Skocz do zawartości

Sprzedawanie linków na swoim zapleczu pozycjonerskim ?

Krzysztof_kf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co myślicie o sprzedawanie linków na swoim zapleczu np. firmom z pewnością by było takie zainteresowanie jak również z pewnością niweluje koszta związane z prowadzeniem takie zaplecza.

Mam tylko jedno zastrzeżenie że ktoś może sprzedać np. mnie do google z powodu prowadzenia takiego zaplecza pod linkowanie strony docelowej co o tym myślicie ?

.

W przypadku otwartego sprzedawania linków, z każdym kolejnym klientem rośnie prawdopodobieństwo "wpadki" - jednego dnia całują Cię po rękach, a następnego kablują Twoje zaplecze bez mrugnięcia okiem. ;)

Myślę, że lepiej to sobie darować, niż ryzykować stawianie nowego zaplecza co kilka miesięcy lub spadek jego mocy w pozycjonowaniu tego, co naprawdę jest dla Ciebie istotne.

Jestem zdania, że zaplecze, które wykorzystujesz do pozycjonowania powinno przede wszystkim zarabiać dobrze spełniając swoją rolę. Można na nim próbować dorobić, ale lepiej tylko nie narażając go.

Do sprzedawania linków lepiej robić dedykowane "zaplecze", trzeba jednak dobrze zdawać sobie sprawę z możliwych zagrożeń, w szczególności przy sprzedaży "otwartej".

Zaplecze pod innych należy od razu robić pod innych. Jak zrobiłeś coś fajnego i się tym pochwalisz to prędzej czy później tego nie będzie :)

Swoją drogą w Microsite Managerze jest możliwość udostępniania zaplecza innym, bardzo rozbudowana funkcjonalność. Możesz sprzedawać dostęp dla np. 1000 artykułów na miesiąc, użytkownik sam sobie dodaje, zarządza tym, a Ty tylko wystawiasz fakture co miesiąc.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności