Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety różne wpisy lądują - sprawdzać tego nie ma sensu. Pewnie będzie to podpięte pod API generatora synonimów, jednak nie będzie to darmowe (pewnie dla kont pro jakieś małe porcje będą przydzielane).

Co do panelu pikocms - gdy tylko zrobię to co planuję w donlinkage siadam do przebudowania panelu - będzie to nowa wersja napisana od podstaw z planowaniem dodawania.

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ludzie opamiętajcie się i patrzcie co dodajecie. Bo to albo jest jakaś sieczka, której się czytać nie da, albo masakrycznie nieunikalne wpisy...

I weź tu człowieku mniej wyłączoną moderację, teraz jadę na 3 tyg. na urlop, coś czujem że po powrocie 99% wpisów pójdzie do kosza...

dalibyście już spokój z tą jakością wpisów...katalog to katalog, ma jeden cel i prędzej czy później każdy może oberwać. a pisanie tekstów z palca do webmini czy easydir to jakieś nieporozumienie.

jak chcesz mieć super moderowany i zadbany katalog to chyba nie tędy droga (nie takim systemem)

swoją drogą przewagą wpisów z generatora jest to, że są bardziej unikalne niż pisane i synonimizowane ręcznie

nie ma co się cackać z takimi katalogami, dostanie bana to się kupuję nową domenę na kilka pln i jedziemy dalej, dla systemu nawet lepiej co jakiś czas takie odświeżenie bazy zrobić

Ostatnio mieliśmy w systemi problem z dodawaniem do DonMini - często katalogi donmini były oznaczane jako źle skonfigurowane (nie da się dodawać wpisów). Teraz już problem naprawiony.

Hej. Właśnie spojrzałem, że mój katalog na PKSI system też oznaczył, iż jest źle skonfigurowany. Mogę prosić o pomoc. Login do konta: dt1989. Pozdrawiam :)

Już powinno być ok :)

Aktualne statystyki systemu:

Katalogi aktywne :::: 1051
Katalogi oczekujące :::: 451

Unikalnych IP :::: 260

Po urlopie (16 sierpień) będą wprowadzone zmiany w panelu (głównie wybieranie katalogów do harmonogramu i ponawianie dodawania do nieudanych).

Zapraszam do systemu, statystyki:

Katalogi aktywne :::: 1263
Katalogi oczekujące :::: 332

• 2 tygodnie później...

Tak, bardzo często zapytania do MJ są blokowane nawet na proxy. MJ mocno blokuje sprawdzanie a nie mam tam wykupionego konta. Coś z tym pokombinuję jeszcze.

ciekawostka: jeden z moich katalogów dodanych do systemu (nowa domena bez historii, nie linkowana agresywnie - prawie 100% linki nofollow) wyleciała z indeksu tydzień po pierwszym zaindeksowaniu i wiadomość w GWT "Czysty spam" :D

dopiero co postawiony katalog na skrypcie pksi, zmienione kilka rzeczy w szablonie, unikalny tytuł, nagłówek, krótki tekst na głównej, bez żadnego swla podpiętego, nawet linki wychodzące we wpisach były tylko w formie url, bez anchorów (wpisów zresztą ledwie kilka do tej pory dodanych) i wylot :D niezłe jaja

będę obserwował czy inne katalogi podobnie postawione też wylecą, ciekawi mnie czy to ręczna moderacja (donos?) czy taki sprytny algorytm

Zdarza się tak. Kiedyś też tak miałem z pksi (nie podpinałem pod gwt) - po kilku dniach wyindeksowało - ale katalogi znów wracały po kolejnych kilku dniach.

PS. W systemie jest już ponad 1200 katalogów!

Sprawdzanie ilości backlinków zostało przywórcone. Teraz nie powinno z tym być problemów.

Zaraz zostanie też podmieniona strona wybierania katalogów do harmonogramu.

Czasami z jakiegoś powodu system twierdzi, że katalog nie znajduje się w indeksie, mimo tego, że jest.

O ile gdy w przypadku deaktywowania, że np. nie idzie dodac wpisu jest opcja by zgłosić katalog ponownie, o tyle jak system stwierdzi, że katalogu nie ma w indeksie, deaktywacja jest jakby na amen.

Idzie się jakoś od niej odwołać, nie odłączając katalogu (co z kolei powoduje utratę punktów za staż).

Sprawdzę to. Zauważyłem, że czasem oznacza jako wyindeksowany, mimo że jest w indeksie. Sprawdzam skąd to się bierze.

Zawsze możesz podesłać adresy na mail dopóki problemu całkiem nie rozwiążę.

PS. Dodałem jeszcze 2 warunki nim uzna katalog za niezaindeksowany i już nie powinno wywalać katalogów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności