Skocz do zawartości

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

1 sierpnia przypada 69. rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego. O godzinie 17.00 w całej Polsce zawyją syreny. Zatrzymaj się i złóż hołd bohaterom Warszawy.

25gf02s.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I przydało by sie więcej szacunku dla (niewielu już) żyjących tych ludzi którzy poświęcali swoje życie aby teraz niektórym dupska w tłuszcz obrastały ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No to się zacznie- kto za wybuchem powstania kto przeciw...
IMHO to nie ma najmniejszego znaczenia, bo powstanie to FAKT ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No to się zacznie- kto za wybuchem powstania kto przeciw...

To nie o to chodzi, kto za, kto przeciw. Oni nie walczyli za Warszawę, walczyli za Polskę.

Założę się o każde pieniądze, że w razie potrzeby bedzie podobnie w XXI lub XXII lub XXIII wieku. Oby nigdy nie było takiej potrzeby.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie zakładał bym się, proces globalizacji coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej

Tu nie chodzi o przynależność narodową ale o geny. :)

Polacy, w chwilach zagrożenia potrafią się mobilizować. Widać to dobrze przy okazji katastrof, np. powodzi, mobilizujemy się i pomagamy rodakom.

Lata zaborów i okupacji wyrobiły w nas instynkt. Czy chcesz, czy nie jesteśmy jednymi z lepszych żołnierzy na świecie. ;)

tylko w latach pokoju nie potrafimy sobie radzić. :(

Nie zakładał bym się, proces globalizacji coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej

Nierzadko spotykamy się ze zdaniem że nowoczesny Polak powinien jak najmniej być Polakiem. Jedni powiadają że w dzisiejszym wieku praktycznym trzeba myśleć o sobie nie o Polsce, u innych Polska zaś ustępuje miejsca – ludzkości.
- pisał Dmowski 100 lat temu. Polacy się jednak nie wynarodowili wtedy i mam nadzieję, że nie wynarodowią się teraz.

Lata zaborów i okupacji wyrobiły w nas instynkt. Czy chcesz, czy nie jesteśmy jednymi z lepszych żołnierzy na świecie.

tylko w latach pokoju nie potrafimy sobie radzić.

Zgoda, tylko ja mam wrażenie, że ten "instynkt" z roku na rok coraz bardziej zanika :( .

Pamiętam ze szkoły podstawowej piosenkę:

Pałacyk Michla, Żytnia, Wola,

Bronią jej chłopcy od Parasola,

Choć na tygrysy mają visy,

To warszawiaki, same urwisy. Hej !

Czuwaj wiara i wytężaj słuch,

pręż swój młody duch, pracując za dwóch!

Czuwaj wiara i wytężaj słuch,

Pręż swój młody duch , jak stal!

W szkole podstawowej w czasach komuny, to był rok... nie pamiętam. Na pewno to był początek lat 80 ubiegłego wieku, byłem w 5 lub 6 klasie szkoły podstawowej. Miałem równego wychowawcę (20 lat później o tym się dopiero dowiedziałem), który uczył nas o Powstaniu Warszawskim i Katyniu. Wychowawca był fizykiem aby było ciekawiej. Chciał jednak przekazać nam wiedzę zakazaną wówczas, o Katyniu nikt w tym czasie nie mówił lub nie słyszał.

Przypomnę młodszym, że w tym czasie nie było internetu. Nie było skąd zasięgnąć informacji. Jedynie tacy ludzie odważni, jak mój wychowawca przekazywali wiedzę.

edit.

30 lat później ,mieszkałem na ulicy z piosenki, na Żytniej.

Nie zakładał bym się, proces globalizacji coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej :(

Zastanawiam się, czy to źle czy dobrze. Z jednej strony jest człowiek czuje jakąś odrębność, z drugiej jednak, gdyby na ziemi był tylko jeden naród, nie było by wykorzystywania biednych narodów przez te bogatsze.

Przypomnę młodszym, że w tym czasie nie było internetu. Nie było skąd zasięgnąć informacji. Jedynie tacy ludzie odważni, jak mój wychowawca przekazywali wiedzę.

To nie chodziło o to "skąd zasięgać" tylko o to, że przekazywanie prawdy i prawdziwej historii było zakazane i karane a praktycznie jedynym źródłem dostępnym dla wszystkich było RWE (radio wolna europa ) które przez pewien okres było zagłuszane ...

nie było by wykorzystywania biednych narodów przez te bogatsze.

nie było by jedynie określenia , poza tym to nie jeden naród wykorzystuje drugi tylko to politycy

Chciał jednak przekazać nam wiedzę zakazaną wówczas, o Katyniu nikt w tym czasie nie mówił lub nie słyszał.

Fakt, wersja była, że to Niemcy zrobili. Też miałem spoko nauczycielkę historii i dowiedziałem się od niej o Katyniu w 1986 roku. My to mamy pokręconą historię, co?

nie było by wykorzystywania biednych narodów przez te bogatsze.

nie było by jedynie określenia , poza tym to nie jeden naród wykorzystuje drugi tylko to politycy

bogatsi też wykorzystują biednych, urzędnicy szkalują petentów itd... Nic się nie zmieni jeśli znikną granice ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności