Skocz do zawartości

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zakładał bym się, proces globalizacji coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej :(

Bo tak działał ZSRR i teraz EU - nie ma różnicy. Niszczyć tożsamość narodową. Co do powstania - tacy dzielni Polacy jak oni wyginęli na wojnie. Nie ma już takich i nie będzie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze raz (ostatni w tym roku) nawiążę do Powstania Warszawskiego. Dziś o godzinie 17:00 jest godzina "W". :)

Film (animacja) pokazuje jak Warszawa wyglądała po powstaniu.

Zapraszam do obejrzenia.

Edit.

Zapomniałem dodać.

Jeśli uważacie, że Powstanie Warszawskie było błędem, to proszę o kontakt do rodzin ofiar. Proszę im to wyjaśnić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie zakładał bym się, proces globalizacji coraz mocniej niszczy poczucie przynależności narodowej :(

Bo tak działał ZSRR i teraz EU - nie ma różnicy. Niszczyć tożsamość narodową. Co do powstania - tacy dzielni Polacy jak oni wyginęli na wojnie. Nie ma już takich i nie będzie.

Największym wrogiem komunizmu są wartości. Komunizm zakłada wypranie ludzi z wartości. Wartości narodowe zawsze będą wartościami. W związku z tym zawsze komuna będzie je zwalczać. Dla tego euro komuna je niszczy i będzie tak aż do jej końca.

Zapomniałem dodać.

Jeśli uważacie, że Powstanie Warszawskie było błędem, to proszę o kontakt do rodzin ofiar. Proszę im to wyjaśnić.

Nikt nie potępia powstańców. Bo oni wykazali się odwagą. I pamięć o nich należy pielęgnować. Ale to nie oznacza, że nie można krytykować dowódców. Bilans był przecież tragiczny, zginęło niemal 200 000 Polaków i maksymalnie kilkanaście tysięcy Niemców.

Nie dowódcy są tutaj winni, a rząd który uciekł do Londynu, zapewniali w końcu iż to najlepsza opcja.

Tylko co innego zginąć tragicznie, a co innego zostać zamordowanym przez Niemców, tutaj odróżnijmy ofiary od bestialskich mordów które były faktem

Każdy zryw narodowy ma sens, zwłaszcza w czasach wojny, teraz żołnierza polskiego wykorzystuje się dla USA które gdzieś miało to co się działo z nami

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

właśnie minęła 17 - samochody i ludzie na ulicy stanęli, dzwony w kościołach się rozdzwoniły, podniosła minuta zadumy w hołdzie bohaterom

Sorry, może dla niektórych patriotów to jest nie zrozumiałe. Ale mi naprawdę szkoda było by oddawać życie za miasto lub państwo. Mam inne priorytety i cele w życiu inne marzenia do spełnienia... To, że mieszkam w Szczecinie a uważam to miasto za wyjątkowo brzydkie i mało ciekawe nie odgrywa w moim życiu żadnej roli. Na pewno nie kiwną bym palcem gdyby w kroczyli Niemcy, no chyba, że weszli by do mojego mieszkania. Ostatecznie wyjechał bym jeśli była by taka możliwość do innego kraju. Ja nie widzę w tym tchórzostwa... Głupotą za to było by umierać z takiego powodu. Zostawić żonę, dzieci zamiast próbować sp*******ć z nimi i możliwe żyć to zasranej 80 i cieszyć się życiem w innym kraju. Lub przynajmniej siedzieć cicho i czekać na rozwój sytuacji. Polacy przekładają honor nad rozum i mieszają Boga w ojczyznę.

multikonto

Polacy przekładają honor nad rozum i mieszają Boga w ojczyznę.

Czyżby? Wolałbyś politykę francuskich władz ( rząd w Vichy) aż nie che mi się wierzyć. Wojna to tak czas gdzie ci co mieli mieć pełne portki okazją się, bohaterami a ci co mieli iść na barykady pierwsi dają rury pierwsi. Łatwo jest się wymądrzać siedząc w domowym zaciszu tylk0o chwile prawdziwego zagrożenia weryfikują kto jaki naprawadę jest.

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności