Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja dopiero po dwóch dniach od wpłacenia $$$ dostałem (Nic handle) do panelu klienta OVH

I te do 10 dni to pewnie dni roboczych będzie :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dla nas 12 zł to jest paczka fajek w dzisiejszych czasach, a pomyślcie dla angoli https://www.ovh.co.uk/dedicated_servers/kimsufi.xml 2,5 funta to 2 piwa, a przy ich zarobkach te 2,5 funta to tak jak by chleb kupić :D Dla Hiszpanii 3 Euro, ale za to Niemcy mają za 4 Ojro :D

Ale czasy nastały - dedyka można mieć za dwa piwa :D

Ehhh mam tam jeden taki sam/podobny serwer (kimsufi 2G) ale kupiony parę lat temu za cenę 59 zł miesięcznie... odnowienie... też kosztuje 59 zł, niższa cena dostępna jest tylko przy zamówieniu nowego. Niedługo mi się kończy, chyba czas się pospieszyć jeżeli tyle to trwa...

Tylko na tego najtańszego za 12 zł Widy nie ładuj bo na tym Atomie będzie tragedia
Producent OS jest innego zdania: https://technet.microsoft.com/en-us/windowsserver/bb414778.aspx

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pewnie dopiero ciężarówki rozładowują z tymi serwerami :D Wczoraj przy okazji czego innego pytałem to powiedzieli mi że 10 dni trzeba czekać na chwilę obecną z delikatną sugestią że może być więcej :P

Raczej wątpię w te ciężarówki, na jednej płycie pewnie jest naćkanych z kilkanaście/dziesiąt procków itd.

Natomiast twardziele na 90% wirtualne, nie ma bata inaczej ponieważ za 12 zł netto nie dałoby się tego utrzymać ...

Takie rozwiązania są znane od wielu lat ... :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

WI777 też tak sądzę (podejrzewam) z tymi dyskami o czym pisałem wcześniej, ale jak widzisz:

mam wydzieloną przestrzeń na jakiejś macierzy NAS

Przestrzeń na macierzy NAS na serwerze za 12zł :D Sprawdź sobie najpierw ile taka macierz kosztuje i sie zastanów nad tym co wypisujesz. Każde rozwiązanie macierzowe byłoby droższe od wsadzenia starego, styranego dysku 500gb. Poza tym weź pod uwagę, że oferta jest zrobiona na szybko i dlatego są niejasności. Kilka dni temu było ograniczenie do 5 serwerów na osobę, i nie było informacji pt "brak suportu poza hardware" tak w ramach ciekawostki ;)

Niektórzy mają inne zdanie...

Skoro przy RPS'ach im sie opłacało to czemu nie miało by się teraz opłacać.

Mi to wszystko jedno co oni tam robią, ale ciekawość mnie zeźre :D

PS. Kto już dostał niech się pochwali jaka jest lokalizacja tych kimsufi nowych, Roubaix czy gdzieś indziej teraz to ładują?

Jeśli nie są to dyski fizyczne, ale jakaś macierz to w pewnym sensie lepiej, bo jak padanie dysk bez RAID to lipa bez własnego backupa wszystkie dane fiu-fiuuuuu. Natomiast jak mają dane w macierzy to zakładam, że maja backup tych danych :)

---

Sama forma przekazu "Przestrzeń dyskowa" może sugerować na rozwiązania inne niż "fizyczny jedn dysk", bo w innych ofertach piszą: "Dysk twardy".

Pozostawiam jednak te 10% na dyski fizyczne ponieważ OVH mogło kupić po cenie not for resale kilkadziesiąt tysięcy minidysków za grosze.

Kilka lat temu tak zrobili i zdziwko mnie wzięło :) Tyle, że wtedy były inne ceny i dyski nieco większe

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

PS. Kto już dostał niech się pochwali jaka jest lokalizacja tych kimsufi nowych, Roubaix czy gdzieś indziej teraz to ładują?

To jest zupełnie nowe datacenter w Gravelines.

Dyski są normalne, budzetowe Toshiby o beznadziejnej opinii: https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822149380

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności