Skocz do zawartości

Kiedy w Polsce tak będzie?

taurus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Taurus, z całym szacunkiem, ale w Twoich wypowiedziach jest brak logiki, spowodowane prawdopodobnie niewiedzą.

Nikt nikogo nie namawiał do niczego, były to świadome (bardziej lub mniej) decyzje.

Co to za polityka, że jak jest dobrze to ryzykuje, a jak jest źle to niech wszyscy odpowiadają za moje ryzyko tylko nie ja.

Ja bym miał propozycje dla tych kredytobiorców. Kurs waluty z okresu w jakim ją brali, ale oprocentowanie naliczone jak za kredyt w PLN (historycznie). Ciekawe czy był by taki entuzjazm.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

W sądzie pierwszej instancji sędzia Radowan Dobronić przychylił się do argumentów stowarzyszeń konsumenckich, uznając, że zmiana oprocentowania odbywała w nieprzejrzysty sposób.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

z całym szacunkiem, ale w Twoich wypowiedziach jest brak logiki, spowodowane prawdopodobnie niewiedzą.

A gdzie ja powiedziałem, iż to co mówię jest logiczne? Po prostu czasami logia czy ideologia czy co tak chcecie nei ma zastosowania, chodzi o zwykły ludzi instynkt, jaki jest współczucie i takie tam. Ja wiem, że większość cieszy się, iż nie wzięli tego kredytu i wyśmiewa się z jeleni, którzy maję teraz problem.

Zostawienie ich bez pomocy nie wróży nic dobrego.

Ja bym miał propozycje dla tych kredytobiorców. Kurs waluty z okresu w jakim ją brali, ale oprocentowanie naliczone jak za kredyt w PLN (historycznie).

Ja się z tym zgadzam. Zaryzkowali i teraz mają przesrane tylko zostawianei tych ludzi samemu sobie nic dobrego nie wróży. Chyba iz kolejne plajty, windykacje i zajęcia komornicze.

PIE... LOGIK,Ę I zdrowy roządek skoro doprowadza ludzi do takiego stanu.

Dla większości Polaków własne M czy dom to często dorobek całego życia i co chcesz im tak po poprostu zabrać, bo dali sie namówić przez kilku idiotów z banku ????????????

Widocznie musi być napis przy umowie z bankiem jak na fajkach lub zdjęcie jakiegoś bezdomnego czy ich domu wystawionego na sprzedaż by dotarło to do niektórych jak mogą skończyć wtedy nikt by pretensji nie mógł mieć, że nie wiedział.

bezdomnego czy ich domu wystawionego na sprzedaż by dotarło to do niektórych jak mogą skończyć wtedy nikt by pretensji nie mógł mieć, że nie wiedział.

Podejrzewam, iż tak by niewiele to dało ludzie lubią ryzykować i koniec kropa, a później biedują. Czy przez duży napis na fajkach ktoś rzucił palenie?

Podobnie byłoby i z tym tylko banki miałby ewentualne pozwy o odszkodowanie w kieszeni!!

PIE... LOGIK,Ę I zdrowy roządek skoro doprowadza ludzi do takiego stanu.

Dla większości Polaków własne M czy dom to często dorobek całego życia i co chcesz im tak po poprostu zabrać, bo dali sie namówić przez kilku idiotów z banku ????????????

Ale co to ma do rzeczy? To jeśli bank ma więcej pieniędzy od Kowalskiego, to można się bawić w Janosika i mu zabierać według swojego widzimisię?

A może jeśli bank zostanie ukarany to pośrednio ucierpi X innych osób (choćby w nim zatrudnionych)? A no właśnie, ale ich już tutaj "nie widać", więc można o nich zapomnieć. No bo przecież Ci ludzie nie spłacają kredytów, nie mają dzieci na utrzymaniu itd., prawda?

Jeśli ktoś uważa, że został wprowadzony przez bank w błąd to niech idzie z tym do sądu. Taką sprawę powinno się szczegółowo wyjaśnić, a nie odgórnie stwierdzać, że bank ma ponosić konsekwencje, bo "jest bogaty".

Co to za pomysł, żeby rząd wpychał się między bank a konsumenta?

Niestety, przerażające jest to, że są ludzie, którzy w pełni ufają jakiejkolwiek instytucji (nie ważne, czy to Kościół, Bank czy Koło Gospodyń Wiejskich).

Tu jest nasza rola - rozmawiać z rodziną czy znajomymi. Wiem, że czasem to jak grochem o ścianę...

Pozdrawiam

W sądzie pierwszej instancji sędzia Radowan Dobronić przychylił się do argumentów stowarzyszeń konsumenckich, uznając, że zmiana oprocentowania odbywała w nieprzejrzysty sposób.

Jak w nieprzejrzysty sposób? Sędzie coś pi... od rzeczy! Trzeba być idiotą, aby biorąc kredyt w obcej walucie na ponad 20 lat nie uwzględnić zmiany kursu tej waluty! !!!! !!!!

Chodzi mi bardziej o skalę zjawiska niż o jego legalność. Ktoś chciał być cwańszym niż reszta i się nie udało. Ale jak teraz znalazł się w czarnej d.. trzeba pomóc. Nie mówię, iż mają im się to umorzyć, ale umożliwić jakoś spłatę.

Intruder banki nie mają swoich pieniędzy.

Dobrze zrobili, banki oszukują ludzi to teraz czas banki oszukać. I dobrze im tak oby więcej takich akcji :)

Ja osobiście po za wymuszonym kontem nie mam nic wspólnego z bankami ani nigdy nic na raty nie brałem nawet.Dla mnie banki mogą zdechnąć i życzę tym darmozjadom tego.

W latach 30 w USA kiedy był wielki kryzys a ludzie głodowali - choć w magazynach leżały tony zapasów - rząd miał dwa wyjścia. Albo rozdać żarcie za darmo głodującym, albo nie. W rezultacie nic nie oddali, doszło nawet do tego, że ziarnami kawy palono w piecach pociągów - choć ludzie głodowali.

Kiedyś doskonale wiedziano, że nie można interweniować wbrew logice, cofać praw tylko dlatego że jest źle bo to mimo wszystko niesprawiedliwe ekonomiczne - jak ktoś się zadłużył niech cierpi, jak ktoś nie wypracował produktu to niech głoduje. Bardzo szybko wyszli z kryzysu i zrobili dobrobyt.

Natomiast teraz mamy interwencje za każdym razem, kiedy tylko bank pierdnie ze strachu. Ładowali w banki kasę aż miło. Banki się dzięki temu rozochodziły i wyciskają z ludzi jeszcze wiecej - w końcu rząd i tak pomoze. I tak się zrodziły patologie. Niestety, jak przyszła pora na umieranie, trzeba odejść ze sceny a nie zmieniać systemy. Bo potem mamy to co mamy

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności