Skocz do zawartości

Nazwa.pl - Żarty jakieś

Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

ja osobiscie zawsze dostaje szybka odpowiedz na swoje pytania i prosby od strony biura obslugi klienta i nie mam z nim zadnych problemow, co do phpBB to moim zdaniem jest to skrypt dla osob, ktore chca zalozyc forum dla swoiej szkolnej klasy a nie dla powaznych serwisow.Polecam skrypt taki jak ten czyli invision power board -> https://www.invisionpower.com/ip.dynamic/pr...oard/index.html

jest to skrypt zrobiony w pelni profesionalnie, ma duzo funkcji jak i zalet, wszystkie zbedne opcje mozna wylaczyc tak aby nie obciazal serwera baz danych.Sam go uzywam i jestem bardzo zadowolony.Lecz jesli uzywasz phpBB i chcesz zaczac uzywac IPB, bedziesz zmuszony przekonwertowac baze MySQL tak aby byla ona dopasowana do skryptu IPB, wiecej info o tym znajdziesz na https://www.ibplanet.pl (sa nawet programy do tego) :D

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli konkluzja jest taka, że phpBB jest do du** :hello:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

no ja tak z pewnoscia moge powiedziec :hello: i to nie jest tak ze sobie to wymyslilem, lecz w IPB sa opcje ktore w phpBB sa modami, ktore wymagaja edycji wielu plikow itd, ale tak na prawde to phpBB bylo i bedzie dziurawe :piwo: stracilem na tym 1,500 userow ale to byly dawne czasy.Pozdro.

ps. chyba zchodzimy z tematu ;)

Co do Nazwa.pl - hostuję sobie tam stronkę (w miare popularną, forum - obcięte przemo - max 70 userów online) i póki co wszystko śmiga elegancko. Kontakt z obsługą klienta OK, mam także zarejestrowaną 1 domenke w nazwa.pl i póki co wszystko jest OK.

Jedynie ostatnio zostałem niemile zaskoczony przez Pana z BOK, dzwoniłemw sprawie pytania o możliwość płatności przelewem w obcej walucie (dokładnie w euro) poprzez SWIFT (wiem, że np w home.pl takie coś jest możliwe) niestety uprzejmy Pan stwierdził, że taka transakcja jest dla nich cyt. "nieczytelna" i że musiałbym najpierw kase posłac komus do polski, a potem dopiero ta osoba mogła by to puścić dalej - osobiście nie wiem co jest nieczytelnego w przelewach SWIFT (IMO bardziej nieczytelna jest druga forma :pytajnik: no ale mówi się trudno.

@OT co do phpBB - znam forum stojące na tym skrypcie - 3 mln userów i działa stabilnie, bez większego grzebania.

Chociaż i tak polecam IPB, miałem przyjemność bawić się takim forum i muszę przyznać, że opłaca się dać te 185$

Mion dobrze prawi, ludzie za duzo wymagacie.

Jesli ktos chce miec pelna kontrole to kupuje dedyka. Kiedys mialem sytuacje w ktorej autorski system portalowy nagle zaczol generowac ponad 500 zapytan do bazy na sekunde, moj serwer dedykowany padl [a wlasciwie proces MySQL zaczol mulic] takze wszystkie strony przestaly dzialac. Oczywiscie wylaczylem ten jeden serwis zeby ratowac pozostale do momentu naprawienia bledu w skrypcie.

Wystarczy popatrzec z perspektywy pozostalych uzytkownikow serwera. Moze tam byc np. 100 malych stron firmowych - tez moga miec pretensje w stylu "place i wymagam", co ich obchodzi, ze ktos sobie zainstalowal jakiegos moda, ktory muli serwer.

Napewno zaintersuje was ten artykuł: https://www.di.com.pl/news/13387.html

Widać że olbrzymie transfery i powierzchnie dyskowe sa tylko na papierze, martwi mnie natomiast to że tak łatwo jest wymigać sie usługodawcy od swoich zobowiązań.

Tu miała być sygnatura...

A ja tez mam u mich konto , ale mam tylko domenki.

a tydzen temu skusilem sie i zamowilem serwer w promocji.

potem zrezygnowalem.

To oni mnie przez telefon terroryzowali , dlaczego zrezygnowalem, i co mi sie nie spodobalo.

Nie podoba mi sioe ta nazwa.pl

a konto mam. domeny, a teraz widocznie i serwer.

ale co oni daja za 60 zeta nma polroku tylko jedna bd?

oto jest przyklad kontaktu z adminem. spytalem u nich o tym rano- juz noc- nie ma odpowiedzi

i365.pl faktycznie odpowiada bliskawicznie.

Mialem wczesniej strone na rwi.pl, placilem sms-ami, pewnego ranka strona nie dziala. Myslalem, ze kolejny pad, ale strona firmowa dzialala. Odswiezylem swoja strone bo myslalem, ze to chwilowa zawieszka a tu bach-brak bazy danych. Napisalem maila z formularza na ich stronie z pytaniem o co chodzi, to odpowiedzieli, ze w zwiazku z brakiem wplywu naleznosci konto zablokowane. Musze wyslac kolejnego smsa/kolejne smsy to wlacza:/ A ze konto mialem oplacone na kolejne prawie dwa miesiace z gory to napisalem grzecznie, ale stanowczo, zeby sprawdzili dokladnie. Po kilkunastu minutach mail, w ktorym admin napisal tylko tyle, ze strona do 30 minut powinna dzialac jak nalezy. Zadnego "przepraszam" ani nic w tym stylu. Wiedzialem juz, ze dluzej u nich nie zostane, wiec zaczalem szukac nowego hostingu i trafilem na promocje w nazwie.pl "Kimkolwiek jestes". Kusila mnie, ale w wiekszosci promocji jest jakis haczyk wiec wahalem sie i tak mijaly dni az zgadalem sie ze znajomym, ktory juz trzeci swoj serwis zamierzal przenosic do i365.pl. Na drugi dzien mialem juz konto testowe w i365, ale bardziej zalezalo mi na przetestowaniu admina, ktory przez 24h/dobe jest do dyspozycji i odpowiada w ciagu kilku minut. "Przetestowalem" o roznych porach dnia i nocy i faktycznie: opinie o ich obsludze przeczytane na forach okazaly sie prawdziwe, a serwery tak samo żwawe o kazdej porze doby i to mi wystarczylo: 3 dni pozniej przelewik i jestem bardzo zadowolony ze swojej decyzji, a jeszcze bardziej po przeczytaniu tego tematu ;)

PS. Jestem takze wspolwlascicielem pewnego sporego serwisu, ktory stoi na Intenie, i tak sie sklada, ze nasz skrypt generowal przy kazdej odslonie jakies 100-120 zapytan do sql, do tego kilkadziesiat on-line+przeladowania i serwery zjadalo. Ale w Intenie sa ludzie a nie kalkulatory (jak w nazwie) i byly prosby admina o zoptymalizowanie skryptu, a ze skrypt autorski i powstawal przez kilka lat to nie bylo sposobu aby napisac go na nowo (bo optymalizacja nie wchodzila w gre-zbyt przestarzaly kod). Admin raz wlaczal a raz wylaczal serwis abysmy i my cos mieli i inni majacy strony na tym samym serwerze i tak jakos przetrwalismy kilka miesiecy, powstal nowy skrypt, jestesmy dalej klientami tej firmy i jest super. Zadnych skrajnosci ze strony administracji nie bylo, mimo, ze nasze problemy trwaly nie tydzien czy poltora ale kilka miesiecy.

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Witam.

Ja akurat o nazwie.pl niec zlego nie powiem.

Mam u nich hosting juz ponad 2 lata - i zero zgrzytow.

Jesli chodzi o forum phpbb by przemo - to maskra - nigy bym nei pozolwil nikomu tego instalowac na sowich serwerze - bo walsnie przez taka osobe cierpialy by inne osoby ->obciazenie serwera.

To ze piszecie ze inne firmy na to zezwalaja - trudno ich sprawa - ale napewno na tym cierpia inni - ze ich strony laduja sie po kilka lub kilkanscie sekund.

Mi strona laduje sie zawsze mniej niz 1 sekunde - czasy generowania strony tez sa bardzo krotkie.

A na jednym serwerze w nazwa.pl mam psotawione kilka katalogow - kilka innych stronek i 2 fora phpbb.

A tak jak pisali juz inni w tym temacie to walsnie te hacki do phpbb generuja strasznie duza liczbe zapytan - co niestety daje popalic serwerom.

PS. Piszac swoje programy dbacjie o o ich optymalizacje, zwlaszcza zapytan - oraz o ile to mozliwe stosujcie cachowanie - bo bez tego nawet supermocny serwer dedykowany obslugujacy zle napisana strone przy duzej ogladalnosci ->wymieknie.

Ja tez kiedys pisalem wszytko - "aby dzialalo" - jednak jak storny zaczelo odwiedzac coraz wiecej osob to juz nei bylo tak pieknie.

Powiem tak na nazwie.pl mam osobiście jedynie dwa katalogi stron bo do tego się chyba tylko ich serwery nadają. Kiedyś zakładałem tam pewnej osobie pewien serwis randkowy i co ? koszmar. Problemy zaczęły się po opłaceniu konta czyli jak minął okres testowy. Pomijając fakt, że mimo wpływu gotówki za konto, potrafili mu je zablokować na jakiś tydzień twierdząc, że żadne pieniądze do nich nie wpłynęły mimo przdstawienia dowodu wpłaty. Ci ludzie leją gorącym moczem na wszystko i wszystkich, tu już nie chodzi o forum phpbb by przemo, które to bez problemu mi działa na serwerze innego usługodawcy ale to jak oni podchodzą do klienta. Bardzo częstą reakcją z ich strony jest brak jakiegokolwiek odzewu. Jak widać sprawdza sie i tu nasz polski slogan, że tanie mięso to psy jedzą.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

To ja się może od siebie ale pozytywnie.

Ja tam trzymam różnie serwisy od forum do zwykłych stron większośc już nie ma, chociaż teraz trzymam serwer może nie generuje dużo ale te kilka Gb idzie.

Nigdy się nie zawiodłem (jak na razie), niedługo przedłuże z nimi umowe, ale strony firmowe, biura i kilku klientów tam trzymam no i podpiętke kilkadziesiąt domen wszystko ładnie.

Ale nazwa.pl to jeden z hostingów w którym jestem dość długo i nie ma żadnych awarii.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Obecna wersja przemo to srednio 6-15 zapytan do SQL na jednego usera - to zalezy od ustawien forum, szczescia i czy tabele sa zoptymalizowane ;)

Nie probujcie nawet teraz zakladac konta na nazwa.pl i stawiac na nim jakiegokolwiek forum powyzej 3k uniq dziennie. Nastepnego dnia otrzymacie propozycję przeniesienia do serwery.pl albo pozegnania się z ich uslugami. Niestety nie jest to oferta dla duzych serwisow.

Niemniej nalezy pochwalic ich za support (jak na taką masowkę, to dobrze im idzie i szybko odpowiadają) oraz szybki czas generowania strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności