Skocz do zawartości

Nazwa.pl - Żarty jakieś

Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

i niestety - tylko srednia krajowa.

nie oczekujmy od firm pokroju NetArtu czy Home.pl traktowania po ludzku, jesli firmy pokroju TP czy Polkomtel nie traktuja ludzi po ludzku.

Niestety podpiszę się pod "średnią krajową". Bo gdy kupuję domeny na godaddy.com (są bardzo duzi) i jest problem to ich pracownik od razu wyjaśnia ze mną sprawę a zwrot pieniędzy następuje na drugi dzień. Gdy kupuję design na templatemonster (a są najwięksi) to ich pracownik dzwoni do mnie ze stanów i potwierdza zakup, robi ustalenia, jest obecny na czacie. Gdy mam problem z płatnościami na Yahoo (nie trzeba przedstawiać giganta) to 3! pracowników rozmawia o nim ze mną. A gdy zgłaszam problem do polskiej firmy to muszę odczekać regulaminowe 24h na zgłoszenie się faceta, który i tak rozłoży ręce. Mentalność i podejście do swoich obowiązków.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wracając do tematu:

czy tak ciężko komuś przyciąć zasoby? powiedzmy wydłużyć czas oczekiwania na wykonanie skrytpu w zależności od wykorzystania procka. jak czas ładowania strony będzie 5x dłuższy to połowa osób opuści forum, a druga połowa będzie go przeglądać dwa razy wolniej. myślę, że to byłby dobry sposób ;)

@wikweb prawdę powiedziawszy zważając, że konto Masz tylko kilka dni nie możesz miarodajnie wypowiedzieć się o zadowoleniu. Trudno żeby w ciągu tych kilku dni było 5 padów.

Np. mnie zniechęca:

* brak tabel typu InnoBD w bazie danych

* i jak mi się wydaje nadmiernie długi czas oczekiwanie między pierwszym wywołaniem adresu a odpowiedzią serwera. Potem "śmiga" już normalnie ale pierwsze jest fatalne ;)

No dobra, chodzi mi oto, że wszystko ładnie "śmiga", napisałem do nich maila odp po paru godzinach, miła obsłucha, ładny panel, i wszystko wiem gdzie jest

napisałem do nich maila odp po paru godzinach, miła obsłucha, ładny panel, i wszystko wiem gdzie jest

taaa, wedle teorii średniej krajowej, pod którą się również podpisuję to sprawa jest prosta. teraz są mili, bo chodzi o to, żebyś zrobił przelewik ;) a potem to się zobaczy, będzie dobrze albo i nie będzie :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Poprawiają się ;)

Szanowni Państwo,

informujemy, że dwukrotnie zwiększyliśmy limity transferów dla serwerów
serii Active. Wynoszą one obecnie 600 GB dla serwera Active oraz 1200 GB
dla serwera ActivePro. Zmiany te podyktowane są troską o stałe 
podwyższanie jakości świadczonych przez nas usług.

Pragniemy zwrócić uwagę, że podwojenie transferu danych nie wpłynęło na
ceny serwerów, które pozostają na dotychczasowym poziomie. Oferta 
dotyczy zarówno nowo zamawianych serwerów, jak i obecnie funkcjonujących.

Więcej informacji znajdą Państwo na stronach https://nazwa.pl

Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
Zespół NetArt

50 GB na miesiąc to już całkiem nieźle. Co o tym Sądzicie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wojna na MB miejsca przestala wszystkich interesowac (po co komu tyle miejsca) to teraz idą na transfer a tu już robi sie niebezpiecznie ;) pomijajac download to wykorzystanie takiego trasnferu to juz mocno odwiedzany serwis ;)

Mion: nie sledzisz rynku - spojrz na transfer HOME.pl - zwykla reakcja na ruchy konkurencji, mydlenie oczu - podobnie jak z przestrzenia 20 GB - skoro mam trzymac 20 GB danych i je przetwarzac to normalnym jest zuzycie zasobow bedzie ogromne - stad te liczby moze robia wrazenie, ale nie na mnie.

sq: tak jak mowisz - w Polsce duzo duzych firm to nadmuchane balony, a zakorzenione ślady byłego ustroju dają się klientom we znaki. Jeden lojalny klient jest duzo wiecej wart, niz mnostwo zlapanych tylko raz na pewien okres.

anas

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

Szczerze, to nie rozumiem oburzenia z powodu blokady konta.

Nie mam nic wspólnego z nazwa.pl ani jakimkolwiek innym hostingiem, ale dla mnie jest zrozumiałe, że przy obciążeniu większym niż 20% przez jednego usera blokuje się konto tego użytkownika.

Jak na moim serwerze widzę, że któryś serwis generuje zbyt duże obciążenie to sam go sobie blokuje, bo nie chcę aby inne serwisy na tym serwerze ucierpiały. Tzn. blokuje sobie http, bo zostawiam dostęp ssh czy ftp, żebym mógł naprawić to co się stało. Podejrzewam, że koledze Szymkowi również zostawiono dostęp do plików.

Oczywiście hosting powinien przedstawić klientowi jakiś wykaz obciążenia, chociażby z TOP, tak aby wiedział gdzie szukać błędu.

Nie uważam natomiast, że firma hostingowa oferująca konta poniżej $50 za miesiąc ma jakikolwiek obowiązek poprawiania błędów oprogramowania użytkowników i grzebania w kodzie ich skryptów. Jeżeli ktoś nie zna się na swoich skryptach, to od tego są ludzie co się znają, którym się płaci za to aby zrobili tak żeby hulało.

drogi michale, w tym co piszesz jest troche racji jednak zapomniałeś o tym że firma nazwa.pl powiedziala ze moj serwis zużywa im prawie 100% procka a nie 20% Roznica jest, bo 20% ze ktos zuzywa to znaczy ze ma albo ogromny serwis albo jakis blad na stronie. 100% ktore zajmuje marne forum swiadczy tylko o jakosci maszyn na ktorych jest postawiony serwer z ktorego korzystam. Pozatym strona moja przynajmniej 1,5 tygodnia musiala pracowac powodujac takie obciazenie poniewaz przez taki okres czasu nic na niej nie robilem.

firma nazwa.pl powiedziala ze moj serwis zużywa im prawie 100% procka a nie 20% Roznica jest, bo 20% ze ktos zuzywa to znaczy ze ma albo ogromny serwis albo jakis blad na stronie.

Ja reaguję po prostu szybciej niż nazwa.pl i firmy hostingowe, ale ja nie mam klientów z pretensjami. ;)

100% ktore zajmuje marne forum swiadczy tylko o jakosci maszyn na ktorych jest postawiony serwer z ktorego korzystam.

Błąd. Skrypt może się np. zapętlić i będzie zużywał 100% serwera dedykowanego.

Pozatym strona moja przynajmniej 1,5 tygodnia musiala pracowac powodujac takie obciazenie poniewaz przez taki okres czasu nic na niej nie robilem.

Nic na niej nie robiłeś. Tzn., że nikt nie odwiedzał Twojej strony?

Często się zdarza, że skrypt działa poprawnie aż któregoś pięknego dnia coś się psuje. Może skrypt osiągnął swój punkt krytyczny. Zauważ, że baza phpbb się bardzo szybko rozrasta i w końcu forum zaczyna funkcjonować wolniej. Jest to spowodowane nie wystarczającą skalowalnością skryptu, tym bardziej przy tylu zapytaniach do bazy ile generują te wszystkie dodatki, które zainstalowałeś.

Na phpbb.com jest sporo dyskusji o optymalizacji skryptu, czym trzeba się zainteresować przy rozroście forum, albo kupić licencję skryptu który jest zoptymalizowany i zmienić silnik forum.

Gołe phpbb jest mordercą przy dużym ruchu. Jest to darmowy skrypt, co nie znaczy, że będzie działał świetnie bez dużego wkładu pracy właściciela.

Teraz z innej beczki...

Dali mi czas do jutra godz. 15:00 abym to poprawił bo inaczej zerwą ze mną umowę. I teraz to jest dla mnie smieszne. Modyfikacje wszystkie instalowałem przez wiele dni, poswiecajac na to bardzo duzo godzin pracy, a blad mam znalezc w jeden dzien. Chyba skonczy sie na tym ze powroce na normalnego phpbb subSilvera bez modyfikacji.. tylko pukam się w głowę po co siedziałem po nocach zrobilem cos fajnego a teraz to wszytko mam wywalić... trudno :D

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, ciekawa dyskusja z tego wynikła :(

pozdrawiam

Wystarczy poszukać tutaj na forum albo w google dyskusji na temat modów do phpbb i obciążenia. Teraz już wiesz jak to jest, przy dużym ruchu najlepiej zmienić skrypt albo go ogołocić ze wszystkiego co nie jest konieczne i zoptymalizować.

napisałem do nich maila odp po paru godzinach, miła obsłucha, ładny panel, i wszystko wiem gdzie jest

taaa, wedle teorii średniej krajowej, pod którą się również podpisuję to sprawa jest prosta. teraz są mili, bo chodzi o to, żebyś zrobił przelewik :D a potem to się zobaczy, będzie dobrze albo i nie będzie :(

Musze cię zawieść to było już po przelewie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności