Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

zjada każdy VPS w cenie <50zł

Hmmm https://vipower.pl/#Serwery-VPS.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zobaczmy... zagar procesora ~2GHz czyli nie wiadomo czy do jeden rdzeń czy wątek rdzenia, dodaj do tego kolejkowanie. Zajedziesz dysk, wygonią, nie masz SWAP-u, nie wykorzystasz swojego dedyka na OVZ niddy w 100%. W/g mnie VPS za 35zł jest nadal znacznie słabszy od tego dedyka.

https://www.cpubenchm...et/cpu_list.php

Intel Atom 330 @ 1.60GHz 586

prawie 600 punktów to całkiem nieźle jak na procesor, 2 GB RAMu, dowolna ilość SWAP-u, własny dysk (nie ważne czy zajechany czy nowy).

Bardzo ciekawe zjawisko można zaobserwować, jak ludzki umysł rozumuje i skoro ktoś liczy sobie za serwer 12zł to "musi być nic nie warte i co najwyżej postawię stronkę zapleczówkę w html". Gdyby OVH liczyło za to 60zł to byłby pewnie całkiem dobry dedyk.

Quas Primas

Bardzo ciekawe zjawisko można zaobserwować,
Też to zauważyłem :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Za 12 zł nie ma sensu oczekiwać jakości. Atom nie nadaje się na serwer, ewentualnie do postawienia wizytówki.

Mój telefon ma lepszy procesor. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie rozumiem tego narzekania! Może narzekacze niech sprawdzą jaki sprzęt stał w OVH 5 lat temu za 120 zł/mies.

Gadanie głupot że "to wystarczy tylko na wizytówkę w htmlu" jest niepoważne albo jest oznaką niewiedzy i to głębokiej.

Tak, smartfony i tablety mają silniejszą konfigurację ale pracuje na tym badziewny system i jeszcze bardziej badziewne aplikacje pisane na wariata w pośpiechu bez żadnej istotnej optymalizacji zżerające zasoby bez ograniczeń.

Stawiałem MySQLa na zwykłym Pentium II i hulał, a podpięty Apache serwował dziesiątki tysięcy odsłon na dobę z RAMem 512 MB ... pozostawię dociekliwym który procesor jest wydajniejszy i jak bardzo! :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Nie przesadzajcie że taki zły ten 2k, że telefony mają lepsze procesory.

Jaki system ma telefon a serwer dedykowany, jakie oprogramowanie.

Zadam jeszcze raz pytanie

mam tego 2k za 50zł co był, zrezygnować z niego i brać za 15zł? Są jakieś różnice

w sprzęcie, regulaminie?

Przekaż mi 1.5% podatku https://inik.pl

mam tego 2k za 50zł co był, zrezygnować z niego i brać za 15zł? Są jakieś różnice

w sprzęcie, regulaminie?

W tym swoim masz wirtaluzacje ? Ile masz IP ? może tu jest różnica

w sprzęcie, regulaminie?

W tym swoim masz wirtaluzacje ? Ile masz IP ? może tu jest różnica

No właśnie tutaj jest różnica, limitem jest nie procek, nie łącze, nie dyski tylko właśnie te "szczegóły" :)

Ponadto jak się wczytać w regulamin to cena nie musi pozostać taka jaka jest teraz ...

Poza tym można się spodziewać niespodzianek na interfejsie sieciowym, dopóki tego nie obejrzę nie wypowiadam się, swoje zamówiłem i grzecznie czekam, za 12 zeta/mies to .... :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności