Skocz do zawartości

Ciągłość hostingu jest ważna? plus pytanie o home.pl

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Czy ciągłość hostingu jest ważna tak jak przy domenach?

Mam dwa hostingi w home.pl od 4lat, w ramach promocji dla stałych klientów proponują mi przedłużenie droższe niż rok temu i jeszcze twierdzą że to promocyjna cena, o cenach dla nowych klientów nie wspominam bo to już przepaść cenowa.

Te same hostingi u nich jako nowy mogę kupić o 50% taniej niż ich promocyjna cena dla stałych klientów, pytanie czy warto te strony przenieść na nowy hosting, obowiązuje tu ciągłość ?

Miałem identyczną sytuację z przedłużeniem abonamentu na dwa BS. Plus kłopot z przekroczeniem magicznych "parametrów bezpieczeństwa" dla jednego z tych serwerów. Precyzyjne info, co to są "parametry bezpieczeństwa" i dla którego serwisu zostały przekroczone dostałem po 2 tygodniach. W tym czasie najbardziej podejrzane domeny/serwisy wrzuciłem do Cloud Flare, aby odciążyć hosting home.pl. Problemy były nawet z dostępnością domen trzymanych w home a przekierowanych na inny hosting, co wydaję się wręcz nierealne, a jednak miało miejsce. W tym czasie, kilka moich serwisów, było praktycznie niedostępnych. W następstwie tych przygód, zmigrowałem wszystkie serwisy i domeny do innych usługodawców, którzy mają w ofercie serwery VPS w cenach zbliżonych do serwerów współdzielonych w home.pl !. Home.pl staje się powoli dużą korporacją ze wszystkimi tego stanu rzeczy, wadami i zaletami. Podobnie jak telekomy, stałych klientów mają w "głębokim poważaniu". Możesz oczywiście zadzwonić do nich z pytaniem o indywidualną ofertę dla stałego klienta. Nie wróżę jednak sukcesu w negocjacjach.

No home sie zepsuł ale te dwie strony są tam od początku i zastanawiam się czy historia hosta może działać podobnie jak historia domeny? Nie znalazłem w sieci odpowiedzi.

Historią hosta, czyli de facto jego adresu IP się raczej nie przejmuj.

Z tego co ja obserwuję nie jest ważna, a zamiany hostingu są na plus. Podobnie jak ze zmianami na stronie, często zmiana templatki/układu i pozycje lecą w górę, podobnie z hostingiem. Ale nigdy nie zachowywałem żadnej sensownej metodyki, badania żeby to potwierdzić i żeby mi to wyszło z cyferek.

Polityka golenia stałych klientów jest typowa dla wszystkich firm. Ale ja zawsze proszę o rabacik i otrzymuję. Zarówno w home.pl (15%) jak i nazwa.pl (20%).

Zawsze jak powiesz, że jeszcze się wahasz i że rozważasz inne oferty, to coś zaproponują. Najgorsze, co możesz zrobić to zaakceptować ofertę bez jakichkolwiek negocjacji.

Zajmuję się tworzeniem stron www

@Miela rabaty po uju fest dostajesz.. nawet te 20% w nazwa to jakaś kpina, bo u konkurencji jest taniej czasem i o 80%.. więc nie wiem czym tu się jarać..

[edyta: na temat]

co do samego tematu, IP nie ma większego znaczenia, pod warunkiem, że na danym IP nie stoi ostatni syf świata

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Widze co raz więcej stron które badają historie hosta, po co ? stąd moje pytanie :)

Cena z rabatem dla stałego klienta home.pl to 260zł, cena dla nowego klienta tego samego planu hostingowego to 75zł :D Hosting wykorzystuje w 4% a cena to ponad 300% drożej i jeśli ip hosta nie jest ważne przy rankingowaniu strony to nawet się nie będę zastanawiał i się wynoszę stamtąd. Ale czy na pewno jesteście tego pewni ?:D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności