Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@okazwłoka jak jest teraz obecnie koszt dodania do wszystkich katalogów?

I jeszcze dwa pytania, czy dało by się sortować listę nie tylko po jednym parametrze, chciałbym na przykład przesortować listę zarówno po BL jak i site. Druga kwestia odnośnie raportu. Można było by pobierać raport chociaż dwa razy dziennie? Teraz kliknąłem i akurat internet się wyłączył i jest lipa, bo nie mam jak pobrać ponownie raportu.

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...

Ludzie opamiętajcie się i patrzcie co dodajecie. Bo to albo jest jakaś sieczka, której się czytać nie da, albo masakrycznie nieunikalne wpisy...

I weź tu człowieku mniej wyłączoną moderację, teraz jadę na 3 tyg. na urlop, coś czujem że po powrocie 99% wpisów pójdzie do kosza...

@Okazwłoka

To co Ci pisałem na maila, odnośnie panelu do piko, było jak najbardziej na poważnie :-)

Bez przesady myślisz że jeśli by były piękne opisy z paluszka to pracownik google nie dałby bana na taki katalog, nikt nie czyta tych wpisów tylko ty chyba. Użytkownicy którzy usuwają wpisy ze swoich katalogów powinni też być usunięci z systemu swkat i powinno to być zawarte w regulaminie. Jeżeli będzie tak że komuś nie spodoba się opis i usuwa wpisy to ludzie zaczną uciekać przecież nikt nie będzie pisał z paluszka do takich katalogów. Lepiej mieć z automatu wymieszany tekst ale za to unikalny.

• 3 tygodnie później...

swk nie przynosi na razie żadnych zysków, stąd jego priorytet nie jest wysoki - będę nad nim pracował w wolnych chwilach.

Oka gdyby wszystko działało jak trzeba to można by było zlikwidować free i wprowadzić tylko pro, opłatę miesięczną za możliwość korzystania z swk spokojnie każdy by wyłożył tą dyszkę czy dwie miesięcznie, użytkowników jest w tej chwili 238 x 10 zł wychodzi 2380zł za miesiąc. Nie przynosi zysków i jeżeli się nie usunie poważnego nieudogodnienia jakim jest nietrzymanie harmonogramu to będzie problem z zyskami, bo ciągłe dodawanie do harmonogramu jest bardzo uciążliwe tym bardziej jak ma się większą ilość projektów, żeby były zyski to musi działać jak należy:) Projekt SWK bardzo fajny warto go rozwijać, szkoda by było żeby upadł.

jest to jakieś rozwiązanie, w pro można by było wymieniać punkty na konto pro zamiast opłaty w złotówkach :)

to tylko opcja

ale rzeczywiście irytuje mnie system dodawania oraz raportowania, gdyż strony, które już raz były dodane generują raport i nabijają info, że strona już była dodana, traktują to jako błąd

są tez błędy, które nic mi nie mówią i nie wiem co zrobić żeby rozwiązać problem.

przykład:

błąd: Błąd bazy danych - ?
błąd: Strona istnieje w katalogu - to nie powinien być błąd tylko usunięcie katalogu z listy możliwych do dodania, a u mnie cały czas mogę dodać katalog do listy i znowu ten sam błąd, takie zapętlenie.
błąd: Błędny login bądź hasło - no to niech katalog znika z listy do ponownego sprawdzenia

błąd: Inny błąd - ?

wszystko co nie działa powinno znikać z listy

jeden z moich raportów wygląda tak:

Sukces (1643):

Błędnie dodane (19279):

a w statystykach systemu widzę informację "aktywnych katalogów: 1014"

wchodzę w opcję wybierz katalogi a tam dalej 900 katalogów bez względu na to ile się dodało a ile nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności