Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

lość przyznanych punktów jest zależna od różnych parametrów takich jak rodzaj domeny, PR

ale przecież PR nie ma żadnego znaczenia.. ;)

A tak poza tym to przy obecnych zmianach w Google i rosnących trendach "białego SEO" zamiast takich systemów i dodawarek powinny powstawać systemy masowego usuwania linków z katalogów.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chyba jestem zmęczony, bo nie wiem czy żartujecie z tymi Seokami i PR ;)

Do systemu będzie też wprowadzona opcja usuwania wpisów :) - serio. A to tylko po to, żeby zmniejszyć ilość disavowców.

edit.

@jimmi - w sumie przejście z konta pro na free jest możliwe tylko w przypadku gdy nie jest podpiętych więcej niż 10 katalogów (limit dla free). W takim przypadku jest możliwość przejścia - wystarczy kontakt.

przecież ten system jest niezgodny z wytycznymi, jutro zgłoszę do Karoliny poprawkę dodającą w pl wersji punkt dotyczący linków z systemów typu SWK

edit: żart, słońce świeci, za 3h browar aktualizacjach na sierpień- 4pak Łomży już się chłodzi i rozpalam grilla ;)

edit 2: chyba zaczął się kolejny update i potrwa do 5. sierpnia

p.s. fajny system, tylko troszeczkę według mnie za późno się urodził, jednak jak będzie dobrze prowadzony, czyli np. do systemu dodawać się będzie własne zaplecze, a nie klientów, to disavowców nie będzie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Seoki i ten system średnio do siebie pasują ;) Ja jestem za wprowadzeniem skryptu easydir.

Punktowanie za PR powinno zostać, ja bym zmienił jedynie sposób punktowania na np.

PR1 - 20 pkt

PR2 - 45 pkt

PR3 - 75 pkt

PR4 - 110 pkt

Właśnie wprowadzone zostały zmiany, rzeczywiście brak możliwości przejścia PRO na FREE wyglądał jak jakiś szacher-macher.

@Seo tekst - PR nie ma znaczenia :D A tak na serio jeśli wejdą jakieś PR3 to będzie sukces.

Do systemu będzie też wprowadzona opcja usuwania wpisów :) - serio. A to tylko po to, żeby zmniejszyć ilość disavowców.

Bardzo dobra decyzja.

Właśnie miałem pytać, co zamierzacie zrobić, by obronić się przed ludźmi-chorągiewkami, którzy jednego dnia żyć bez systemu nie mogą, a następnego w panice kablują bez chwili zawahania. :)

Myślę, że warto pomyśleć jak jasno zakomunikować opcję usuwania wpisów, jak również maksymalnie ją uprościć, by nawet najbardziej leniwi się nią zainteresowali (pewnie jakieś masowe usuwanie by się przydało).

Wydaje mi się to kluczowe i daje systemowi szansę dłuższego życia, niż choćby część obecnych SWLi, które zdają się być na równi pochyłej w dół...

EasyDir dałoby się wprowadzić, ale potrzebowałbym kogoś kto się zna na tym skrypcie - trzeba by do panelu dodać opcję konfiguracji hasła zabezpieczającego formularz dodawania.

Opcja usuwania linków będzie automatyczna - jedynie co trzeba będzie zrobić to na usuwany adres wprowadzić jakiś konkretny meta-tag i wcisnąć przycisk Usuń wpisy.

Jak często będą odświeżane dane katalogów? Czy jak wrzucę dzisiaj katalog z PR6 a za tydzień spadnie do 0 :) to punkty będą odcięte? Jak dodam katalog, który ma na dzisiaj 100BL a za tydzień będzie miał 2k BL to jak to będzie wyglądało?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z tego co pamiętam nieaktywny katalog sprawdzany jest co 36 godzin, a aktywny raz na 5 dni. Muszę zobaczyć w kod żeby potwierdzić.

Co do odejmowania punktów: odejmowane są punkty tylko wtedy, gdy katalog zostanie usunięty lub jego status będzie wyłączony (np. dostanie ban w google).

jeśli po tygodniu zmienią się parametry katalogu (status nadal będzie aktywny) nie zostaną ani dodane, ani odjęte punkty. Naliczanie punktów dla aktywnych katalogów jest co miesiąc.

Naliczanie punktów dla aktywnych katalogów jest co miesiąc.

Czyli rozumiem, że jak dodam katalog i dostanę jakieś tam punkty za rodzaj domeny + np za brak linków wychodzących a linków w MS będzie mało to za miesiąc jak przybędzie linków kolejne dodanie punktów będzie wg aktualnych kryteriów?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@san - no w sumie coś podobnego, ale jednak całkiem co innego :D

@blake - dokładnie tak. W następnym miesiącu jeśli statystyki będą lepsze dostaniesz więcej punktów, jeśli będą gorsze - mniej.

Ważne - jest bonus za staż strony w systemie. Czyli już po miesiącu dostajesz dodatkowe punkty.

Punktowanie wygląda tak:

Czynnik Szczegóły Pkt

katalog na domenie globalnej (w tym .pl) +100

katalog na domenie funkcjonalnej (com.pl etc.) +70

katalog na domenie regionalnej +50

katalog na subdomenie globalnej (w tym .pl) +25

katalog na subdomenie funkcjonalnej (w tym .pl) +20

katalog na subdomenie regionalnej +15

BL wg. majesticseo.com (fresh index) 101-500 +10

501-1000 +40

> 1000 +60

Ilość linków wychodzących 0 +40

1-3 +30

4-6 -20

7-10 -30

> 10 -50

Rotacja linków wykryta rotacja linków -20

Staż w Systemie każdy kolejny miesiąc + 10 pkt, max 100 pkt +10x mc

PageRank PageRank x 20pkt +20xPR

IP Unikalne IP w obrębie konta +20

Powtarzające się IP -20

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności