Skocz do zawartości

Kilka pytań od początkującego

szerszen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich! :)

Sporo dowiedziałem i ciągle dowiaduje się dzięki forum, jednak mam kilka pytań, które dla wiekszości bardziej doświadczonych mogą wydać się śmieszne, ale proszę o wyrozumiałość :)

1. Zrobiłem prostą stronę o wielkości 4 podstron i zgłosiłem ją w narzędziach webmasterów w google. Zgłosiłem ją jako "domena.pl" bez subdomeny "www", jednak później stwierdziłem, że będę się starał ją rozpowszechnić "z www". Mam ją jeszcze raz zgłosić, tym razem "z www"? Pytam, bo wpisując słowa kluczowe w google zdarzyło mi się odnaleźć moją stronę w wersji "bez" i "z www". Dodam także, że w .htaccess dodałem regułę, która przekierowywuję "domena.pl" na "www.domena.pl".

2. Stronę dodałem do google analytics i miałem kilka odwiedzin i przy większości z nich w rubryce: "średni czas trwania odwiedzin" mam czas 0 sekund. Te statystyki coś mogą przekłamywać, czy rzeczywiście strona została zamknięta jeszcze szybciej niż została otwarta? ;)

3. Jak długo mniej więcej trzeba czekać na uaktualnienie się metadanych? Bo chyba nie jest tak, ze po wizycie robota, to wszystko jest aktualizowane? Dodałem skrypt (znaleziony na forum ;) ) do głównej strony, który wysyła mi mejla z powiadomieniem o odwiedzinach robota. Od zmiany metadanych robot był na stronie 3 razy i jak narazie tylko strona główna jest znajdowana z nowymi metadanymi.

4. Czytałem gdzieś na forum, że ilość backlinków do strony jest aktualizowana co miesiąć, ale był to dość stary temat i chciałbym wiedzieć czy coś się w tej sprawie zmieniło. Bo dodałem witrynę do kilku katalogów, mam też 2 linki z innych stron, a sprawdzałem ilość backlinków i wynosi ona 0.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informację :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności