Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Oka pomyśl nad rozbudową tego skryptu ale w drugą stronę (a jeżeli chodzi o stronę to pasowałoby zrobić jakąś przyjaźniejszą dla oka). Ściąganie osobnego softu do dodawania, pobieranie katalogów, lagi przy dodawaniu, błędy - to wszystko odstrasza ludzi. Dlaczego dodawarki nie ma w panelu? Mam punkty to wchodzę w dział dodawania wpisów, wrzucam tytuł i opis z synonimami, linka i leci. Dużo prościej i wygodniej dla usera. Myślę, że mogłoby coś z tego jeszcze być, ale trzeba popracować trochę nad tym. Tak jak pisał MaxPan nie trafiłeś w odpowiedni moment z katalogami, ale katalogi dalej są potrzebne do różnych celów i myślę, że jak system byłby bardziej seofriendly to mogło by coś z niego jeszcze być.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaraz mnie przekonacie (czuję że już mnie przekonaliście) żeby tego nie zamykać. Może faktycznie za szybko zrezygnowałem.

Spróbuję jeszcze przez najbliższy rok to ruszyć :D Liczę na Was gdy zmienią się zasady w swkat.pl :D Będzie mocno na + dla użytkowników.

Została wprowadzona pierwsza drastyczna zmiana w punktowaniu podpiętych katalogów. Od tego momentu wszystkie punkty powiększone są x10.

katalog na domenie globalnej (w tym .pl) +1000
katalog na domenie funkcjonalnej (com.pl etc.) +700
katalog na domenie regionalnej +500
katalog na subdomenie globalnej (w tym .pl) +250
katalog na subdomenie funkcjonalnej (w tym .pl) +200
katalog na subdomenie regionalnej +150

BL wg. majesticseo.com (fresh index):

101-500 +100
501-1000 +400
> 1000 +600

Ilość linków wychodzących

0 +400
1-3 +300
4-6 -200
7-10 -300
> 10 -500

Rotacja linków wykryta rotacja linków -200

Staż w Systemie każdy kolejny miesiąc + 100 pkt, max 1000 pkt +100x mc

PageRank +200xPR

IP Unikalne IP w obrębie konta +200

Powtarzające się IP -200

Punkty potrzebne do wysłania wpisu nie zostały zmienione.

Jeszcze w tym miesiącu zostanie udostępnione przygotowywanie projektów i dodawanie wpisów bezpośrednio przez panel swkat.pl - będzie można nawet określić orientacyjną ilość wpisów na dzień dla projektu.

Została wprowadzona kolejna zmiana na korzyść użytkowników: teraz również konta FREE mają możliwość masowego podpinania katalogów.

Miałem zamiar sobie przygotować trochę katalogów pod ten system, tylko nigdy czasu nie miałem (zaprojektowanie szablonów jednak trochę czasu zabiera). Jaka jest minimalna ilość żeby cała zabawa miała sens? Czy te katalogi wchodzące do systemu muszą być mocno podlinkowane?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Nie muszą być mocno podlinkowane. Muszą być zaindeksowane żeby je system przyjął.

Za podlinkowanie dostaniesz dodatkowe punkty:

BL wg. majesticseo.com (fresh index):
101-500 +100
501-1000 +400
> 1000 +600

Duży bonus jest za staż domeny w systemie, linki wychodzące (ich brak) i typ domeny.

Koszt dodania jednego wpisu w systemie to tak średnio 10 pkt. Jest dużo katalogów, do których da się dodać za 1 punkt.

PKSI też musisz odpowiednio skonfigurować do pracy z swkat.pl więc i tak musisz założyć konto - prędzej czy później ;)

Tak, ale chodzi o ustawienia API - prawda? Ja myślałem raczej o przygotowaniu templatek pod szablony (akurat i tak się zajmuję tworzeniem stron więc to kosztuje mnie tylko czas). Acha, czy są jakieś specjalne wymagania co do hostingu, czy cokolwiek co uciągnie normalne katalogi? Chyba najsensowniejszy byłby jakiś SEO hosting, jakoś nigdy tego jeszcze nie potrzebowałem...

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Został uruchomiony program partnerski w swkat.pl.

Na czym polega nasz program partnerski?
PP SWKAT.pl polega na polecaniu użytkowników. Każdemu użytkownikowi internetu który przejdzie na stronę SWKAT.pl z Twojego linku referencyjnego zapisujemy w przeglądarce ciasteczko z informacją, iż user pochodzi z Twojego polecenia (ciasteczko ważne 90 dni). Gdy tylko zarejestruje u nas konto zapiszemy tego nowego użytkownika jako usera poleconego przez Ciebie!
Co otrzymasz w zamian za polecenie?
20% od wszystkich generowanych punktów przez każdego poleconego użytkownika. Załóżmy, że polecony przez Ciebie użytkownik będzie miesięcznie generował 10000 punktów (tyle można uzbierać za kilka dobrych katalogów) - otrzymasz za niego każdego miesiąca 2000 punktów! Gdy takich użytkowników będzie 10-ciu - będziesz z samego programu partnerskiego zarabiał 20000 punktów każdego miesiąca!

Wszystkie niezbędne informacje o programie partnerskim są dostępne po zalogowaniu do swkat.pl w zakładce "Program partnerski".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności