Skocz do zawartości

Strategie na filtr algorytmiczny

pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

ile prawdy jest w 1247949 postach na PIO?

Co mają HO do ilości postów na PiO..? :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To, że w kilkudzisięciu Hangoutach jest więcej prawdy niż ponad milionie postów na PiO. Natomiast ta prawda jest sprzeczna z wyznaniami twórców dodawarek, właścicieli skryptów katalogów, właścicieli sieci katalogów, precli oraz świadczących usługi blastowania, a także sprzedaży usług związanych w/w

@pawelek disavow jest plikiem, którego zawartość jest przetwarzana na nofollow przez algo. Jeśli umieścisz zawartość pliku disavow na darmowym preclu i go spingujesz, to bot szybciej do nich trafi, ale to ten bot odpowiedzialny na zbieranie linków i przesyłanie ich do maszynki przetwarzającej ranking. Jeśli to rzeczywiście złe linki i jest ich więcej niże w GWT (np. wykorzystałes majestic i ahrefs), to strona poleci jeszcze bardziej w dół, zanim algo zdąży przetworzyć plik disavow.

Edit: w tych tekstach chodzi o pingowanie miejsc, z których usunięto linki, chodzi o to, aby bot jak najszybciej dotarł do miejsc, w których nie ma już złych linków - z tym się zgodzę, pingować trzeba lokalizacje skąd usunięto linki

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

To, że w kilkudzisięciu Hangoutach jest więcej prawdy niż ponad milionie postów na PiO.

To nie czytaj PiO... Ktoś Ci każe..? Oglądaj HO i dowiesz się wszystkiego :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Dziękuję za rzeczową odpowiedź. Miałem wątpliwości co do pingowania tych linków i o to między innymi pytałem. Gdzieś jednak czytałem, że zamiana na nofollow następuje dopiero wtedy kiedy robot wejdzie na dany link. Nie wiedziałem, że to "inne" roboty.

Wniosek: pingujemy tylko linki, których nie ma, a są w GWT, a które są "toksyczne".

Czy mogę prosić jeszcze o odpowiedź dotyczącą wyindeksowania domeny z google. Jak to zrobić, żeby można treść z takiej strony dać do nowej jak najszybciej (bez 301).

@pawelek disavow jest plikiem, którego zawartość jest przetwarzana na nofollow przez algo. Jeśli umieścisz zawartość pliku disavow na darmowym preclu i go spingujesz, to bot szybciej do nich trafi, ale to ten bot odpowiedzialny na zbieranie linków i przesyłanie ich do maszynki przetwarzającej ranking. Jeśli to rzeczywiście złe linki i jest ich więcej niże w GWT (np. wykorzystałes majestic i ahrefs), to strona poleci jeszcze bardziej w dół, zanim algo zdąży przetworzyć plik disavow.

Edit: w tych tekstach chodzi o pingowanie miejsc, z których usunięto linki, chodzi o to, aby bot jak najszybciej dotarł do miejsc, w których nie ma już złych linków - z tym się zgodzę, pingować trzeba lokalizacje skąd usunięto linki

@pawelek: wielokrotnie było mówione przez G - analiza pliku disavow może potrwać nawet pół roku ... więc nic nie przyspieszysz :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Natomiast ta prawda jest sprzeczna z wyznaniami...

Ta prawda jest sprzeczna tylko z wyznaniami osób, które nigdy w życiu żadnego testu nie przeprowadziły i "robią" całe 2 strony.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@dave84 słowo Fresh site Bonus powiedział akurat Sebastian, a pierwsze słowa Johna to NO, NOT REALLY około 36 minuta; podtrzymuje to co powiedziałem ;)

znam te Hangouty na pamięć ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

podtrzymuje to co powiedziałem

Niektórzy podtrzymują że ziemia jest płaska ;)

Póki co bardziej wierzę statystykom pozycji nowych publikacji sprawdzanym na kilku blogach i nie ma to nic wspólnego z trends, z resztą podobne doświadczenia maja również inni ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

OK, to pokrótce wytłumaczę John mówił o sygnałach jakie dostają od nowe strony, związane z popualrną w danej chwili tematyką, w późniejszym Hangoucie nawiązał właśnie do tej wypowiedzi z sierpnia i wspomniał maybe Google Trends, za przykład podał wydarzenia sportowe na olimpiadzie. Kilkudniowe strony, które pisały o niej pojawiały się wysoko, jeśli zawierały informacje dotyczące wydarzeń związanych z popularnymi hasłami, np z życiorysami sportowców itp. , a wszystko odnosiło się do sytuacji, w której któryś z użytkowników Hangoutu wspomniał o czasie spędzonym na stronie, John odparł znowu YES, ale po chwili dodał maybe, bo gdyby podtrzymał to YES byłoby to niezgodne z polityką dezinformacji, jaką prowadzą.

za przykład podał wydarzenia sportowe na olimpiadzie

Tego rodzaju sprawy to zupełnie inna sprawa , zwiazane jest to z gwałtownym przyrostem linków do miejsc w których pojawia się informacja o wydarzeniu :) - mechanizm jest zupełnie inny

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tego rodzaju sprawy to zupełnie inna sprawa , zwiazane jest to z gwałtownym przyrostem linków do miejsc w których pojawia się informacja o wydarzeniu :) - mechanizm jest zupełnie inny

Też nie do końca, jest coś takiego jak zweryfikowani wydawcy, głównie przy stronach newsowych:

https://www.google.pl/search?q=donald+tusk+data+szczytu+klimatycznego&pws=0

Wpadają na chwilę i wypadają. FSB to coś zupełnie innego. Jego oczywiście może nie być, ale nowa domena jest dla googla czystą kartą i dlatego jest taka kolosalna różnica w pozycjonowaniu świeżynek i starych stron. O starej wie już dużo a o nowej musi się czegoś dowiedzieć żeby ją odpowiednio sklasyfikować i to już zależy od tego co z tym zrobisz, czyli jak mu przedstawisz tą stronę. Niektórzy nazywają to FSB, bo większość mniej więcej wie o co chodzi, ale jeżeli masz świeżą domenę i nic z nią nie zrobisz przez 3 miesiące to już nie będziesz miał szansy skorzystać z tego z czego można skorzystać na początku.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To też nie chodzi o "świeżą domenę" tylko o zawartość , nowe dokumenty pojawiające się w sieci - najlepiej jest to widoczne na przykładzie blogów kulinarnych, gdzie nowo dodany przepis zawsze po dodaniu jest parę oczek wyżej a potem spada (przy nie linkowaniu go oczywiście) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności