dziki_rysio_997 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 @KataLogi.co: We mnie też się czasem gotuje jak widzę zwyrodnialców, ale nie o to mi chodziło. Chodzi mi o to, że nie możemy myśleć w kategoriach "Ci pewnie oszukują, to my ich też oszukamy i będzie ok.". Takie kwestie powinny być rozwiązywane w zgodzie z obowiązującym prawem. Jeśli ktoś oszukał to odpowiednim miejscem na rozstrzygnięcie jest sąd. A jeśli prawo jest gdzieś dwuznaczne/pozostawia pole swobodę interpretacji to należy je zmienić. A przede wszystkim trzeba być w tych działaniach konsekwentnym. Jeśli umowa została zawarta na określonych warunkach to tylko strony mogą dojść do porozumienia w kwestii jej zmiany. No chyba, że została zawarta z pogwałceniem prawa - od tego są sądy. Clusteric Auditor | Synonimizator tekstu Synoglota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Co to za pomysł, żeby rząd wpychał się między bank a konsumenta? Już od dawna to robi dając gwarancje bankowe dla prywatnych banków które w przypadku złego zarządzania nie są karane (ani zarząd ani nikt) karani są obywatele wzrostem podatków edytowane mało tego, państwo powinno stawać w obronie interesów swoich obywateli (właśnie dlatego jest rzecznik praw konsumentów) no i dodatkowo w konstytucji opisane jest prawo zrównywania szans mniejszych podmiotów w przypadku "starcia" z dużym podmiotem. Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania .... Moja fotografia kulinarna Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 https://zus.pox.pl/pi...w--ugandzie.htm - tak w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taurus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 No chyba, że została zawarta z pogwałceniem prawa - od tego są sądy. Słusznie. Tak tylko skąd wziąć szmal na prawników i znając polskie realia na długoletni proces? No i jak już dojdziemy swoich praw to dotsaniemy zawrotną kwotę odszkodowania 1 tys - 2 - 3 4 5Tys? U tyle to dostał Romek za kilkumilonowe straty. Lepiej samemu wymierzać sprawiedliwość . Zakupić broń. Kursy strzeleckie są w każdym większym mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.