Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje katalogi w tym momencie bardzo wolno chodzą i pewnie dlatego zostały przez system oznaczone (35 sekund otwiera formularz dodawania).

Już odznaczyłem je - powinny być spowrotem w systemie.

System niestety nie zdobył popularności mimo prostych zasad. Widać, że każdy chce dodawać do katalogów, ale ze stawianiem ich nie ma już tak entuzjastycznie :) Zobaczymy co z tym fantem dalej będzie.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety ze względu na znikome zainteresowanie Systemem po roku jesteśmy zmuszeni zamknąć System - nie ma żadnych perspektyw na jego podniesienie na nogi. Przygotowanie Systemu jak i jego prowadzenie zajęło dużo czasu, tymczasem nie przyniósł żadnego przychodu, nie mówiąc już o dochodach.

System zostanie zamknięty 7 czerwca 2014 roku.
Najlepiej wykorzystać punkty w systemie. Katalogi po zamknięciu systemu będą nadal emitowały wpisy - o ile właściciel ich nie usunie.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie Systemem :)

Serwer, domena, proxy, seo serwer pod katalogi + domeny w systemie (około 25). W sumie tak z 1000 zł rocznie.

System wystartował w najgorszym momencie ( kiedy wszyscy myślą ze katalogi to zło). Google tak wystraszyło średnio-statycznego potencjalnego użytkownika że nie linkuje w cale bo myśli że może być gorzej jak jest. Ale to moim zdaniem jest sytuacja przejściowa. Ja bym zostawiłem.

Żal mi to zamykać bo sporo się nad tym nasiedziałem :D

Jak tylko zbiorę trochę ludzi z wkładem katalogów (tak, by na początek było przynajmniej kilka tysięcy katalogów od kilkunastu-kilkudziesięciu osó B) to system będzie wskrzeszony. W tym momencie nawet tysiąc katalogów w systemie ludzi nie przyciągnie - mimo że publiczna baza się kurczy.

@mamoczy - co masz na myśli?

Może mi coś umknęło ale nie widziałem, żadnych marketingowych akcji promujących system. To jest konieczne. Chyba jedynie ten wątek o 10 podstronach.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W systemie jest 158 użytkowników, wiele osób zostało przyciągniętych punktami za rejestrację, a punkty nawet niewykorzystali. Sporo osób z dłuższym stażem na forum. Ilość wyświetleń tego tematu też nie najgorsza.

Czegoś jednak w tym systemie brakuje.

Dobry młotek na tych co chcą ciągle spamować czyjeś miejscówki a w życiu nigdy nie postawili żadnej swojej.

Prawdopodobnie zbyt mocny ten młotek :D

ja kilka dni temu usunąłem swoje katalogi, cały czas aktywnie brałem udział w wykorzystaniu punktów jak i opieką nad katalogami, jednak za mało wszystkiego było, nie miałem już do czego wykorzystywać punktów :( a i w moich katalogach szaleństw anie było dwa razy w miesiącu coś się pojawiało i to nie zawsze. a szkoda.

Chwilę po starcie pisałem czego brakuje - stosunek punktów które można wypracować do zysków z nich wynikajacych (linki) jest za mały. Nawet wkładając 100 katów do systemu mogę miesięcznie dodać circa 6 stron do całej bazy miesięcznie - to trochę mało. Mając 10 katalogów, nie dodam nawet 1 miesiecznie :)

tego typu minusów jest parę

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

ravau ma rację tak samo myślę. Także dodałem swoje katy do tego projektu w/g mnie źle podzieliłeś pkt za dodanie katalogu i nie ma co się czarować ale nikomu się nie opłacało robić katów dla tego systemu... Katów powinno być 100ki jak nie tysiące takie moje zdanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności