Skocz do zawartości

Śmieciowe zaplecze

freakable

Rekomendowane odpowiedzi

Za niedługo będę posiadaczem 50 blogów po 5000 postów. Blogi mają pr 0-2.

Jak na tle seo wygląda takie działanie, że w single.php dodaję backlink do mojej strony "A". Dzięki wtyczce "word spinner" zapewniam sobie różnorodność anchorów.

Martwi mnie tylko jedno. Większość postów była zakładana z tego samego ip, posty również. Aczkolwiek jest to 250000 backlinków. Teraz pytanie, czy takie działania można zaliczyć do pozycjonowania, czy depozycjonowania ?

Spróbowałbym w takiej sytuacji polinkować je w zależności od wskazań PR - przynajmniej na początku, by sprawdzić w GWT czy sobie nie zaszkodzimy.

No i dodawaj linki partiami, bo 250 000 backlinków do serwisu utworzonych nagle dla google na pewno nie wyda sie "naturalne"

Najpierw mocne linki, pozniej slabe :)

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Wiele zależy od tematyki blogów, taka masówka linków side-wide to dla mnie głupota.

tematyka blogów nie ma większego znaczenia, takie linki całkiem fajnie pozycjonują ( robiłem kilka testów i działa to bardzo dobrze), oczywiście najlepiej byłoby, aby podstrony blogów były też podlinkowane, wtedy działanie jest jeszcze lepsze.

Spokojnie można dodawać do kilku takich blogów tygodniowo, tak aby przyrost linków był stały.

Wiele zależy od tematyki blogów, taka masówka linków side-wide to dla mnie głupota.

tematyka blogów nie ma większego znaczenia, takie linki całkiem fajnie pozycjonują ( robiłem kilka testów i działa to bardzo dobrze), oczywiście najlepiej byłoby, aby podstrony blogów były też podlinkowane, wtedy działanie jest jeszcze lepsze.

Spokojnie można dodawać do kilku takich blogów tygodniowo, tak aby przyrost linków był stały.

Chodziło mi bardziej o profil linków, mnie dalej site-wide mocno razi po oczach, nie ma w nim nic naturalności. Jeżeli chodzi o podlinkowanie, to sprawa jest jasna :)

Jeżęli ktoś nazywa swoje zaplecze śmieciowym to jako jego właściciel jesteś chyba śmieciarzem, a drugie nawet 5000 podstron wykreowanych generatorem tekstu może być wartościowa dla wyszukiwarki choćby z powodu "unikalnego" tekstu który ona tak lubi, jeżeli bedą zaindexowane i wyszukiwarka ich nie usunie tzn że przedstawiają jakąś wartość a chyba ktoś nie stawia stron rzeby zostały zbanowane za dwa tygodnie

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności