Skocz do zawartości

Pozycjonowanie dużej ilości fraz

Konrad.B

Rekomendowane odpowiedzi

Sklep jest oparty o dedykowany system CMS. Osoba, która zleciła pozycjonowanie równiez nie ma dostępu do tego panelu. Sklep stworzyła inna firma, która zajmuje się również jego. Obsługa wygląda tak, że dostają produkty i je dodają.

Takie uroki współpracy z dużymi firmami :)

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po co Wam dostęp skoro można pozycjonować bez optymalizacji ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Optymalizacja jest tylko jedną z wielu składowych algorytmu i wcale nie jest taka ważna jak się niektórym wydaje...

Oczywistym jest że dobrze zoptymalizowana strona lepiej się pozycjonuje... Ale można sobie poradzić bez niej...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Optymalizacja jest tylko jedną z wielu składowych algorytmu i wcale nie jest taka ważna jak się niektórym wydaje...

Aha... ostatnio przejąłem stronę po innej agencji- klient się wkurzył że nie ma efektów

Pozycjonowana tylko na stronę główną.

Dobrałem z klientką frazy-okazało się w ahrefs, iż poprzednia agencja już na nie linkowała i ....nie wiedziała dlaczego domena klienta nie wskoczyła w topy.

W tytule nazwa firmy, w opisie brak słów pozycjonowanych, to samo w contencie na stronie głównej.

Poprawiłem to co trzeba i na efekty nie trzeba było długo czekać.

Takich przypadków miałem jeszcze kilka- dla mnie kupa śmiechu bo praktycznie przejmuję całą czyjąś pracę, poprawiam onsite i odbieram cash..

Ale przecież nie trzeba optymalizować :)

T.

w opisie brak słów pozycjonowanych, to samo w contencie na stronie głównej.

Wszystkie frazy, które są wybrane są bezpośrednio związane z tematyką strony, występują w treści. Stopień optymalizacji strony mogę określić na 6/10.

Ale przecież nie trzeba optymalizować

Oczywistym jest że dobrze zoptymalizowana strona lepiej się pozycjonuje...

Oczywistym jest że dobrze zoptymalizowana strona lepiej się pozycjonuje...

zostawiasz sobie furtkę ..ale można pozycjonować bez optymalizacji.

Dobra to inaczej: ja dalej neguje to stwierdzenie.

ja jestem samoukiem

jak zaczynam dzień

1)ścielę łóżko 2)ubieram się 3)myję się 4)piję kawkę

jak zaczynam robić klienta

1)robię analizę konkurencji 2)dobieram frazy 3)robię onsite 4)linkuję

Po prostu nie rozumiem tutaj gadek typu "Bo każdy klient jest inny"- ja jeszcze nie widziałem, klienta, który oddałby mi taką stronę ,w której SEO byłoby tak jak chcę.

O to mi chodzi.

T.

i wcale nie jest taka ważna jak się niektórym wydaje..

Jest drugim w kolejności elementem branym pod uwagę, po ilości/jakości BL ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zostawiasz sobie furtkę ..ale można pozycjonować bez optymalizacji.

Bo można.. To jest oczywistość na tak długo jak długo o pozycji decydować będą linki do strony...

3)robię onsite

A co jeśli masz klienta który nie chce nic zmienić na stronie, bo nie i koniec?

Jest drugim w kolejności elementem branym pod uwagę, po ilości/jakości BL ...

No właśnie drugim... W tej chwili to bardziej po jakości niż ilości BL..

Jeżeli jest drugim w kolejności na około 200 faktorów to znaczy, że jednym z najważniejszych .

to znaczy, że jednym z najważniejszych .

Tak... Jednym z najważniejszych. Tak samo ważny jest content na stronie którą pozycjonujemy... Natomiast nie popadajmy w jakąś obsesję na tym punkcie... Dalej dominującym i najważniejszym są linki prowadzące do strony...

Tak... Jednym z najważniejszych. Tak samo ważny jest content na stronie którą pozycjonujemy...

Jak widzę, nie rozumiesz znaczenia słowa optymalizacja, to co powyżej napisałeś to jakby "masło maślane" ;)

to co powyżej napisałeś to jakby "masło maślane"

Zbyt skomplikowane czy co..? Wytłumaczę bo chyba nie ogarnąłeś... W temacie chodzi o sklep tak? Klient dodaje nowy produkt z jakimś opisem (opis to ten content o którym piszę). Ty jako pozycjoner nie masz wpływu na to co jest dodawane do sklepu tak? A taka treść w opisie powinna być jak najbardziej unikalna i w tym sensie content taki jest ważny na równi z optymalizacją...

A taka treść w opisie powinna być jak najbardziej unikalna i w tym sensie content taki jest ważny na równi z optymalizacją...

Nie masz bladego pojęci o optymalizacji pisząc coś takiego.

Optymalizacja treści to nie jej unikalność ale prawidłowe użycie fraz i słów kluczowych adekwatnych do spodziewanych zapytań.

Unikalność treści to rzecz wtórna, możesz napisać unikalny opis produktu który nie będzie zawierał słów i fraz kluczowych charakterystycznych i rozszerzających ilość zapytań dla produktu . Opis taki pomimo tego, że będzie unikalny , będzie gó**o warty z punktu widzenia optymalizacji.

Głównym powodem optymalizacji treści nie jest stworzenie unikalnego tekstu ale optymalizacja tekstu za pomocą umieszczenia w nim logicznego ciągu jak największej ilości słów i fraz kluczowych charakteryzujących dany produkt tak aby stworzyć tak zwany długi ogon - czyli zwiększyć ilość fraz za pomocą których internauci szukają danego produktu.

Optymalizacja treści to nie jej unikalność ale prawidłowe użycie fraz i słów kluczowych adekwatnych do spodziewanych zapytań.

To życzę powodzenia w użyciu fraz i słów kluczowych używając Duplicate Content

Unikalność treści to rzecz wtórna

Super strategia na Long Tail w sklepie...

liczba zaindeksowanych podstron 273000

Tu też życzę powodzenia w jak to określiłeś... Prawidłowym użyciu fraz i słów kluczowych adekwatnych do spodziewanych zapytań.

Nie masz bladego pojęci o optymalizacji pisząc coś takiego.

To dobrze że ty masz :) Nie będę uczestniczył w przepychance kto ma większego... Spróbuj z Bogdanem

EOT

EOT

Jedna z niewielu rozsądnych decyzji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności