bezpieczeństwa OVH zastrzega sobie prawo do natychmiastowego zawieszenia serwera, na którym za darmo lub odpłatnie proponowana jest usługa Proxy, IRC, VPN, TOR, wykorzystywana do nadużyć, oszustw lub innej działalności niezgodnej z prawem.

Oferta Kimsufi 2013 jest przeznaczona tylko dla osób fizycznych zamieszkałych w Unii Europejskiej, Norwegii i Szwajcarii lub dla firm z siedzibą w Unii Europejskiej, Norwegii i Szwajcarii. Klient może posiadać jednocześnie tylko 3 serwery z oferty kimsufi 2013.

Oferta Kimsufi 2013 jest przeznaczona do użytku prywatnego. Odsprzedaż tej oferty jest zabroniona i spowoduje natychmiastowe wypowiedzenie umowy dzierżawy serwera lub serwerów, o których mowa.

podobno, jeżeli wykona się opłatę za 12 miesięcy zamówienie na serwer (ten kimsufi 2013) wykonywane jest szybciej, nawet w ciągu 1 dnia...

Studio Stawki - najfajniejsze studio fotograficzne z cykolramą w Warszawie - ul. Inflancka 11.

podobno, jeżeli wykona się opłatę za 12 miesięcy zamówienie na serwer (ten kimsufi 2013) wykonywane jest szybciej, nawet w ciągu 1 dnia...
Nie chce mi się w to wierzyć .... Może był znieg okoliczności, że ktoś zamówił jako pierwszy, więc dostał łodRazu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tak, ale w regulaminie zastrzegli możliwość zmiany tych cen w zależności od "nastawienia rynku"...

ale i tak do nowych kimsufi nie można nic z ip dołożyć... jedynie jest 1 IPv4 i 1 IPv6... a w "normalnych" serwerach bez "zastosowania pro" masz 3 ip Fail Over, chyba, że wykona się opłatę na rok z góry wtedy można dokupić do 12 IPv4... dodatkowo zmienił się regulamin świadczenia usług...

Nie no jasne, dokładnie tak samo jak teraz zmniejszyli z 4zł do 2zł. Ale wnioskuję że jeżeli wprowadzli opłatę miesięczną za IPv4 ponieważ się kończyły, a teraz nagle zmniejszają cenę o połowę to musiało strasznie dużo pul się zwolnić :)

No niestety, skończyły się czasy, gdy nie było ograniczeń na liczbę podpiętych IP do maszyny.

I jaki Macie status realizacji zamówień ?

U mnie tydzień od płatności dalej cisza

Zamówiłem i opłaciłem 30 lipca i też cisza ;)

Oktave na twitterze pisał, że zamówiono 10k serwerów więc kolejka niezła jest i pewnie chwilkę poczekamy jeszcze :P

W takim razie chyba losują kto dostanie, ponieważ ja 31ego zamówiłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności