Skocz do zawartości

Duplicate content w widgetach

freakable

Rekomendowane odpowiedzi

Zbadaj proporcje w stosunku do zawartości stron na których się ona wyświetla , poza tym co to za widget z 500 znakami ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Na kilkudziesięciu stronach postawionych na wordpressie będę miał te same widgety z tym samym tekstem (około 100 słów). Jak to się ma na widzimisie google ? Czy ta powielona treść w widgetach może być przyczyną filtra ?

Ja mówię, że nie. Jedna ze stron, z którymi miewam do czynienia ma dwa wigety z łacznie ok 200 słowami. Wyszukiwany fragment zwraca ok pół miliona wyników.

Dodatkowo google ustami Matta się do podobnych rzeczy ustosunkowało tutaj:

Pozdrawiam,

M.

Przy jakich proporcjach tekstu jest DC ??

Rozumiejąc duplikacje sensu stricte to 100%, z moich doświadczeń górny próg krytyczny to 30-40% należy też brać pod uwagę ogólną wielkość tekstu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie, jak mówi Beer, natomiast przy gotowych widgetach do finansówek, a także skryptach java, mając je wyłącznie na stronie bez żadnego tekstu lepiej dać noindex

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności