Skocz do zawartości

Zaplacze, nauka, darmowe aliasy - pytanie.

neron

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest opłacalne i bezpiecznie stworzenie małego serwisu o np.: grze pod darmowym aliasem ? (zastanawiam się nad xt.pl).

Chce poćwiczyć tworzenie serwisów oraz kierowanie nimi a także pozycjonowanie. Z tego względu nie chce ponosić kosztów domeny oraz hostowania (mam darmowy host). Oczywiście jednym z ważniejszych zadań strony będzie nauka jednak mam ochotę w przyszłości zarobić grosza na serwisie oraz mieć zaplecze do pozycjonowania podobnych serwisów.

Teraz pytam ponownie, czy jest to bezpieczne stworzenie serwisu na darmowym aliasie który w każdej chwili może mi zabrać domenę?.

racja :-)

Jeszcze pytania.

Kupie domene. xx.pl, domena serwisu quakewars.xx.pl – teraz: o ile słabsza jest taka domena od domeny quakewars.pl ?

Pytanie odnośnie legalności materiałów na strony. Jak myślicie wykorzystanie bez kontaktu z quakewars.com triala (movie) do menu we flashu jest legalne? Oraz wykorzystanie screenów jest legalne?.

Pytanie odnośnie loga quakewars.com – umieszczenie loga bez wiedzy quakewars.com w topie strony będzie legalne.?

// regionalna jest hm mało reprezentacyjna

Kombinujesz jak nie przymierzając "koń pod góre", co w/g Ciebie znaczy moc ?? o pozycji witryny w wynikach wyszukiwania nie decyduje nazwa domeny, a kwestia praw autorskich to inna bajka i są stosowne przepisy ich dotyczące i chyba nie od parady na witrynach jest w stopce umieszczany napis odnośnie copyrightów

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pytania.

Lepiej łączyć dwie podobne tematyki w jeden serwer czy dzielić na dwa serwisy?.

Lepiej wymyślić prostą nazwę domeny np.: eor.pl, zeni.pl (lub podobne) która jest krótka i prosta do zapamiętania (oraz nie szpeci subdomen) czy przeciwnie sporej długości ale o normalnej nazwie np.: game-play.pl ??

--ed.

Pytanko: Jeśli mam serwis o grach to czy warto używać tego serwisu jako zaplecza do pozycjonowania strony np: o tematyce budowlanej.? -

Lepiej łączyć dwie podobne tematyki w jeden serwer czy dzielić na dwa serwisy?.

zależy jak bardzo podobna jest tematyka i na ile fraz chcesz pozycjonować

Lepiej wymyślić prostą nazwę domeny np.: eor.pl, zeni.pl ... czy ... sporej długości ale o normalnej nazwie np.: game-play.pl ??

niewydaje mi sie zeby którakolwiek była spora, ale to subiektywne odczucie, nazwa mysle zależy od tego jak bardzo będziesz chciał promować swoja marke, i raczej to kwestia strikte marketingu niz SEO, klient który bedzie znał twoja nazwe znajdzie strone tak czy tak, a potencjalnemu klientowi który bedzie szukał serwisu o grach jest wsio ryba jak on sie zowie.

Dobrze mowie ? :)

Parkietland oferuje parkiety i podłogi egzotyczne.

Dysponujący pokojami jedno, dwu, trzy i cztero osobowymi Dom Pomocy Społecznej Parkosz.

Ustroń to ceniony ośrodek wypoczynkowy i wczasowy leżący w Beskidzie Śląskim nad rzeką Wisłą. Ustroń posiada wyśmienite warunki do rekreacji.

Pytanko: Jeśli mam serwis o grach to czy warto używać tego serwisu jako zaplecza do pozycjonowania strony np: o tematyce budowlanej.?

Warto. Oczywiście lepiej gdyby serwis, z którego linkujesz też był o budowlance, ale lepszy rydz niż nic :)

• 1 miesiąc temu...

Prosze o cierpliwość na wstępie.

Otóż chce zrobić mini zaplecze w postaci +- 5 stron tematycznych podobnych tematycznie do strony którą się zajmuje i mam kilka pytań. Przymierzam sie do kupna miejsca na serwerze forall.pl , czy takie wykupienie pozwoli mi na prowadzenie wszystkich stron na jednym niejako miejscu , czy musze 5 razy takie miejsce wykupić dla 5 stron? Lepiej kupić jedną domene i zrobić z subdomen 4 pozostałe strony, czy kupić 5 domen? Gdzie obecnie najtaniej kupić domene pod zaplecze (home regionalny?)?

Pozdrawiam, i przepraszam za laickie pytania, jakby ktoś miał chwile na odpowiedź będe wdzięczny.

Branża motoryzacyjna

Masz dziecko ? przejrzyj bajki dla dzieci , szególnie dla tych trudnych pobudliwych dzieci, wspieram hobbystycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności