Skocz do zawartości

Pozycjonowanie dużej ilości fraz

Konrad.B

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.08.2013 o 14:17, Imperator napisał(a):

Otóż da się.

W dniu 5.08.2013 o 12:05, Konrad.B napisał(a):

czy pozycjonowanie 170 fraz różni się czymś od pozycjonowania 10 fraz?

W dniu 5.08.2013 o 12:28, Konrad.B napisał(a):

Problem jest taki, że nie mam możliwości ingerowania w optymalizację strony. Śmieszne, ale prawdziwe.

Powodzenia ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ceneo.pl

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

W dniu 5.08.2013 o 14:17, Imperator napisał(a):

Otóż da się.

Zgadza się, zleceniodawca nie jest właścicielem sklepu choć to jego sklep. Sprawa dosyć złożona i nie dotyczy tematu. Wiem, że optymalizacja jest sprawą kluczową i będę starał się zdobyć taką możliwość, ale podejrzewam, że możliwość pozycjonowania bez optymalizacji istnieje. Jak dotąd pozycjonowałem kilka stron bez optymalizacji i nie było żadnych problemów jeżeli tylko frazy były o podobnej trudności do w/w. Skoro można to zrobić dla 10 to dlaczego nie dla 200? @Beerbant - bardzo cenię Twoje rady i doświadczenie jednak stwierdzenie, że jest to niemożliwe jest chyba zbyt radykalne. @Imperator - twierdzisz, że się da. Możesz powiedzieć coś więcej?

Skoro logika nie dociera, spróbuj przekonasz się sam ;). Najlepiej pozycjonując na frazy których brak na stronie w metatagach i w treści.

Doskonale zdaję sobie sprawę do czego prowadzi pozycjonowanie na frazy, których brak na stronie i nie zamierzam pakować się w żaden filtr. Wszystkie frazy, które są wybrane są bezpośrednio związane z tematyką strony, występują w treści. Stopień optymalizacji strony mogę określić na 6/10. Do poprawienia jest linkowanie wewnętrzne i powtarzające się tagi title i description. Brak jednak anchorów, strona do tej pory choć linków ma dużo i sporo mocnych linkowana była tylko na frazy brandowe.

W dniu 5.08.2013 o 14:32, Konrad.B napisał(a):

zleceniodawca nie jest właścicielem sklepu choć to jego sklep.

Pewnie to jest jakiś sklep abonamentowy bez możliwości wejścia na FTP? Ale zapewne jest możliwość edycji w panelu administracyjnym sklepu Title i metatagów. Często Title jest nazwą produktu. Jaki to skrypt sklepu? Przydałby się adres sklepu lub więcej szczegółów.

W dniu 5.08.2013 o 14:32, Konrad.B napisał(a):

Jak dotąd pozycjonowałem kilka stron bez optymalizacji i nie było żadnych problemów

I tu też nie będzie.

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

W dniu 5.08.2013 o 14:38, Beerbant napisał(a):

Skoro logika nie dociera, spróbuj przekonasz się sam ;). Najlepiej pozycjonując na frazy których brak na stronie w metatagach i w treści.

Posłuchaj jednak dobrych rad, tak jak kolega powyżej napisał. Oczywiście wszystko się da zrobić ale za jaką cenę. Moim zdaniem bez możliwości ingerowania w stronę zleceniodawcy nie jesteś wstanie nic zrobić. Jestem ciekawy jak chcę to zrobić :

Imperator

W dniu 5.08.2013 o 14:46, Konrad.B napisał(a):

Wszystkie frazy, które są wybrane są bezpośrednio związane z tematyką strony, występują w treści.

No to tu jest git. Fajnie byłoby aby występowały też w Title i w metatagu description. I wtedy linkuj.

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

W dniu 5.08.2013 o 15:16, Imperator napisał(a):

więcej szczegółów by się przydało.

wiek domeny 4345 dni PR 4 liczba zaindeksowanych podstron 273000

Dane z majestica - index historyczny Liczba referujących domen 937 Linki prowadzące do strony 274497 Citation Flow 41 Trust Flow 30 Ilość zaindeksowanych podstron 21095 klasy C 627 Ilość referujących adresów IP 723 Referujące domeny .edu 1 Ilość linków z w/w domen 1 Referujące domeny .gov 1 Ilość linków z w/w domen 3

ostatnie 90 dni Cel Subdomena www Liczba referujących domen 361 Linki prowadzące do strony 361 Citation Flow 44 Trust Flow 31 Ilość zaindeksowanych podstron 1017 klasy C 264 Ilość referujących adresów IP 285 Referujące domeny .edu - Ilość linków z w/w domen - Referujące domeny .gov 1 Ilość linków z w/w domen 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności