Skocz do zawartości

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale działa.

Wszystko jest do czasu.

Rabunkowa gospodarka surowcami (Rosja też stosuje taką politykę), brak ochrony środowiska, nadmierne wykorzystywanie siły roboczej. Kiedyś to pęknie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wszystko ma swój koniec.

Gdy Chińczykom zabraknie surowców ruszą na Rosję. Na Syberii są jeszcze tereny dziewicze z surowcami. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wieczna chwała bohaterom, Ci ludzie powinni być wzorem odwagi. Często narzekamy na problemy dnia codziennego i trzęsiemy portkami przed błahymi sprawami (z perspektywy czasu) w czasie pokoju, a co by było gdybyśmy byli na ich miejscu? Ale mam nadzieję że to ostatni romantyczny zryw Polaków. A dyskusje "za" czy "przeciw" czasami są pozbawione nietaktu to prawda, ale warto podejmować również dyskusję i na ten temat.

Co do Niemców. To nie jestem pewien czy za ich potęgę gospodarczą odpowiada Plan Marshalla. Wschodnim Niemcom po połączeniu dano miliardy i nic z tego nie mają. Skłaniałbym się raczej ku szkole fryburskiej i fakcie że im elit nikt nie mordował i ciągłość została zachowana, zawsze byli gospodarni. Niemcy są socjalne i multikulturalne, ale stosują patriotyzm gospodarczy.

Naszym wzorem do naśladowania powinien być okres okupacyjny i zachowania Wielkopolan pod Niemieckim butem, gdzie w odpowiedzi na germanizację wszelkich płaszczyzn życia publicznego, doszło do takiej samoorganizacji narodu polskiego że Wielkopolska (tzw. wówczas Wartheland) nazywana była spichlerzem Niemiec. Często się słyszy że Poznaniaki chytrzy, ale są także gospodarni. Błędnie się przyjmuje że to wpływ niemieckiej okupacji tamtych ziem, że to oni nam wpoili, otóż nie - autorami tamtych sukcesów są Wielkopolanie czyli Polacy.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Nikt z Was nie wziął pod uwagę kilkuletniej okupacji miasta, masowych łapanek celem wywozu do obozów pracy (śmierci) czy też egzekucji przypadkowych osób. Jaki sens kryć się w cieniu walczących rodaków, jeśli wiemy że w każdej chwili nasze życie może się skończyć, nawet jeśli nie podejmiemy walki z okupantem? To jest jak z tamą, woda wzbiera, tama wytrzymuje napór, ale w końcu i ona pęka, sądzę że podobnie było z powstańcami.

Warto pomyśleć jak potoczyły by się losy Polski gdyby powstanie okazało się 100% sukcesem? Brak komunizmu w Polsce, szybki rozwój gospodarczy, teraz zdecydowanie kraj mógłby rywalizować z zachodem lub stać na wyższym poziomie.

Wyżej wspominano, "pamiętajcie kto stał na drugiej stronie rzeki", Ruskie to najgorsze, plugawe pomioty. Mieliśmy z nimi zwady od niepamiętnych czasów, obecnie jest to samo, w przyszłości będzie to samo.

Chodź do stolicy mam kilkaset kilometrów to zainteresował mnie poniższy fan page:

https://www.facebook.com/WarszawaPrzedwojenna

Szkoda że większość tej historycznej zabudowy przepadła, ale nadal uważam że powstanie było słusznym zrywem.

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

Zgadza się, tylko, że odwaga nie powinna być ślepa.

Owszem, dlatego też napisałem że mam nadzieję że to ostatni romantyczny zryw i odniosłem to do błahych spraw życia codziennego. Skoro oni walczyli na śmierć i życie to wstydliwy chłopak może śmiało podejść do dziewczyny, grubas zacząć biegać, a ktoś inny pojechać autostopem w podróż życia.

Kiedyś nie interesowałem się tematyką tamtego pokolenia, a fascynacja tamtymi ludźmi zaczęła się od sceny faktu znalezionej na YT odnośnie "Anody", który walczył jako gówniarz i po wojnie chciał się uczyć i wrócić do normalnego życia:

https://www.youtube.com/watch?v=MeL0-AvEf4M

Co do PW to nie wiem czy były te artykuły, ale polecam:

Wywiad z Wiesławem Chrzanowskim

https://www.powstanie...ex.php?ktory=33

i już po PW NSZ-AK

https://forum.gazeta....arszawskim.html

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Ruskie

Nie "Ruskie" tylko komuniści, tak gwoli ścisłości.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

https://niezalezna.pl/44409-politycy-po-wstydza-sie-bialo-czerwonych-symboli-woleli-przypiac-zonkile - Tusk chyba gardzi Powstaniem Warszawskim, i bardziej boli go śmierć żydów niż Polaków.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zapomniałem dodać.

Jeśli uważacie, że Powstanie Warszawskie było błędem, to proszę o kontakt do rodzin ofiar. Proszę im to wyjaśnić.

Wklejasz filmik przedstawiający miasto zniszczone do fundamentów i oczekujesz, że nikt nie pomyśli, że to był błąd? To był błąd i zbrodnia, za którą niestety żaden z tzw. dowódców nie poniósł żadnej kary.

PS. skontaktuj się z rodzinami cywilnych ofiar powstania i przekaż im "wasi krewni musieli zginąć, żeby symbol był"...

skontaktuj się z rodzinami cywilnych ofiar powstania i przekaż im "wasi krewni musieli zginąć, żeby symbol był"

Prawdziwi Warszawiacy nigdy nie zakwestionują sensu powstania. Oni są przekonani, że tak było trzeba. Nawet za cenę zrujnowanej Warszawy i za cenę utraty bliskich. Chodzę na groby rodzinne na cmentarz Bródnowski gdzie leżą pochowani bliscy z rodziny, którzy zginęli podczas okupacji i powstania. W jednym grobie nikogo nie ma, jest to tylko symbol. Ciała nigdy nie znaleziono.

W rodzinach mieszkańców przedwojennej Warszawy nigdy nie mów się, że to błąd, że nie warto. Tylko przyjezdni "Warszawiacy", których losy są krótko związane z Warszawą, którzy nie przeżyli okupacji w mieście stawiają takie pytania. Tzw. element napływowy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności