Skocz do zawartości

Pierwsze pozycjonowanie.

snup89

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak, do Ciebie. To, że przez ostatnie 2 miesiące z Twoimi kilkoma stronami nic się nie działo, nie znaczy że metoda jest dobra. Sprawdź sobie profile linkowania stron z topu dla jakiś konkurencyjnych fraz.

no chłopcze, strony pozycjonują się od ponad 2 lat. I nic się nie dzieje złego, a wręcz przeciwnie. A pisanie ze 4 linki połoza strone sa niezłym wymysłem. Jaka jest wiec metoda dobra BIAŁA, która podobno pozycjonujesz? :D I oczywiście dalej twierdzisz, ze indeksacja nie ma znaczenia?

Panowie, powiem tak. Tej ilości linków nie wymyśliłem sobie sam. Praktykowałem 1 miesiąc w agencji interaktywnej, a moim opiekunem praktyk był właściciel firmy. Firma pod jego sterami działa już kilka lat więc zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, że coś na ten temat wie. Dodaję dziennie tyle, czasem tylko dwa wpisy, ale widzę, że weryfikacja dodania przychodzi czasem nawet po tygodniu, więc praktycznie rzecz ujmując wszystko nie jest dodawane z zegarmistrzowską precyzją. W tej kwestii jestem skłonny mu zaufać, że ilość mi nie zagrozi. Jeśli nawet tak, to nic się nie stanie, strona jest moja, sam ją zrobiłem i służy jedynie na mój użytek.

P.S. Mam dzienne limity na pisanie postów, więc wieczorem podsumuję wszystkie co ciekawsze wnioski, które płyną z tego tematu.

Napisany 05 maj 2013
Z racji, że od jakiegoś czasu sam próbuję pozycjonować swoje serwisy z małym wsparciem firmy zewnętrznej na trudniejsze frazy, poczytuję sobie PiO. W chwili obecnej nastawienie jest na jedną stronę, bo na niej najbardziej mi zależy. No i trzeba się nauczyć. Na chwilę obecną posiadam SeoLighta oraz Publikera. Powoli powstaje zaplecze. Poczytałem sobie forum, ale im więcej czytam tym większy młyn mam w głowie. Wypadałoby zacząć tworzyć swoje bazy katalogów. No i tu właśnie zaczyna pojawiać się problem. Które narzędzie wybrać. Dodam, że nie jestem jakimś wymiataczem w SEO i jakiś przyjazny programik byłby wskazany. Nie chciałbym się wyłożyć na jego funkcjach. Oczywiście jeśli dołożenie paru złotych do lepszego narzędzia będzie miało sens to idę w to. Zdaję sobie sprawę, że za darmo to sobie można dodawać ręcznie do katalogów, a przecież chciałbym kiedyś się wyspać. A czas jest rzeczą bezcenną.
No właśnie strona głównie pozycjonowana jest jedna

Z mojej strony koniec niepotrzebnej dyskusji :)

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Napisany 05 maj 2013
Z racji, że od jakiegoś czasu sam próbuję pozycjonować swoje serwisy z małym wsparciem firmy zewnętrznej na trudniejsze frazy, poczytuję sobie PiO. W chwili obecnej nastawienie jest na jedną stronę, bo na niej najbardziej mi zależy. No i trzeba się nauczyć. Na chwilę obecną posiadam SeoLighta oraz Publikera. Powoli powstaje zaplecze. Poczytałem sobie forum, ale im więcej czytam tym większy młyn mam w głowie. Wypadałoby zacząć tworzyć swoje bazy katalogów. No i tu właśnie zaczyna pojawiać się problem. Które narzędzie wybrać. Dodam, że nie jestem jakimś wymiataczem w SEO i jakiś przyjazny programik byłby wskazany. Nie chciałbym się wyłożyć na jego funkcjach. Oczywiście jeśli dołożenie paru złotych do lepszego narzędzia będzie miało sens to idę w to. Zdaję sobie sprawę, że za darmo to sobie można dodawać ręcznie do katalogów, a przecież chciałbym kiedyś się wyspać. A czas jest rzeczą bezcenną.
No właśnie strona głównie pozycjonowana jest jedna

Z mojej strony koniec niepotrzebnej dyskusji :)

a ja bym chciał usłyszeć o tej białej metodzie....

to Biały Rycerz jest, tylko białe metody stosuje ;)

Czy masz z tym jakiś problem? W żadnym poście tutaj nie wyśmiałem technik nie do końca "białych", jak to ująłeś. Nie najechałem na nikogo, kto ich używa. W swojej wypowiedzi także nie poruszyłem tego tematu więc nie rozumiem dlaczego próbujesz mnie zawstydzić lub mi uwłaczyć.

Nie pozycjonuję na frazy, które wymagałyby ode mnie wykorzystywania technik nieakceptowanych przez google - co ważniejsze nie goni mnie termin, który by tego wymagał. Nie mam także wiedzy, która pozwoliłaby mi się ustrzec od uniknięcia kary. Jeśli ktoś zaczyna pozycjonować to według mnie powinien zacząć właśnie od całkowicie etycznych technik. Jeśli wy macie tydzień na wypozycjonowanie serwisu - to się nie wypowiadam, bo w tydzień za pomocą "bialych" technik nie zrobi sie nic.

Za dużo zwrotów z tego forum weszło Ci w nawyk. Rozumiem, że dla Ciebie dodawanie do 4 katalogów dziennie to black SEO :D?

jak do mnie pijesz? To Ty się szczycisz na stronie białasem. Ja jestem czarny. Bardzo czarny. Podobno białe to naturalne, tylko tyle to nawet słonie nie zyją. A skoro jedziesz katalogami, czyli co? Oszukujesz Klientów?

Hej, witam wszystkich.

Założyłem sobie moją pierwszą stronę do pozycjonowania w celu zdobywania doświadczenia. Tematyka --> hale magazynowe.

Postanowiłem pozycjonować ją na dwie frazy (hala magazynowa, hale magazynowe).

Moja taktyka wygląda tak

Każdego dnia: 3 wpisy do katalogów ( zaczynam od tych pr 0,1,2, potem będę dodawał do tych lepszej jakości oraz 1 art do przedruku.

Po miesiącu zamierzam wstawić dwie strony zapleczowe ( wykupiłem serwer seolite, więc ip będzie różne) i również je systematycznie dodawać do katalogów. W agencji interaktywnej, w której praktykowałem stwierdzono, że takie działanie wystarczy by w dłuższej perspektywie osiągnąć spokojnie TOP 10. Jak Wy to oceniacie? Jakieś sugestie, dobre rady? Będę wdzięczny za wpisy tego rodzaju.

Pozdrawiam.

jako amator jestem ciekaw rezultatu końcowego jaki osiągniesz i tego czy rzeczywiście będzie to TOP 10 - i jak długo to zajmie? :)

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

Pierwsze pozycjonowanie

Pierwszy raz najlepiej przeżyć z zawodowcem, praktykiem ;) Lepiej więc to zleć odpowiedniej osobie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Pierwsze pozycjonowanie

Pierwszy raz najlepiej przeżyć z zawodowcem, praktykiem ;) Lepiej więc to zleć odpowiedniej osobie.

Tak ciężko zauważyć, że założyciel wątku robi to w celach inicjacji a nie komercyjnie?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Od razu widać że sezon ogórkowy i zlecieli się fachury ;)

Myślałem że szpenie od 5 linków z katalogów dziennie już wyginęli, ale pojawili się nowi od 4.

Mam dobry humor to nie będę wbijał kol snupa89 w paranoję, na początek przeczytaj sobie dokładnie to tajna wiedza SEO

Teraz zdradzę ci kilka wielkich tajemnic.

Katalogi (oprócz kilku wyjątków) to bardzo słabe źródło linków, ich główną zaletą jest to że łatwo je znaleźć i dodać tam linka.

Aby katalogi działały muszą być dodawane w dużych pakietach, a optymalnie aby te wpisy podlinkować, aby G je w ogóle zobaczyło, bo bez podlinkowania G zliczy ci może 10-20% twoich wpisów ( roboty G nie kochają katalogów).

PR katalogów ma niewielkie znaczenie, bo twój wpis znajduje się na 11254 stronie z PR N/A

Możesz spokojnie dodawać po 50-100 wpisów dziennie, szansa na filtr za takie wyrafinowane black seo jest 0.

Tak ciężko zauważyć, że założyciel wątku robi to w celach inicjacji a nie komercyjnie?

A no tak, frazy na to wskazują ;)

@SEO_Rak, możesz skończyć z cytowaniem całych postów?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności