Skocz do zawartości

Czy podlinkowywanie wpisów ....

Studenciak

Rekomendowane odpowiedzi

Więc ryzykowanie w seo zwiększa szansę na filtr i to znacznie.

ależ oczywiście dobór techniki pozycjonowania zwiększa to ryzyko (chyba lepsze słowo na filtr niż "szansa" :) ) lub je zmniejsza.

Natomiast co do jakości wyników to... mam nieodparte wrażenie, że z każdą kolejną wywrotką w G. są one coraz gorsze. Oczywiście słuchając pierdzielenia ludzi z G. można mieć dokładnie inne zdanie i faktycznie wierzyć, że o to im chodzi. Można, jeśli podejdziesz do tematu na zasadzie "coś tam usłyszałem, nie interesuje mnie to, ale skoro tak mówią to tak pewnie jest". Natomiast jeśli w tym wszystkim siedzisz na co dzień to właśnie wiesz, że to pierdoły (delikatnie mówiąc).

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ruch ok, ale na jakie frazy konkretne są wysoko? Czyli chodzi Ci tylko, że oni muszą tłuc milion artykułów by mieć wejścia na takim poziomie?

A i rzeczywiście white seo w 100%:

https://www.katalog.pralka.pl/szcz,54288.html

dalej nie wnikam, bo to samo.

Jest tam pare katalogów i dosłownie pare. Ktoś kiedyś postanowił pobawić się w seowca to pododawał, niewiadomo po co - kompletnie to nie ma wpływu na wyniki.

Duże serwisy rządzą się innymi prawami. Odpowiednio optymalizujesz tagi i jazda (bo serws sam w sobie ma olbrzymią moc). kobieta.pl jest na 1 miejscu pod słowo kobieta - nie przypominam sobie aby taki anchor do niej prowadził. Dajmy na to: serwis mojegotowanie.pl - wrzucasz na 1 stronę artykul o tatarze i slowo tatar londuje na 3-4 miejscu. Artykuł w pagincji spada trochę niżej i fraza spada również. Dodają moze 3-4 artykuły dziennie bo na więcej nie stać.

Jednak co ciekawe. Jeden serwis z tej grupy jest pozycjonowany: wyłącznie zaplecza na darmowych blogach i stronach .pl i bije rekordy wejść - 1,5 mln. Jak widać pozycjonowanie nawet tylko o przyzwoite zaplecza się opłaca, bo zostawienie samemu sobie nie jest dobrym wyjściem - prędzej czy później będą minimalne spadki - spada ilosć direct i spadną fraz bo ludzie serwisem się nudzą no i mamy wtedy koło zamachowe - negatywne (w małych stronach efktu kuli śnieżnej nie ma)

Najśmieszniejsze jest to że frazy przypadkowe londują czasem wysoko, a inne nie choć często występują. Trudno zgadnąć dlaczego akurat ten przepis jest wysoko a inny nie. choć zasada jest zauważalna - google sumuję liczbę słów z całego serwisu - im wiecej danych słów w serwisie tym większa szansa na skoki. Więc nie tylko słowo na danej podstronie się liczy.

Po każdym Pingwinie mielą się wyniki. Coraz więcej kar, banów i ręcznych filtrów. nic dziwnego, że linki przestały spełniac swoją pierwotną funkcję skoro połowa z nich jest zainfekowana. I to jest największy problem - według mnie google musiałby ogłosić całkowitą abolicję i stworzyć algorytm od nowa biorąc pod uwagę wagi jedynie kilkaset serwisow jako wzór. Wtedy to moze znowu ruszyć ale tym razem bez żadnych wzmianek o tym, co ma wpływ na seo. Choć i wtedy nasz rynek się "zeszmaci" po prostu tacy już jesteśmy, zamiast iść w jakość idziemy w masę - to się przekłada na wszystkie działania w tym kraju.

Ps. Co to, zlot Bundych?

Nie cierpię spamerów!

kobieta.pl, rodzice.pl, national-geographic.pl, stylio.pl

Ruch miesieczny na ponad 0,5 mln.

Tak mało w tej tematyce ?? :D

Dajmy na to: serwis mojegotowanie.pl - wrzucasz na 1 stronę artykul o tatarze i slowo tatar londuje na 3-4 miejscu

Nie dla bardziej konkurencyjnych fraz ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W "naturalu" to możesz co najwyżej wycisnąć sok z owoców a i to też będzie nie to co kiedyś bo jebi****ą chemią i mutanty szczepią ... :D

Biorąc pod uwagę te spamiare dla małolat stylio.pl to sam ten serwis powinien IMHO generować więcej :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jeszcze nic. Miałem pod ręką serwis który kilka lat temu, przed erą FB generował do 500 mln odsłon miesiecznie. Minęło 1,5 - 2 lata i jest ledwo 10 mln. Nie tak łatwo na polu społeczności

Nie cierpię spamerów!

Ojczulku, skończ pier... bo szkoda kilobajtów na czytanie tego.

Najpierw sobie zerknij do statystyk serwisu epuls.pl od czasu przejęcia go przez Grunera aż do dziś a w zasadzie do 2012 roku - będzie niezłe zdziwko, Panie Williamie Blake. Kiedy tam pracowałem nawet szczur śmietnikowy nie był zainteresowany tym serwisem, taki łomot dostał. Więc w świecie internetu nic już mnie nie zdziwi.

Nie cierpię spamerów!

Najpierw sobie zerknij do statystyk serwisu epuls.pl od czasu przejęcia go przez Grunera

Dla blejka serwisy z kilkuset milionowymi odsłonami są poza zasięgiem. Bierz na to poprawkę. Chłop zachłysnął się. :)

Grupa Onet robi ponad 2 mld to jest dużo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Najpierw sobie zerknij do statystyk serwisu...

Zerknij sobie do statystyk serwisu wp.pl w 95 szczury śmietnikowe też nie dawały za niego złamanego grosza, tylko K**A co to ma wspólnego z tematem? Pier... o jakichś fantazjach, że chciałbyś a nie możesz, czy o co chodzi? Chcesz sobie powzdychać, że ktoś ma więcej a Ty gó**o z tego masz?

Dla blejka serwisy z kilkuset milionowymi odsłonami są poza zasięgiem

Rozumiem, że chciałbyś się policytować?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tak właśnie myślałem.

PS. Pierwsze słyszę o tajemnicy handlowej na liczby.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności