Skocz do zawartości

Czy podlinkowywanie wpisów ....

Studenciak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie przez BARANÓW co blastują swoje linki......czy tak trudno zrozumieć, że rozwalacie tym porządne strony a wam to g.wno daje ???

Przynajmniej dwa przypadki mnie trafiły kiedy na posty oraz profile poszły blasty i po 3 tygodniach dostałem powiadomienia o nienaturalnych linkach.

strona dostała filtra, bana czy tylko zostałeś poinformowany o nienaturalnych linkach?

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Właśnie przez BARANÓW co blastują swoje linki......czy tak trudno zrozumieć, że rozwalacie tym porządne strony a wam to g.wno daje ???

Przynajmniej dwa przypadki mnie trafiły kiedy na posty oraz profile poszły blasty i po 3 tygodniach dostałem powiadomienia o nienaturalnych linkach.

strona dostała filtra, bana czy tylko zostałeś poinformowany o nienaturalnych linkach?

info i filtr. Poszedł disavow z domenami co linkowały do mnie i zdjęli ręczne działania - coś tam powoli wraca z fraz zafiltrowanych w jednym przypadku.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Część blastów była robiona z prywatnych swli oczywiście wylądowały w disavow. Jaki wybór mi zostawił w tym przypadku jakiś debil ??

Mario to że inne osoby linkują Twoje forum to nic innego jak "naturalne linkowanie". Nie możesz zabronić to robić, dajesz forum dla ogółu ( opublikowawszy stronę w internecie) licz się z tym że ktoś bedzie do niej linkować. Jeden robi to SWlem inny xRumerem, treci blogiem Kowalskiego. Czy te sposoby skuteczne to inna bajka, ale poco kogoś uszczęśliwiać na sile i wmawiać ze coś działa czy nie działa. Oczywiście Tobie też nikt nie może zabronić korzystać z disavow. O to że dostajesz info o nie naturalnych linkach tzreba mieć pretensje wyłączny to tych co takie info wysyłają. Bo niema narzędzia co by zabroniło komu kol-wiek linkowanie jakiej kol-wiek strony w sposób jaki uważa za słuszny. Tak obecnie działa internet.

O to że dostajesz info o nie naturalnych linkach tzreba mieć pretensje wyłączny to tych co takie info wysyłają.

MAX ! - masz rację, tylko powiedz : jak żyć ? :)

Co Ty byś zrobił, gdyby Twoje forum dostało info o złych linkach bo przyjęło trochę blastów na wątki i profile ?

Mam pretensje do tych co mi wysyłają informacje o linkach, tylko co z tego ?? :) - boli to ich ? coś mogę im zrobić ? Sama pretensja pozycji mi nie przywróci.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Bzdury... kto naturalnie linkuje wpis forum blastem z x tysiecy totalnie zaspamowanych for? Ja bym mial pretensje do blastujacych a nie do G, bo robia sobie folwark z czyichs stron i jak cos jest darmowe to mozna pi****nac ile wlezia najwyzej filtra dostanie - a co mnie to obchodzi.

Zabezpiecz forum przed robotami, usuń możliwość dodawania linków w profilach, sygnaturkach i postach i po problemie. Nie wiem jak mozna znając branzę robić fora i zostawiać możliwość umieszczenia linków, jeszcze najlepiej dofollow i z anchorem ;)

bo nikt inny bez linka zbytnio pisać nie chce, proste.

Zobacz na PIO lub trolling, lub coś sprzedaje, lub reklamuje towar, usługi, robi marketing szemrany, www lub po postu stary wyjadacz( takich mało). Teraz zabroń coś sprzedawać lub mieć sygnaturkę możesz się domyśleć ile zostanie.

czy jest gdzieś jest zabronione linkowanie nie swoich stron w internecie???

Podkładanie świni też nie jest zabronione :D jak i nie jest zabronione nieumiejetne wykonywanie usługi :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google musi oficjalnie uznać że linki szkodzą i zdefiniować które linki zle a które dobre.Bez tego można tylko pisać teksty typu "bzdury...."

Podkładanie świni też nie jest zabronione

nie do końca to można podciągnąć pod działanie na niekorzyść i nieuczciwą konkurencje. A jak można kogoś oskarżać o szkodzenie kiedy Google nie definiuje co jest dobre a co złe i nawet w monitach nie definiuje które to linki nie naturalne a które naturalne. Z zasady link z xR nie różni się niczym od linka wpisanego ręcznie w profil czy post na forum.

Ciekawe czym się różni ręczne linkowanie a automatem, jak odpowiednio przygotujesz projekt to nie odróżnisz, poza tym jak walczyć z robotem drewnianym scyzorykiem czy też robotem ;-)

mario1973 - nie mogłeś zmienić urla strony, nie rozumiem tematu walili Ci na podstrony a filtr dostałeś na główną ?

Jeszcze jedno, takie incydenty wszelkiej maści będą się rozwijały a to za sprawą G, a czemu ponieważ pingwin i inne gady uwalił naprawdę dobre strony, a ci co pokornie zbierali ręcznie linki dostali po du**e i doszli do wniosku h...j z tym jak wy tak to ja tak, będę odciski sobie robił przez roku a w 1 dnia spalicie mój biznes. W tej chwili g wywołało wojnę jak oni to nazywają przeciwko ludziom manipulującym rankingiem, a więc seowcy będą się bronić. Widzę, że większość uważa że jakie to google jest mądre itp. A sprawa wygląda tak ktoś wymyśla taktyki publikuje je w sieci a te mądre google może wtedy się przed tym bronić (np. penguin 2) sami są za słabi, więc oni korzystają różne publiczne miejsca, aby ulepszać ten swój "algo" + narzędzie do kąfiturowania + życzliwe białe kapelusze itp i itd.

Niech moc będzie z wami ;-)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

. Postaw sie w sytuacji ze to twoja strona która miała ladny ruch i nagle jakis mądry chciał się dopalić

uwierz mi bardzo dużo moich stron linkowane i to z decydowanie nie dobrymi zamiarami, ale co mam zrobić tak jest i jeszcze długo będzie

Link z xr rozni sie i to wiele od recznego:)

wcale, wiedzą to już i te osoby co nie maja xR

uwierz mi bardzo dużo moich stron linkowane i to z decydowanie nie dobrymi zamiarami, ale co mam zrobić tak jest i jeszcze długo będzie

E tam... Ja jak dostane za takie linki filtr to nie czekam... az sam minie jesli cos na tej stronie zarabiam.

Problem w tym ze posty na czyichs stronach sa traktowane jako zaplecze 3 albo 4 rzedu i linkowane najgorszym smieciem, bo szkoda zasobow marnowac. Przy takim podejsciu jest ubijana wiekszosc miejscowek, sam dopuszczalem linki dofollow, ale po tym co sie dzialo i dzieje obecnie wywalam wszystko, szkoda ze nie podlinkuja tym swoich domen docelowych. A druga rzecz ze jeden ma wiedze jak podlinkowywac a drugi sobie testuje czyims kosztem, bo sprawdza ile mocna domena wytrzyma:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności