Skocz do zawartości

SWK - System Wymiany Katalogów

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam idn w systemie :)

Ogólnie to żeby przyspieszyć rozwój systemu sugerowałbym większą ilość punktów, obecnie jakoś mało wpisów wchodzi, bo po prostu (jak się domyślam) większość osób na free kontach może dodać średnio 1 stronę do połowy katalogów raz na miesiąc :)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może nawet nie tyle zwiększyć ilość przyznawanych punktów co limit katalogów - ilość lokalizacji wzrośnie i da w przyszłości możliwość ew. odrzucania najsłabszych. Na free i 10/10 jest faktycznie blado.

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Tak sobie dziś próbowałem dodać testowo stronę do własnego testowego katalogu, bo stoi pusty od kilku tygodni i chyba się wyjaśniło dlaczego stoi pusty.

Jak dodaję przez program mam błąd: błędny login bądź hasło.

Jak dodaję ręcznie z logowaniem się jako użytkownik systemowy to wpis wchodzi.

Czy w panelu na swkat.pl idzie sprawdzić jakie katalog ma ustawione hasło?

Użyj opcji zmiany hasła z poziomu programu(dodawarki). Tam wczytają się dane ( w tym aktualne hasło).

Za 1 katalog można dostać miesięcznie spokojnie 150-200 punktów. Przy 10 takich katalogach wystarcza praktycznie na całą bazę katalogów.

Właściciel katalogu powinien się cieszyć, że wchodzi mało wpisów. Druga sprawa: aktywnych użytkowników jest nie więcej, niż 20. Stąd takie małe ilości wpisów.

PS. W niedalekiej przyszłości projekty, harmnogram wysyłania wpisów oraz samo wysyłanie wpisów (i raportowanie) będzie przerzucone na panel swkat.pl. Wtedy też pomyślimy o zwiększeniu ilości podpinanych katalogów dla kont free. Dla kont free będzie ograniczenie w ilości definiowanych projektów.

PS2. Na 99% będą wprowadzone jeszcze katalogi easydir.

Na razie postawiłem kilka katalogów, a testuję na jednym. Planuję więcej, ale testy muszą mi wychodzić ;)

Dlatego potrzebuję trochę wpisów, choćby i własnych, ale tych mi programik nie dodaje.

Działam na DonMini.

Co muszę wpisać w Login do panelu katalogów i Hasło do panelu katalogów? Czego bym nie wpisał, mam zawsze błąd logowania (jak wpisuję login i hasło użytkownika systemswk, albo moje własne z swkat.pl), albo błąd zmiany hasła (jak wpisuję tylko hasło do panelu admin.php).

Ponadto program nie zapamiętuje mojego logowania. Po każdym uruchomieniu muszę się na nowo logować.

Login do panelu katalogów: podajesz tylko w przypadku PKSI (login do PA)

Hasło do panelu katalogów: hasło do zalogowania do panelu admina katalogu (w przypadku donmini: hasło do adreskatalogu/admin.php).

Co do logowania - może nie Tworzyć się plik odpowiedzialny za podtrzymanie danych. Już tego nie będę naprawiał z tego względu, że cała dodawarka wkrótce będzie miała tylko opcję zmiany hasła (dodawanie będzie z panelu swkat.pl) - powinno być wygodniej i nie będzie problemu ze środowiskiem ,bo będzie jedno dla wszystkich.

@Oka, co z tym PR? :) potrzebujesz działającego skryptu?

Btw dla jednego katalogu zliczył mi linki wychodzące, a takich nie ma.

Co prawda im mniej tym lepiej.. chociaż nie zawsze :D ale wpisów nie jest mało, póki co ich nie ma prawie w ogóle.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

OK, znalazłem. Gdy tylko PR zostanie przeliczony przejrzę wszystkie katalogi i przypiszę userom zaległe punkty.

• 2 tygodnie później...

Zaległe punkty za PR zostały przypisane użytkownikom. Z tego co widzę już punkty za PR naliczane są poprawnie.

PS. Zachęcam do wzięcia udziału w licytacji charytatywnej: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/181907-charytatywnie-licytacja-punktow-swk-1000-pkt/#entry1281759

Na pewno system będzie przebudowany. Planuję wszystko przerzucić na panel swkat.pl (projekty, dodawanie), zdjąć ograniczenia na ilości podpinanych katalogów dla kont free, a nałożyć ograniczenia na ilość projektów... Ale to muszę jeszcze dobrze przemyśleć.

• 4 tygodnie później...

Zainteresowanie małe katalogami. Tak jak wcześniej pisał MaxPan: dodawać każdy chce, ale osób które są skłonne postawić katalogi w zamian za dodawanie jest promil.

Na najbliższy czas mam zaplanowane wpompowanie kilkuset, może więcej katalogów do systemu + kilka zmian o których wspominałem. Jeśli te działania nie pomogą, to już nic nie pomoże ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności