Skocz do zawartości

Czym charakteryzuje się PROfesjonalna firma SEO ?

Robek_S

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem doczynienia z róznymi firmami, których porażajaca częsc to zwykli partacze.

Dla mnie licza się konkrety. Bo np.

Podpisuje umowe z partaczem na rok.

Ten partacz przez rok nie jest w stanie uzyskac pozycji ktora da mi jakiekolwiek dochody, wobec czego kasa wyrzucona w bloto.

Tym samym nie moge zatrudnic innej firmy gdyz jestem zwiazany umowa z Partaczem.

Partacz uwala mi domene, jestem w plecy kilka tysięcy - on nie ponosi odpowiedzialnosci gdyz znajdzie sobie wymowke.

Te wszystkie doswiadczenia nauczyly mnie rozumu i dlatego powiedzialem PARTACZOM DOŚĆ !

Teraz mam konkretna firmę, z jasna umowa i z efektami.

Wobec czego dlatego też uważam takie podejscie za PRO.

I wiem że zaraz tu będa bunty lemingów z allegro, ale to nie o nich mowa.

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przepraszam za niedyskretne pytanie , ile płacisz "partaczowi" ? Moim skromnym zdaniem wykładasz kase na malucha a chcesz dostać lamborgini ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To po kiego chu... zakładasz ten temat? Za miesiąc założysz kolejny z płaczami i żalami do PRO, że siedzisz w filtrze?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

on nie ponosi odpowiedzialnosci gdyz znajdzie sobie wymowke.

Niestety to taka branża , że ryzyko leży po obu stronach, decydując się na pozycjonowanie już ryzykujesz bo pozycjonowanie to jest zespół czynności i działań sprzecznych z wytycznymi/wskazówkami Google dla webmasterów.

Amen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i klient będzie zadowolony

Obawiam się, że nie do końca bo bedzie chciał płacić 9,90 i chcieć jeszcze do tego kole i frytki ...

... ile płacisz "partaczowi" ? Moim skromnym zdaniem wykładasz kase na malucha a chcesz dostać lamborgini ....

Zapewniam Cię iż nie były to firmy z dolnej półki ( a takich z allegro to nawet nie biorę pod uwagę ).

Natomiast zapis umowy nie pozwala mi ani na zdradzenie stawki ani firmy ( wiadomo, każdy da się doić inaczej za ta sama frazę )

Reasumujac:

Partaczom płaciłem za cytowane przez Ciebie "lamborgini" a nie wyciagali nawet "malucha"

PRO płacę średnio 3x tyle za frazę top1, będac zupełnie spokojnym i co najważniejsze przekłada się to na efekty materialne.

Natomiast w porównaniu do Adwords, zyskuje 300 na każdej wydanej stówie.

Jeśli chodzi o sposób współpracy, wysyłam do firmy frazę i maksymalna kwotę jaka mogę zaoferować ( no... ciut mniej :zeby: )

Firma albo akceptuje albo daje mi swoja kwotę - i albo ja ja akceptuje albo dajemy sobie spokoj z dana fraza.

Wszystko miło jasno i przyjemnie. Prawdziwy przykład B2B

- rozliczenie tylko za efekt.

- odpowiedzialność za bana

- kara za brak efektu w umówionym czasie.

Profesjonalna firma SEO nigdy nie przyjmie tego typu warunków.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

- rozliczenie tylko za efekt.

- odpowiedzialność za bana

- kara za brak efektu w umówionym czasie.

A na pewno chodzi Ci o firmę SEO? ;> I na pewno wiesz, na czym polega SEO?

wysyłam do firmy frazę i maksymalna kwotę jaka mogę zaoferować

W takim razie PROfesjonalne firmy to te, które w ogóle nie odpisały na takie zapytanie.

... wiesz, na czym polega SEO? ...

Nie muszę znać tajników SEO ( choć przygladam się dokładnie co robia - uczac sie tym samym ) by robić biznes.

Dla mnie licza się konkrety, kwoty oraz stablilnośc efektu. A taki właśnie mam.

...PROfesjonalne firmy to te, które w ogóle nie odpisały na takie zapytanie...

Moim zdaniem jeśli firma która mnie pozycjonuje przez ponad 2 lata ( w którym było kilka aktualizacji google ) nie doprowadziła do spadku pozycji, filtrów ani bana a do

tego jeszcze ponad 90% fraz jest wciaz TOP1, jednoznacznie jest firma PRO i nie budzi to żadnej watpliwosci - a sposób rozliczen i umowa to tylko wybitnie podkreśla.

Wybacz Lexy, ale do Twojej firmy nawet nie wysłał bym zapytania, gdyż pewnie należysz do tej grupy co doja klientów umowami bez efektów,

a jak wspomnialem na poczatku, partaczom już dawno powiedziałem NIE !

"abonament" + premia za efekt

w zamian szczegółowy comiesięczny raport

Sorry Kris, ale taka gadkę i tandete to możesz na allegro sprzedawać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności