Skocz do zawartości

zwiększenie szybkości ładowania strony

pixelka

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,

używam wordpressa na mojej stronie, z funkcją prezentowania zdjęć we flashowej galerii widocznej na 1 stronie.Ze względu na wielkość zdjęć i ilość ładuje się kilka sek. Próbowałam zmniejszyć wielkość zdjęć, niestety pociąga to za sobą ich jakość. Macie może jakiś pomysł jak przyśpieszyć jej ładowanie?

W wynikach google analytics widzę że średni czas przeglądania strony nie jest zbyt długi więc sądzę że wiele osób rezygnuje przez to z jej oglądania....

Mam dla Ciebie rozwiązanie problemu. Polecam użyć wtyczki WP Smush.it która zmniejsza rozmiar zdjęć bez zmieniania jakości w jakimś widocznym stopniu. Ja używam jeszcze wtyczki JS & CSS Script Optimizer która optymalizuje skrypt.

Jeśli ta strona naprawdę się wolno wczytuje to może pomyśl o serwerze w chmurze? Polecam Zenbox.pl.

Kocham Polskę

Polecam użyć wtyczki WP Smush.it

Używam narzędzia Yahoo na co dzień, ale nie przyszło mi na myśl, aby sprawdzić, czy jest wtyczka do WP :)

Dzięki, przyda się ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności