Skocz do zawartości

[Znaleziono] Kimsufi w OVH za 12 zł/mc :P

bieluch

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc po aktywności i ilości postów jest to "oferta tygodnia" ... Szkoda tylko, ze nikt jeszcze zamówionego serwera nie dostał ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 331
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na forum OVH są tacy co dostali, a oferty długo nikt nie przebije bo za darmo dedyków przecież nikt rozdawać nie będzie! - obym się mylił :)

W tej nowej serwerowni mają miejsce na 350k dedyków, i czym szybciej zapełnią "po kosztach" tym szybciej zaczną zarabiać ...

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

OVH zawsze daje procesory "podobne" jeżeli nie ma już takich na stanie, zazwyczaj są to jakieś podobnych osiągów. A jeżeli ktoś dostał E3 1225 zamiast tego złoma i5 to się powinien tylko cieszyć.

To nie są nowe maszyny, OVH robi zrzut złomu bo weszła nowa oferta. Jest tak co wakacje a ja co wakacje się tym szrotem obkupuje :D W zeszłym roku 8x Q6600

Quas Primas

za darmo dedyków przecież nikt rozdawać nie będzie!

Jest takie powiedzenie "Nigdy nie mów nigdy" :D 10 late temu domena .pl za 1 zł była dobrym żartem, a 3 lata temu OVH rozdawała za darmo na dwa lata po jednej domenie .pl i hostingu (bodajże 20GB) na twarz :-)

Podejrzewam że nikt ich nie przebije, ale oni sami siebie przebijają co jakiś czas :)

No i KS 2G wyprzedane Dedyki za 12zł przeszły do historii

Niekoniecznie, być może wstrzymali sprzedaż ze względu na to że się nie wyrabiają i ludzie się w****ą co niektórzy, a jak się obrobią to wznowią ;) Poza tym przecież zawsze ktoś zrezygnuje jak to w życiu.

Swoją drogą tylko czekać na wielki wysyp wakacyjnych hostingów na wht, webhelp itp. :D

Poza tym przecież zawsze ktoś zrezygnuje jak to w życiu.
Z czego zrezygnuje jak się płaci za 3 miesiące z góry ? Wiec jak już zamówi i zapłaci to muszą postawic. Nie sadzę, że jak się "zrezygnuje" to zwrócą wpłatę.

Swoją drogą tylko czekać na wielki wysyp wakacyjnych hostingów na wht, webhelp itp. :D

Jeśli Masz na myśli te dedyki to nie można sprzedawać nań kont ". Odsprzedaż jest niedozwolona." , wiec jaki to ma związek ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Źle mnie zrozumiałeś :) Miałem na myśli że zawsze ktoś z rezygnuje po wygaśnięciu abonamentu - po prostu nie każdy odnowi, zawsze jakiś % rezygnuje.

Co do tej odsprzedaży to Ty to wiesz, ja to wiem, ale myślisz że gimbaza się zastosuje? :D Wiadomo że mogą takiemu odciąć serwer jak zobaczą że łamie regulamin, ale to może potrwać, a ludzie zdążą nakupować super hiper kont bez limitu transferu, baz i wszystkiego i później będzie płacz na forach :P

Na marginesie - czytałeś ten regulamin? Bo nie jestem w cale pewny czy im chodzi o odsprzedaż kont wirtualnych czy może o to że całego serwera (na zasadzie dostępu do root) bo mi się wydaje że to drugie. Moim zdaniem wiedzieli że oferta spotka się z takim zainteresowaniem i nie chcą żeby ktoś nakupił po czym sprzedawał po 5 dych jak się już w OVh skończą - stąd też ten limit 3 na twarz ;)

Te dedyki znikną z oferty niedługo, były 2 lata. Teraz sprzedadzą po raz ostatni, a później kto nie przedłuży to pójdą na śmietnik.

Mam też przeczucie, że jak ktoś ma szczeście w życiu i kupi ten 4G to może mu się i3 trafić.

Quas Primas

Możesz mieć racje - skoro mają nową, pustą serwerownie to wypada ją czymś wypełnić robiąc przy okazji rozgłos, a z czasem będą się pozbywać złomu :) Kto wie czy nie zrobią jakiejś promocji na przejście na lepszy sprzęt, z nimi to nigdy nic nie wiadomo :P

Raczej tak nie robią, oni mają setki tysięcy serwerów. Nawet ich nie naprawiają jak coś się popsuje, proponują nowy a ten na szrot. To jest masówka typowa. Bedą trzymać Twoją maszynę póki działa. Weszła nowa oferta, nowe proce, nowe ceny. Nikt się nie będzie bawił tymi sewerami, tym bardziej że swoje odsłużyły i gwarancja się skończyła.

Igła tych dysków już pewnie nie raz równik okrążyła, nie wiem jak reszta ale ja bardzo cenię takie serwery pod zaplecza.

Quas Primas

.

W/g mnie VPS za 35zł jest nadal znacznie słabszy od tego dedyka.

Mylisz się - kup sobie VPS w firmie którą podał Mion (tylko np. ten SSD VPS 2) to zobaczysz jak bardzo. Robisz reboot i zanim zdążysz putty kliknąć żeby połączyć się ponownie to cały LAMP już stoi razem z SSH i publiker już na 6 cronów naparza. I to nie jest jakaś ściema bo ja u nich już rok temu w kwietniu brałem (wtedy inne) - jakość się utrzymuje.

Nie wspomnę że ping do Gdańska jest 3 do 4 razy mniejszy jak do Francji...., ale zależy co kto potrzebuje np, na wielki eFtep na pewno kimsufi będzie lepszy ze względu na "przestrzeń dyskową" jakakolwiek by ona nie była, ale szybkością nie podleci. Oczyścicie zakładam że albo mamy 2 takie kimsufi do FTP, albo nie trzymamy tam ważnych plików :D

Bierz jeszcze pod uwagę jakość i szybkość podzespołów (tu i tu), a nie tylko same megaherce i ilość RAM bo w dzisiejszych czasach niekoniecznie przekłada się to na faktyczną szybkość serwera.

Czyli jeżeli potrzebna maszyna do restartów co minutę, to do VPSa nie podskoczysz!

No nie podskoczysz. Choć nadal będę się upierał przy swoim, że ten dedyk > VPS tym bardziej na OVZ. Ciekawi mnie czy ktoś już takiego VPSa żyłował na maksa i wie co się wtedy dzieje. Dedyk to dedyk Load 6.0 i byle do przodu. Jedyna akceptowalna wirtualizacja to Xen, a o takiego o podobnych parametrach co ten kimsyfi ciężko uraczyć poniżej 50zł.

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności