Skocz do zawartości

Katalog Ciekawych Stron

MartinB

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obecnie zaakceptowaliśmy 43 nowe strony (od dnia wprowadzenia płatności) z czego opłacone jest 11 stron. W związku z tym, domyślamy się że są takie osoby, którym wydaje się, że po 7 dniach strona zostanie usunięta a oni ponownie ją zgłoszą a my ją ponownie dodamy - i tak od nowa cały etap NIE płacenia za akceptację...to grubo się mylą!

Stworzona została specjalna baza CZARNA_LISTA, na którą trafiają wszystkie strony, które zostały przez nas zaakceptowane a NIE opłacone w ciągu 7 dni. Jeżeli taka strona się już tam znajdzie to na 100% NIE zostanie już po raz kolejny przyjęta do Katalogu Ciekawych Stron. Stworzone zostały sktypty, które już na etapie zgłaszania strony - sprawdzają czy zgłaszany adres url nie znajduje się w bazie czarnej_listy! Następnie dodatkowo (na wszelki wypadek) każda strona w panelu admina jest sprawdzana czy przypadkiem nie znajduje się na tej liście. Podwójne zabezpiecznie.

JEŻELI KTOŚ RAZ NIE ZAPŁACIŁ TO JUŻ GO WIĘCEJ NIE DODAJEMY! NIE TOLERUJEMY OSÓB KOMBINUJĄCYCH

Każdy już na etapie zgłaszania strony jest informowany o tym, że w przypadku akceptacji jego strony - należy dokonać płatności SMSem lub przelewem. Jeżeli komuś to nie pasuje to ma wybór już przed zgłoszeniem strony. Decydując się na dodanie do płatnego katalogu - niech osoba będzie świadoma od samego początku, że jeżeli NIE opłaci akceptacji - to już więcej nie pojawi się w Katalogu KCS. Wszystkie zaakceptowane strony (ich wizytówki w katalogu KCS) zostały już kilka razy odwiedzone przez roboty, tak więc kiepsko będzie jak po 7 dniach robot ponownie zechce zaindeksować podstronę i niestety jej już nie będzie, ale to sprawa tych co kombinują.

p.s. napisałem tą informację na tym forum, bo już widzę 2 strony (nie opłacone) zgłoszone przez jedną z osób, która pojawia się na tym forum. Mam nadzieję, że przeczyta tą informację i jeżeli liczyła na akceptację za FREE to się pomyli i już za 3 dni jej strona zostanie przez skrypt USUNIĘTA z bazy katalogu. Nie piszę o kogo chodzi, bo mam nadzieję, że ta osoba sama domyśli się - że o nią właśnie chodzi!!!

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Edyta nie o Tobie pisałem i nie pisałem o spamerach - a o osobach, które poinformowane są o konieczności zapłacenia po akceptacji (jeszcze przed zgłoszeniem strony) a mimo to nie opłacają. Chcę aby takie osoby były świadome, że po usunięciu z bazy po nie opłaceniu do Katalogu KCS już nie powrócą. :)

Jak sama widzisz ponad 30 osób do tej pory nie opłaciło akceptacji tak więc za kilka dni z katalogu zostanie usuniętych ok 30 adresów URL. Z czego kilka adresów osób na tym forum. Stąd ta informacja pojawiła się na tym forum, bo może zapomnieli że zostali zaakceptowani w KCS. Skrypt nie ma skrupułów przed usunięciem i wykona to co mu wpisaliśmy w parametrach. AMEN

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

no dobra - ja się dodałem (2 dni temu) i czekam na emila ale nic nei ma - czy to oznacza, że jak nic nie dostaje to oznacza że zostałem odrzucony ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Napisz na PW jaką stronę zgłaszałeś to sprawdzę.

Edyta nie o Tobie pisałem i nie pisałem o spamerach - a o osobach, które poinformowane są o konieczności zapłacenia po akceptacji (jeszcze przed zgłoszeniem strony) a mimo to nie opłacają. Chcę aby takie osoby były świadome, że po usunięciu z bazy po nie opłaceniu do Katalogu KCS już nie powrócą. :P

Jak sama widzisz ponad 30 osób do tej pory nie opłaciło akceptacji tak więc za kilka dni z katalogu zostanie usuniętych ok 30 adresów URL. Z czego kilka adresów osób na tym forum. Stąd ta informacja pojawiła się na tym forum, bo może zapomnieli że zostali zaakceptowani w KCS. Skrypt nie ma skrupułów przed usunięciem i wykona to co mu wpisaliśmy w parametrach. AMEN

Popieram! Nie uwzględniłeś tylko jednej małej rzeczy. Polacy są jacy są - jedni są mili, uprzejmi, a inni złośliwi. Jeśli mam np. stronę, która stanowi konkurencję dla innej witryny, zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał mi uprzykrzyć życie lub nie będzie miał nic lepszego do roboty i pozgłasza cudze serwisy do Katalogu Ciekawych Stron, po czym ich nie opłaci, a poszkodowany może wiele na tym stracić. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Mniej więcej zwracamy uwagę na maile z jakich jest zgłaszana strona. Jeżeli w zgłoszeniu osoba podaje że zgłosiła to z maila: adres@adres-strony.pl i zgłoszona strona to https://www.adres-strony.pl/ to wiemy na 100%, że informacja jaka jest przez nas wysyłana mailem idzie do właściciela strony.

Czasami jest jednak adres np: adres@interia.pl - to wtedy staramy się sprawdzić czy na stronie zgłaszanej w kontakcie lub innej podstronie np: redakcja jest taki mail umieszczony. Jeżeli nie ma to mamy wątpliwości odnośnie zgłoszonej strony.

Od czasu wprowadzenia opłat raz zdarzyła się sytuacja, że ktoś zgłosił stronę podając maila właściciela. My zaakceptowaliśmy stronę i został wysłany mail na adres podany w zgłoszeniu. Następnie odpisał do nas właściciel strony, że to nie on zgłaszał, ale patrząc na nasz katalog KCS - z przyjemnością dokona opłacenia akceptacji strony. Tak więc mimo tej sytuacji strona została opłacona przez prawdziwego właściciela i pozostanie w zbiorach Katalogu Ciekawych Stron na stałe! ;)

Ja ostatnio zgłaszałam jakieś dwie strony, ale moderacji raczej nie przeszły. A przynajmniej nie widzę ich w szukajce KCS... Mam nadzieję, że to nie o mnie była mowa kilka postów do góry... ;)

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Shaolin tutaj raczej chodziło o strony zaakceptowane i widoczne na stronach katalogu KCS. Jeżeli Twojej nie ma to znaczy, że nie do Ciebie była skierowana informacja.

Jeżli chcesz to napisz na PW jakie strony zgłaszałaś i z jakich adresów email - sprawdzę je i dam Ci znać również na PW jak wyglada postęp w ich akceptacji. Pozdrawiam.

Martin: tak sie oferujesz ze sprawdzaniem stron - zaraz wszyscy spamerzy sie zleca i poprosza o akcept :(

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Każdy może napisać i zapytać, zaakceptowane zostaną i tak tylko strony według redaktorów nadające się do katalogu KCS (według subiektywnych opinii).

Właśnie dostałem informację wysłaną automatycznie przez sktypt, że 3 strony dodane 7 dni temu do katalogu nie dokonały płatności i zostały usunięte ze zbiorów katalogu KCS. Oczywiście identyczne informacje skytpt również wysłał do osób zgłaszających te strony do naszego katalogu. W dniu dzisiejszym minął tydzień do zastosowania płatności i wyleciały już 3 strony.

Informacja: przygotowany został skrypt dla zapominalskich i po 5 dniach od akceptacji również jest wysyłana informacja do osób z przypomnieniem o płatności. Dzisiaj takie przypomnienie przez skrypt zostało już wysłane do 4 kolejnych stron. :D

Korzystając z okazji, że jest już tutaj post Katalogu Ciekawych Stron chciałbym napisać, że w dniu dzisiejszym Katalog KCS nawiązał współpracę z firmą PRESS-SERVICE Monitoring Mediów - twórcą Cafe News (agregator aktualności oraz czytnik RSS).

Do Cafe News umieszczony został domyślnie nasz kanał RSS - wśród kanałów informacyjnych dostępnych od razu po pobraniu i zainstalowaniu programu. Tak więc wystarczy, że pobierzecie program i po zainstalowaniu wśród dostepnych kanałów jest już nasz kanał z najnowszymi stronami w katalogu KCS. Nasz kanał RSS jest domyślnie dostępny w programie Cafe News w katalogu: Komputery i internet

cafenews2.jpg

cafenews3.jpg

Zapraszamy i zachęcamy was do skorzystania z tego darmowego programu i przeglądania tam nowych stron w katalogu ciekawych stron oraz innych informacji z różnych dostępnych kanałów:

cafenews0.jpg

Redaktorzy Katalogu Ciekawych Stron robią wszystko, aby jak najlepiej promować Wasze strony dodawane do Katalogu KCS.

Zapraszam do zgłaszania stron!

• 4 tygodnie później...
Katalog Ciekawych Stron ma nową funkcjonalność na wizytówkach szczegółowych stron w katalogu: informacje o stronie w Google / MSN / Yahoo tj: ilości zaindeksowanych stron oraz linki zwrotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności